![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Ovako. Ima sam 1 WD SATA HD, i sad sam kupio drugi. Uz novi hard disk nisu došli džamperi, a koliko se ja razumijem, uz SATA nisu ni potrebni džamperi. E sad, nakon što sam spojio drugi HD na komp i uključio ga, u My Computer nema novog harda, tj. nije mu dodijelio slovo, a kad odem na Device Manager, prepoznaje oba diska, ali novi nije enable-ovan. Kako sada podesiti taj 2. (novi) HD da radi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 559
Zahvaljeno 794 puta na 489 poruka
|
![]()
Potrebno je da formatiras novi hard disk, i da, dzamperi nisu potrebni.
Desni klik na My Computer ikonicu -> Manage -> Storage -> desno imas "Disk managment (local), kliknes tu dva puta. Otvorice ti se lista hard diskova, odaberes nov, desni klik, format. Dalje je jasno.. ![]() Edit: Ja tek sad vidim da kazes da "nije enableovan", desni klik na taj hard u Device menadzeru, pa odaberi "enable" i to je to onda. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku WhenDarknessFalls na korisnoj poruci: | ||
Morgoth (22.12.2008) |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Hvala puno. Nadam se da će radiiti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Uspio sam srediti, hvala.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
povezivanje novog hard diska | okisv | Osnovne komponente | 1 | 8.12.2007 20:26 |
Pitanje u vezi hard diska | Leonn | Kvarovi | 3 | 7.11.2007 18:25 |
Povratak podataka sa hard diska | rogehpelb | Nosači podataka | 6 | 28.6.2007 22:06 |
Sata cd-rom problem | Sallee | Nosači podataka | 2 | 24.12.2006 13:24 |
SATA II Hard Disk | ForceWare | Nosači podataka | 14 | 2.9.2006 18:49 |