![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 5.4.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Evo ovako imam jedan kompleksan problem koji nikako ne mogu da resim pa vas molim za pomoc.
Evo ovako, imam Pioneer 215D Sata i hard disk 250 GB SataII. Kada hocu u total commanderu da prebacim nesto sa dvd-ja u komp, brzina ne moze da mi predje 9000 kb/s. I upravo je tu problem u ovom piu. Evo kako izgleda moj device manager, znaci imam 2 primarna i 2 sekundarna channela (pogledati u attachu). Na ova 2 primarna i ovaj prvi sekundarni stoji DMA, medjutim problem pravi ovaj drugi sekundarni gde stoji PIO only. Znaci sve sam probao, i da brisem grane i da brisem reg kljuceve, ne vredi. Kada obrisem one reg kljuceve svuda mi je DMA, ali cim ubacim dvd i ukljucim kopiranje brzina drasticno padne na nekih 300-400 kb/s i nakon pola minuta krece da ga zalece i dogura do gore pomenutih 9000 kb/s, a na drugom sekundarnom channelu se opet vrati PIO. Znaci nisu u pitanju nikakvi osteceni ili nekvalitetni diskovi, u pitanju su verbatim mediji i isprobao sam 20 razlicitih i sa svima je isto. Please help!!! Samo zaboravih da dodam da je u pitanju DVD-RW ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex Parrot
|
![]()
A koji je SATA kontroler na tvojoj ploči, tj. koja je tačno ploča koju imaš?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
MB SOCKET AM2, MSI K9N NEO-F V3, NF560, DDR2, SATA
Nije do ploce sigurno, moj brat ima istu ovu i njemu sve radi bez problema. Ne znam da li bi mozda format C resio problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ex Parrot
|
![]()
Ne sumnjam na ploču, već na drajvere za konkretan SATA kontroler... jesi li probao da instaliraš neke druge drajvere za čipset? Recimo one sa sajta proizvođača?
http://global.msi.com.tw/index.php?f...1&prod_no=1244 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Novi član
|
![]() Citat:
A i ne razumem se bas u te stvari, koji mi tacno driver treba? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ex Parrot
|
![]()
Treba ti NVIDIA nForce 520/560 (MCP65) System Drivers za odgovarajući sistem. WinXP 32bit ili Vista 32bit
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
|
![]()
Instalirao sam i opet stoji PIO
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 66
Zahvaljeno 438 puta na 328 poruka
|
![]()
A u BIOS-u da li si pogledao šta stoji i da li može da se promeni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
Da, ali jesi li ti siguran da je to PIO na uređaju koji postoji? Šta ako ti to daje za prazno mesto? Dakle, na SATA kanalu na koji nije povezan nije bitno ako stoji PIO Only, to ne bi smelo da ima uticaja na ostale kanale.
Drugo, da li tebi taj kontroler radi u ATA kompatibilnom modu? Reklo bi se da radi, prema svemu što si naveo. U tom slučaju neko će morati da ti objasni kako da se prebaciš u "native" SATA mod, moguće da je kod tebe to i problem. Kako je prebacivanje kontrolera u ovaj mod poprilična petljancija, savetujem ti da za početak probaš da prikačiš DVD drajv na neki drugi kanal primarnog ili sekundarnog kontrolera, pa da vidiš šta će da se desi. Možda će se stvar popraviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Novi član
|
![]()
Sada pogledah u biosu, stoji ovako:
Ide Primary Master: Not detected Ide Secondary Slave: Not Detected SATA 1 Channel: Hard Disk (pise drugacije ali se odnosi na hard) SATA 2 Channel: Not Detected SATA 3 Channel: Not Detected SATA 4 Channel: DVD-RW Pioneer (i tu kada udjem pise DMA) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Novi član
|
![]()
Veceras cu da uradim reinstal windows pa cu da vidim da li ce se nesto promeniti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
|
![]()
Uradio sam reinstal win i sve je bilo namesteno na DMA, ali cim sam ubacio neki cd odmah se vratilo na PIO
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 82 puta na 67 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Novi član
|
![]()
Probao sam sve to, ne vredi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Novi član
|
![]()
Probao sam sve ovo sa reg kljucevima i nakon restarta se promeni u DMA mod medjutim cim ubacim cd automatski se vraca na PIO
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa novim kompom! | Slavke | Kvarovi | 9 | 11.1.2008 18:17 |
Fifa 07 - problem sa directX | carloss | Sportske simulacije | 3 | 10.12.2007 10:38 |
Problem sa USB portovima na kompu | Baalzamon | Kvarovi | 2 | 16.11.2007 23:02 |
Problem sa Pioneer 111D DVD rezacem | Geronimo | Nosači podataka | 4 | 23.10.2006 0:43 |
problem sa PIO i Ultra DMA | Mungos | Kvarovi | 5 | 6.7.2006 19:27 |