Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!)
(Pravila pisanja: kliknite ovde.)

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 13.2.2006, 0:28   #1
Wolverine
Starosedelac

Član od: 29.10.2005.
Zahvalnice: 5.228
Zahvaljeno 642 puta na 306 poruka
Cool Filosofija foruma!

Na ovom forumu ima toliko ljudi koji ma siva masa ima boju MANGOA!!!Ne kazem da su LUDI (ne daj BOZE) nego da imaju SPECIFICAN nacin RAZMISLJANJA!!! Mislim ovde ce neki da se svadjaju zbog toga sto neko naprabi() gresku u cukanju a u svojim postovima ima takvih gresaka (pored gramatickih razume se) ima malo milonce!!!!
WORLD IS GoNE CRAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poslednja ispravka: Wolverine (13.2.2006 u 0:36) Razlog: stupid eng grammar
Wolverine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.2.2006, 0:31   #2
bobi
Deo inventara foruma

Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
Određen forumom Re: Filosofija foruma!

To ti je sinak na svim forumima, ne samo na ovom...
bobi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.2.2006, 0:32   #3
Jack Sparrow
Član

Član od: 6.2.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka

ehehehheheeee sta vise reci nego ""GNE" "CRAZY"" ))))))
Jack Sparrow je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.2.2006, 3:42   #4
Kum Ruzvelt
Član

Član od: 22.1.2006.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 7 puta na 6 poruka

Ma da je samo to... Generalno je plitak pristup temi u brbljaonici. Sve je super, nasmejes se, prodje ti vreme i... nista! Pa u cemu je razlika onda izmedju ovog i toliko pljuvanih spanskih serija? Voleo bih da cujem zasto je film/band/knjiga/etc dobra/nije dobra, 'ocu brate da znam zasto da je gledam/citam/slusam. I ta "diskriminacija", kao svi su protiv toga, a napljuvase lika sto reklamira svoj bend. A sta da reklamira? Sve ostale bendove pa to onda nece biti reklama? Ajde ljudi, malo konstruktivnosti, ankete mogu da citam i dnevnim novinama. Konkursi? Ajd' ko napravi najbolji promo spot za deciju kliniku. Daj da cujem ideje kako bi mogao da se organizuje muzicki festival, da kontriramo toliko potezanom grandu... Ajd' nesto, bilo sta! Koliko mozgova na jednom mestu, a prica viceve. Par sati je zanimljivo, ali... Ako se ovako nastavi Kum Ruzvelt je Over And Out. Mada cisto sumnjam da cu nekom nedostajati.
Kum Ruzvelt je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.2.2006, 13:56   #5
Simke
Senio®

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 835 puta na 309 poruka

Da počnem sa zadnjom rečenicom, reči koju si napisao u svojoj poruci:
Mada cisto sumnjam da cu nekom nedostajati.
Nedostajati...
Pa hoćeš, nedostajaćeš forumu sudeći po ovoj tvojoj poruci a i po onim porukama koje si od sada slao.

Što se tiče dubokoumnosti, ozbiljnijeg pristupa temama, kvalitetnijim porukama i sličnom ... pa vidi na tome se treba raditi, graditi i ka tome težiti... sve to se vremenom stvara. Evo samo jedan primer, pokrenuo sam temu o modovanju računara računajući na mladost, kreativnost, energiju... i šta se desilo, ništa... sve je završeno porukama o lepljenju sličica po računarskim kućištima.
Ima ovde više od nekoliko dobrih tema ali je odziv slabiji.
Ja ponekad radije otkucam vic, šalu ili neku kraću poruku... pomalo umoran od ozbiljnijih računarskih problema... ali volim da vidim šta se čita, koji su filmovi dobri i aktuelni, kakvih kvalitetnih predstava ima po pozorištima, ponešto o muzici, umetnosti...
u stvari sve zavisi od nas samih... pokreni neku temu i istraj sa njom, probaj...
što se mene tiče imaš podršku a verujem i još nekolicine korisnika, videćeš.

ps
smeh je zdrav i veoma potreban, jednako kao hrana...
inače će nam sve ovo jednog dana biti smešno - kako reče jedan pesnik.
Simke je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.2.2006, 15:13   #6
Kum Ruzvelt
Član

Simke, bravo! Ne znam sta drugo da kazem. To sto si napisao je upravo ono sto meni nedostaje na ovom mestu. Malo KONSTRUKTIVNE kritike. Bacam se na smisljanje drustveno korisne akcije.
Skidam kapu i hvala.
Stara 13.2.2006, 15:35   #7
Simke
Senio®

Drago mi je zbog ovakve tvoje odluke,
prijavljuj ideje pa ako šta može da se pomogne...
tu smo, zar ne.
Stara 14.2.2006, 0:47   #8
Kum Ruzvelt
Član

Citat:
bizent kaže:
Bizent, ovakve poruke zaista ne pomazu.

