![]() |
![]() |
|
Internet usluge Provajderi, načini povezivanja... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Novi član
|
![]()
Ne mogu da se odluchim shta da uzmem??
Pa ako neko moze da mi pomogne... bitno mi je da je mesechna pretplata ispod 1500 din. i da ne mere protok.... dakle....? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 10.2.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Pa, ADSL. Bar ne može neki golub da ti prilikom *****a otkine antenu.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
aka Shon3i
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 191 puta na 129 poruka
|
![]()
Onda kablovski kod SBB. Imas FlatLight 1000din @ 128kbs ne znam koliki je upload ali na ovom paketu ne mozes da koristis p2p programe(dc++,emule,kazza), zatim FlatHome 1500din @ 128kbs takodje ne znam koliki je upload ali mozes sve da koristis. i FlatLight 1400din @ 256kbs upload ne znam koliki je ali kao prvi bez p2p. Ugradnja ce da te kosta 1500dinara. Sve u svemu ces morati da spremis 3000din.
E sad ne znam sta ti treba za bezicni koja oprema tj da li imas neku opticku vidljivost sa nekim acess pointom. Ali ta ugradnja ima da te kosta 2000 kod Verat Net-a jer bi samo njih preporucio. ali zato mesecno ces morati da izdvojis 1700 sto tebi ne odgovara protok 256kbs (1:1) znaci da je i upload 256. E sad jos dodatni trosak imas za antene i ostale gluposti ovo ti se definitivno ne isplati. ADSL stvarno ne znam cene ali mislim da je ugradnja nesto dosta skupa i da nema neke bog zna dobre Flatrate pakete. Necu da gresim dusu ali stavrno ne znam nista oko adsl kako se krecu cene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 9 puta na 6 poruka
|
![]()
Moze li mi neko objasniti kako funkcionise Wireless internet i sta je sve potrebno ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Da bi se povezao treba da imaš optičku vidljivost sa nekim predajnikom (access pointom) preko koga ćeš se povezati na internet. Sva oprema košta oko 150 evra. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 9 puta na 6 poruka
|
![]()
Pa toliko kosta i satelitski net..... ili se varam ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Član
Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 26.10.2005.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
|
![]()
Wireless bih odma' eliminisao jer je prekomplikovano a i oprema mozhe da koshta dosta.
E sad cable kod SBB imash za 1500 din 128kbps, dok za iste pare mozhesh imati duplo brzi adsl tj 256/64 za 1500 din kod neobeeja. SBB ima jednu prednost, a to je lokalni DC hub u kojem ti je brzina 512kbps, poznajem neke koji naprave 40 gb protoka u lokalu a samo 5-10 preko neta mesechno. Pa ako cesh da shareujesh ovo je veliki plus. Neobee ne naplacuje opremu ni prikljuchenje, za SBB ne znam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Novi član
|
![]()
hwala swima....
widecu onda verat i neobee.... pa se jawljam.... a shto se tiche golubowa koje je neko spomenuo....nema frke imam cale dwocewku :mrgreen: |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
aka Shon3i
|
![]()
Posto si u Bg ja neznam da u BG ima neobee. Najbolje SBB ili adsl posto kako kolege kazu uvodjenje besplatno. SBB za uvodjenje trazi 1500 ali dobijes svu opremu i kablove.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Novi član
|
![]()
al ja sam sad pogledala sbb i ne moze kod mene...
poshto je kod mene waljda kds Bezanija (ja mislim).... shto znachi da bi mi trebao potpis 50% stanara u zgradi za uwodjenje nowog ks a to sigorno nece hteti niko.... a kakaw je owaj neobee adsl?ima ga u Bg-u sad sam pogledala...samo ne znam da li walja neshto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
aka Shon3i
|
![]()
Pa ako oces adsl moja preporuka je samo eunet. Stvarno ne znam za neobee. Pa ako imsa kablovsku zovi tog tvog provajdera i pitaj da li oni daju net.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Novi član
|
![]()
pitala sam...owi moji su retardirani....nemaju ni internet adresu.....
ako neko zna neshto o neobee josh nek mi kaze...poshto su oni bash powoljni... kod euneta mi se ne swidja agregacija i ne swidja mi se shto mere protok...meni treba flat... neobee ne meri protok....werowatno cu njih uzeti... ako ima neki njihow korisnik da mi kaze swoje iskustwo bilo bi super.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
Član od: 26.10.2005.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
|
![]()
Neobee je dobar. ali ja sam kod njih tek dva meseca a ne znam da li je to dovoljno dugo da se pricha o kvalitetu. Imali su DOSTA problema u drugoj polovini januara ali sada je sve OK, zadovoljan sam. Mislim da su imali preveliku navalu korisnika zbog nekih loshih prorachuna pa im se bio zagushio link.
Sa SezamPro-om su svi koje znam zadovoljni. Flat kod njih je 700 din skuplji nego kod neobeeja, pa ti odluchi. ![]() Ali ja bih ti ipak preporuchio neobee. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
eat, sleep & blink
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 12 puta na 11 poruka
|
![]() Citat:
![]() Pa kako da "uzme" SBB kad je u celoj zgradi KDS Bežanija !? Čitaš li ti pažljivo ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Novi član
|
![]()
da....moj prwi izbor je bio SBB ....al to je otpalo zbog mojih tehnichkih (ne)moguchnosti.....99 % cu uzeti neobee....poslala sam im mail da widim da li me primaju :trep::trep:
HWALA SWIMA ! ! ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
eat, sleep & blink
|
![]() Citat:
Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
Ako se odlucis za wireless, razmisli i o usluzi koju nudi bgwireless. Pazi, ja sam iz Novog Sada, i nisam njihov clan, ali znam kako to u principu funkcionise.
U pitanju je mrezna zajednica, a ne provider. Sta to znaci? To je skupina ljudi koja ne zivi od ovoga=niko se ne ugradjuje u cenu koju trebas da platis. Ono sto ces sigurno imati kod njih je DC hub (na kojem ces moci naci gotovo sve sto te interesuje, a za ono sto nema, posaljes molbu na njihovom forumu da neko stavi u share). Brzine koje se mogu postici pri ovakvom downloadu idu i do 400-500 KB u optimalnim uslovima (odnosno 4-5 Mb, provajderski receno ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
adsl, ruter i p2p | mfritz | Internet usluge | 10 | 20.6.2006 15:46 |
ADSL u NS-u | FRIghTMaN | Internet usluge | 20 | 11.4.2006 2:16 |
Adsl | Dingo | Internet usluge | 13 | 22.12.2005 2:03 |