![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 3.3.2007.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Imam pc na kome je wireless internet i hteo bih da ga naravno umrezim sa laptopom LAN cablom.Da li je ostvarivo da bez kupovine svica ili rutera omogucim tu mrezu ili na nekin nacin povezem ova dva racunara.
Probao sam da ga umrezim klasicno,jedna konekcija za wireless a druga za LAN pa share ali cim radi jedna konekcija druga nece. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
ti ustvari hoces da kada ih umrezis imam internet i na jednom i na drugom....aj malko samo preciznije objasni ...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Druze, da bi povezao dva racunara putem mreznog kabla, bez kupovine dodatnih uredjaja, potrebno je da odes u bilo koju prodavnicu racunarske opreme i trazis "cross kabal" da ti naprave, to je isto mrezni kabal, samo sto je drugacije spojen.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
|
![]()
Da naravno da bi mi trebao internet na oba kompa,nema veze moze jedan da bude glavni tj. da bude upaljen non stop.
Ne znam da nije u pitanju sto mi je na laptopu Vista a na pc XP SP3.Znaci na PC-u mi je internet wireless a ja bih hteo da povezem i laptop.Verovatno ne moze i LAN da bude wireless(u mom slucaju) pa sam zato uzeo crossover cabl da ih medjusobno povezem |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
I ja nisam mogo da umrežim vista sp1 i xpsp2
![]() to sam rešio tako što sam instalirao vistu i na drugi komp Posle uključi internet connection sharing - ICS na bežični, napravi pravila u firewall da može da se umreže kompovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
kupi wireless lan karticu i resio si svaki problem...ne moras cak na drugu masinu ni vistu da instaliras
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
pa mozes ti sa jednom karticom da budes nakacen na vise wireless mreza....onda napravis klasicnu lan konekciju preko wireless-a izmedju laptopa i pc-ja...a na internet ih kaci svaki zasebno (posto bi imao wireless i na pc-ju) ili samo sharujes konekciju sa jednog (bolje sa pc-ja) i to je to
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ™wL@dA™ na korisnoj poruci: | ||
cegevara86 (26.12.2008) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Umrežavanje 2 računara preko wireless rutera i ADSL rutera | Sale013 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 25 | 24.2.2011 0:57 |
Wireless wireless router | srka | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 12 | 12.4.2008 19:47 |
wireless me ubi... | forrest_gump | Internet tehnologije | 17 | 20.10.2007 11:41 |
Wireless mreža konstantno puca | Bojan | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 11 | 17.9.2007 21:43 |
Internet i wireless mreža, jedan AP, moguće? | Lord | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 1 | 27.5.2006 23:06 |