![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 2.12.2007.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 11 puta na 9 poruka
|
![]()
Ja i moj najbolji prijatelj zelimo da uvežemo comp.
Udaljenost je nekih 150 m mozda malo manje ili vise. Koji je najbolji (najjeftiniji nacin ![]() Nema fizickih prepreka izmedju soba.Razmisljali smo o wirellesu ali nam je to malo skupo a i EUFOR(NATO) baza nam je 100 m od kuca pa se bojimo smetnji posto imaju puno vojnih antena ![]() ![]() A neznamo da li ima da se kupi dovoljno kabla(komsije bi vec nekako zamolili) i koliko to sve kosta. Ne treba nam nista specijalno,razmjenimo koju pjesmu razbacimo malo CS i tako. UNAPRIJED HVALA Poslednja ispravka: VojaM (17.6.2008 u 13:04) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 25.1.2007.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 300 puta na 236 poruka
|
![]()
Kabl je uvek najbolji nacin ako ima mogucnosti i volje da se protura... e sad, standard kaze da moze da se razvuce kabl do 100m, ja mislim da se moze razvuci i na 150m kabl ali se onda ne garantuje protok i sta ti ja znam, a i ovo je najjednostavnije umrezavanje (ispravite me ako znate da ne radi u praksi)...
E sad ako ne moze da radi mreza preko 150m kabla... onda vam treba neki repetitor, hub ili stagod, neki mrezni uredjaj na sredini koji ce da vas povezuje i 2 kabla od po 80m ![]() da cujemo dalje misljenja... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku <Rio_da> na korisnoj poruci: | ||
lubigor (17.6.2008) |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Rio_da je u pravu sto se kabla tice, na duzini od 150m najverovatnije mrezne kartice nebi uopste registrovale kabli il bi imao par minuta mrezu pa ponovo ne i sve tako u krug. Ako imate mogucnosti vi stavite na pola puta jedan switch i resen problem ali njemu treba obezbediti napajanje. Ne verujem da si ti ameri bas toliko strasni
![]() ![]() A i kozna sta moze pa mrezama tih amera da se napipa ![]() ![]() ![]() ![]() Ovo zadnje je naravno shala nemojte to da radite!!!! Poslednja ispravka: Rasa (17.6.2008 u 8:14) Razlog: Shala |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Rasa na korisnoj poruci: | ||
lubigor (17.6.2008) |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Nemamo gdje staviti taj switch cista livada i poneko drvo
![]() ![]() Momak u jednoj prodavnici gdje smo gledali kartice kaze da nije siguran da li ce kartica na 2.4 Ghz 50 KM (nisam siguran za frekvenciju) moci "dobaciti" a ona od 5,nesto Ghz nam je preskupa 150KM.Ako nam mozete dati neki link za te kantene (za to smo potpuni laici). Baksuzi smo mi,mi bi slucajno upali u njihovu mrezu pa belaj. ![]() Hvala na pomoci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
Član od: 17.6.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
jeli kolko se razumes u skidanje torrenta i njihovo podesavanje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Najbolji Bilijar | Jack Sparrow | Sportske simulacije | 40 | 14.10.2016 8:20 |
Najbolji način za igranje Call Of Duty 2 preko Interneta! | Guterill | Online susreti | 64 | 16.2.2010 4:20 |
Najbolji programski jezik | Andross | Programiranje | 11 | 23.7.2006 20:30 |
Najbolji Website! | Teva | Zanimljive Web lokacije | 21 | 6.5.2006 16:57 |