![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Ja sa Role-Play igrama nemam iskustva, ali su me priche o njima, i kolichina igracha, zainteresovale za ovaj zanr igara.
I sada, kao pochetnik, ne znam odakle da krenem. Koje igre biste mi preporuchili za pochetak? Da udjem u shtos ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Mr. Spatula
|
![]()
nisam neki ekspert za rpg, ali mislim da bi Sudeki bio prilicno ok za pocetak.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 27
Zahvaljeno 27 puta na 17 poruka
|
![]()
brate poslusaj mene, nisam jos uvek neki expert ali sam kao ti do pre pola godine igrao samo fudbal i pucacine, i isto tako su me price zainteresovale za rpg zanr i ja sam prvo odigrao dungeon siege 2, pa zatim x-man legends 2 i sada mi je mnogo lakse sa ozbiljnijim rpg-ovima! sada igram baldurs gate 2! ponavljam opet nisam neki opaki igrac ali bas zbog toga sto te razumem uzmi za pocetak DS 2 ili jos bolje diablo 2 (mada ja nisam fan ali je mnogo laksi za uhodavanje)!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 15.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci
|
![]()
WooHoooo... joj sto volem slave i slavske krkanluke!!!!
Fino je kad u pripitom stanju pisem post... lol Moj savjet je KotOR 1, cisto da te uvuce u taj magicni svijet, na koji ces se "navuci" u rekordnom roku. nakon toga mozes nabaviti Final Fantasy VII za PC... a poslije... malo proradis klasican D&D sistem u Icewind Dale-u... Moze i kombinacija Diablo1, pa Fallout1, pa Diablo2.... uguraj tu negdje i Arcanum.... Pa Baldur's Gate, kad se malo vise izvjestis i nakon toga Planscape: Torment.... uzivaj! (Gothic, NWN- obavezno... nemam pojma....) Cheers! (hik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
a opet i zavisi ima i vise vrsta izvodjenja rpg-a; onako laicki pricam; tako da ako hoces nesto iz treceg lica mozes opusteno da odigras i fable: the lost chapter!
mnogo je laka,opustena avanturica sa elementima rpg-a! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
Član od: 13.1.2006.
Zahvalnice: 25
Zahvaljeno 45 puta na 34 poruka
|
![]()
MA SLUSAJ TI MENE JA SAM STAR
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 10.1.2006.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Prvo Diablo2, pa onda Icewind Dale (bolje 2 nego 1) posto tu ima dosta (i vise nego dosta) pegli, pa onda mozes da uzmes sta god hoces... Npr. Neverwinter nights da te ne smori 2D grafika itd.
![]() PS. Pozdrav za [RHY], zivelo 'pripito' stanje! Inace ako niste skapirali ovaj post iz nekog razloga kucam mnogo duze nego sto bi mi realno trebalo; pitam se zasto??? Srecna slava!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 864
Zahvaljeno 261 puta na 147 poruka
|
![]()
Igrati RPG a da nisi odigrao Diablo je kao da hoćeš da skijaš a nisi nikada sneg video...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
uzmi dungeon siege 1 za pocetak
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 123 puta na 48 poruka
|
![]()
Od zapaženijh RPG ostvarenja, proteklih godina, Neverwinter Nights poseduje jedan od najboljih user-friendly interfejsa ali i celokupan sistem igranja. Pored ovoga, preporučujem da sa tim počneš što zbog vođenja samo jednog karaktera, što zbog upoznavanja sa nekim okvirnim tipovima oružja, magija, atmosfere i neprijatelja najčešće viđenih u većini fantasy RPG igara.
Kasnije možeš preći i na one nešto kompleksnije i dosta duže (kao Morrowind), pa onda one koje patentiraju vođenje družine od 4-8 članova. Ovde ti za početak preporučujem Icewind Dale prvi pa drugi deo - izbegavaj Dungeon Siege, i slične na brzinu sklepane polu role-play avanturice od kojih samo može da ti se zgadi celokupan žanr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
|
![]()
Kako si ti i pomoću čega počeo da igraš druge RPG igre je neka sasvim druga priča, a postoji jedan diferencijacija između "razlika u ukusu" i "opšte konstatovanog promašaja", brate. Ne započinji off-topic bez razloga.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]()
Dakle, moj predlog:
Pocni sa Diablom (I), zatim might&magic 7, pa posle igraj sta god hoces |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Član
Član od: 19.1.2006.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
prvo treba poceti od Diabla(1,2)...a posle 6 meseci...ako uspes da se odvojis od njega uzmes da peglas nesto drugo...
Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]()
Batali ti Morrowind i ostale new-age papazjanije i probaj neke legende...
Ja ti savetujem Baldur's Gate-zasto? Zato sto koristi AD&D pravila,a i lako ces se snaci,imas i lep tutorial i hintove na pocetku,bez obzira sto vodis 6 likova,ali na samom pocetku ih nije vise od dva.... Mozda ce ti delovati nesto konfuzno u pocetku,ali kada udjes u stos bice ekstra-sa samom igrom(bar sa drugim delom)dobijas i odlican manual u PDF-u... Mogao bi da probas i Fallout 1 i 2(vodis jednog lika samo,pored NPC-ova),Planescape:Torment(takodje jedan lik),Neverwinter Nights(isto ![]() Baldur's Gate je jedan od najboljih RPG-ova ikada-probaj ga i uveri se zasto..... Kakav bre crni Morrowind.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Veteran
|
![]()
ma sta crni morrowind nije slucajno sto bas on dobija nastavka za 2-3 meseca koji ce oduvati sve ostale igre na trzistu. paljba bre
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
![]()
Sta ja znam, ja sam se na rpg navukao sa falloutom. Imas malo vecu slobodu nego recimo u bg-u ili nwn-u. Mada kao sto mozes da vidis, svako te savetuje drugacije a obzirom da svi imaju iskustva u rpg igricama znaci da to zavisi od osobe do osobe. Sta te je prvo privuklo rpgu? Ako je prica i ako zelis da se uzivis u igru onda slobodno igraj bg, fallout, kotor, nwn. Neces pogresiti ni sa jednom. Ako zelis da budes frajer i da bijes sve ostalo igraj icewind dale ili dungeon siege, ili diablo. Moj savet bi bio jedna od onih sto sam prvo naveo.
edit: Da dpdam samo za morrowind. Meni se ova igra ne svidja, ali mnogi igraci kazu da je dobra. U svakom slucaju ne bih ti je savetovao kao pocetniku posto je prilicno konfuzna i nepregledna. Mislim da se neces snaci dobro. Probaj je kao malo iskusniji.... Poslednja ispravka: Sarmatian (22.1.2006 u 1:44) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Linkovi za početnike | Eni | Fotografija | 13 | 9.4.2020 9:13 |
C++ za apsolutne početnike | dalabu | Programiranje | 74 | 15.6.2013 14:14 |
Pascal za početnike | miša topola | Programiranje | 17 | 30.9.2010 14:50 |
Jednostavna video montaža za početnike (Animoto i Muvee) | Schnak3 | Video/TV softver | 0 | 25.6.2010 14:21 |
Knjige za početnike | zukov | Programiranje | 6 | 17.5.2006 19:10 |