![]() |
![]() |
|
Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
|
![]()
Planiram da po zavrsetku skolske godine kupim Asus Eee PC 4G surf... posto ima samo 4 gb ssd diska, celerona na 630 mhz i 512 mb rama, imam par pitanja... vec sam na netu nasao nacin da osakatim windows od nepotrebnih fajlova ali ima tu jos par stvari...
treba mi neka antivirus... ja koristim norton corporate edition, ali on jede resurse... treba mi neki koji ne opterecuje sistem... pretpostavljam da cu staviti AIMP2 i mozillu firefox... da li win xp sp2 podrzava vise od 4gb sd kartice? negde sam procitao da ne podrzava. stavio bih neku sd karticu od 8gb... isto planiram popularni ccleaner i windows live messenger... znate li jos neke dobre programe koji nece smetati ovom subnotebooku da radi, a korisni su? i koji mi antivirus preporucujete? dal se placa ili ne nije bitno... Poslednja ispravka: veseliburek (11.5.2008 u 20:52) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
d-_-b
Član od: 13.10.2007.
Zahvalnice: 1.643
Zahvaljeno 2.330 puta na 1.529 poruka
|
![]()
Znaci odlucio si se za Eee, a veseli? AV gledaj NOD32, AVG, Avast i sl. Nadji i razne optimizer-e za njega (baci pogled na aprilski SK) jer dosta mogu da rasterete memoriju, a imaju i razne druge opcije za ciscenje sistema. Defraggler obavezno. I neki player za DivX. To bi bilo to za pocetak... Ako ima jos neko preporuku neka kaze.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Partybreaker na korisnoj poruci: | ||
veseliburek (11.5.2008) |
![]() |
#3 |
Starośeđelac
|
![]()
Firefox je prilicno zahtjevan ako govorimo o resursima, ja ga itekako osjecam kada je upaljen i sa 1GB memorije...Koliko imam utisak, Opera je manje zahtjevna.
Inace, pojavila se i nova verzija eeePC-a pa baci pogled, nesto je skuplja, ali ce mozda bolje odgovarati tvojim potrebama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
|
![]()
iskoristicu good old vlc media player... btw, zaboravio sam da pitam, jel moguce modifikovati neko externo hdd kuciste da moze da primi cd/dvd drajv?
necu kupovati skuplji model jer nemam para... sam ga kupujem od ustedjevine... valjda ce rodbina da otvori dzep kad zavrsim osmi razred i upisem se (nadam se) u racunarsku gimnaziju ili tako nesto... sta bi sa xp-om i sd karticama vetjim od 4gb? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
trenutno izradjujem osakacenu verziju windowsa xp za stari komp... verovatno cu jos osakatiti za Eee... jedan tip je smanjio instalaciju windowsa sa 500 mb na 150mb uklanjajuci nepotrebne drajvere i stvari za Eee... i win mu zauzima 400mb na laptopu... prilicno seckanje... uklonio je drajvere za amd procesore, flopije, zip drajvove i tako to...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
|
![]()
i dalje niko ne odgovara po pitanju modifikacije externe hdd fioke da bi primila cd/dvd rom...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
doneo mi je tata veceras asus eee pc 4g surf(onaj koji hocu da kupim) od kolege i moram da priznam da sam jedino razocaran ekranom... takodje sam nasao na netu jedan HP-ov subnotebook HP 2133 koji je skuplji, ali zato ima normalan hard disk od 120gb i normalan ekran... sve zavisi od toga koliko rodbina odresi kesu...
btw, ovo kucam na asusu eee... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]() Citat:
![]() Tako, da svaki prigovor ne stoji |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starośeđelac
|
![]()
Sudeci po recenzijama, ekran i tastatura su mu i jedine mane. Neki kompromis se morao napraviti kada je u pitanju takva velicina, to je realnost. Ali za surf netom, pregled podataka, muzike i slika (za sta sve mozes instalirati besplatne programe kao sto su Open Office, AIMP i Fast Stone Image Viewer, i biti ekstra zadovoljan), uz maksimalnu mogucu portabilnost, je sjajan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Novi član
Član od: 18.11.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Meni je komsinica pre 5 dana kupila eee 4g 701 ( ima kamericu i jacu bateriju od surf-a)! Instalirao sam xp bez modifikacija! Nema usporenja, radi kao i kod svakog drugog lapa! Maple 10 (matematicki program) radi bez problema kao i cs 1.6! Povezao sam ga sa tv tjunerom (msi vox-II) i radi sasvim solidno! Preporucio bih svima koji poseduju eee da nabave programcic eeeclock! Pomocu njega moguce je ubrzati procesor na 900mhz!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
|
![]()
ja sam bez seckanja na njemu pokrenuo unreal tournament sa max detaljima i rezolucijom od 800*480 kao i warcraftIII ali mora da se skroluje ekran...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Novi član
Član od: 16.6.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Koliko mi je poznato postoje modovani drajveri za grafiku koji omogućavaju veće rezolucije tako da nema potrebe za skrolovanjem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ekran je toliki koliki je i tu nema pomoći. Može preko modifikovanih drajvera da se prebaci u višu rezoluciju, ali i dalje ostaje skrolovanje da se video ceo sadržaj ekrana.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
|
![]()
E ljudi imam i ja eee i voleo bih da ubacim osakaceni xp ali ne znam kako da ga sakatim. Jel moze objasnjenje za to ili jel moze neko da mi posalje instalaciju modifikovanog already. Linux sakati moju dzigericu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
Član od: 3.3.2008.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 23 puta na 19 poruka
|
![]()
iako nisam siguran da je dobra ideja da se stavi xp na eeepc
(jer xp mnogo 'rije' po hard disku ,a na ono što kažu da su ove memorije izdržljive ,ne bih mnogo računao) ali.. može da sе malo ubrza ako je ntfs u pitanju (valjda) http://www.theeldergeek.com/disable_...e_creation.htm i da se isključi upis vremena pristupa na ntfs http://www.theeldergeek.com/suppress..._timestamp.htm (ako se koristi fat32 ovaj ključ ne koristi u tom slučaju koliko sam zapazio jer se uvek upisuje na fat) isto nisam siguran da je ovo po default isključeno što se tvrdi po drugim mestima valjda če ovo bar malo da poštedi ssd memoriju... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
ASUS kućišta 400 w ili Centurion 541 380 w | shulesd | ŠDK - Ostale komponente | 1 | 13.11.2007 13:07 |
ASUS M2V K8T890, losh Bios. Definitivno zameniti plocu jer je krsh!!! | Excalibur | Kvarovi | 0 | 4.11.2007 19:48 |
DFI Infinity NF570-M2/G vs ASUS M2N-E or other ??? | zokocx | Osnovne komponente | 18 | 4.10.2007 23:57 |
Probajte radi li vam vasi anti-virusni programi | B@NE | Zaštita | 68 | 24.9.2007 11:23 |
Asus v9180se | marcos | Grafika | 27 | 28.4.2006 14:42 |