Evo za pocetak: Cim se prolepsa vreme, pokrenucu peticiju za uvodjenje poreza na SHUND. Molim za konstruktivne predloge, sugestije, a narocito od ljudi koji su imali nekakvog iskustva sa slicnim stvarima.
Bilo bi lepo da drug...ahm...gospoda moderatori otvore jednu sobicu samo za
ovakve akcije, da se ne jurimo po brbljaonici.
Npr: "stranka pirata, hackera i uzivalaca tehnologije" - bilo je zezanja na ovaj racun, ali kad razmislite vise od 30 sekundi o tome, shvatite da u toj ideji lezi ogroman potencijal.
Hvala.

A gde nesta poruka od bizenta? Sad je bila tu.
Stara 14.2.2006, 11:49   #9
taximetar
Član

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Slanje poruke preko MSN-a korisniku taximetar Slanje poruke preko Yahooa korisniku taximetar

Citat:
Kum Ruzvelt kaže:

Evo za pocetak: Cim se prolepsa vreme, pokrenucu peticiju za uvodjenje poreza na SHUND. Molim za konstruktivne predloge, sugestije, a narocito od ljudi koji su imali nekakvog iskustva sa slicnim stvarima.
Drustvo propagira shund+drzava oporezuje shund=jos veci shund
Riba smrdi od glave. To ti je kume sizifov posao, daj za pocetak nesto lakse
taximetar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2006, 12:12   #10
Marko_L
Mythbuster

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 368 puta na 146 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Marko_L Slanje poruke preko MSN-a korisniku Marko_L Slanje poruke preko Yahooa korisniku Marko_L Slanje poruke preko Skypea korisniku Marko_L

Citat:
Npr: "stranka pirata, hackera i uzivalaca tehnologije" - bilo je zezanja na ovaj racun, ali kad razmislite vise od 30 sekundi o tome, shvatite da u toj ideji lezi ogroman potencijal.
Hvala.
Potencijal ? Za šta ? Molim te... a šta ćemo sledeće da organizujemo, stranku serijskih ubica, stranku pljačkaša supermarketa (hehheehee SPS,kakva koincidencija ), stranku kradljivaca skupih automobila ?
Mislim, kako može stranka zasnovana na kriminalnoj aktivnosti da bude nešto dobro i da ima potencijal ? To i može da služi samo za zezanje.
Kada si pričao o pokretanju konstruktivnih i korisnih tema...mislio sam da zaista misliš na konstruktivne i korisne teme Oporezivanje šunda ? Šta je šund ?
Marko_L je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.2.2006, 13:35   #11
bizent
Član

Član od: 29.1.2006.
Zahvalnice: 1

aaaa DISKRIMINACIJA...!!!!!!!!!..svako ima pravo a kaze shta hoce o nekoj temi!!!a ako ja stavim" "to je moje mishljenje i zato ovi napaljeni moderatori ne moraju da brishu takve stvari.....stani malo zar je ovo'' ''uvredilo nekog?!?!?da li sam povredio prava nege manjine?!da li sam povredio nechije seksualno opredeljenje...!??!?.. NE..!!!zato NE BRISHITE POSTOVE(...ovo je za moderatore..)........
bizent je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.2.2006, 14:03   #12
VojaM
Ad Ministrator

Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka

Citat:
bizent kaže:
aaaa DISKRIMINACIJA...!!!!!!!!!..svako ima pravo a kaze shta hoce o nekoj temi!!!a ako ja stavim" "to je moje mishljenje i zato ovi napaljeni moderatori ne moraju da brishu takve stvari.....stani malo zar je ovo'' ''uvredilo nekog?!?!?da li sam povredio prava nege manjine?!da li sam povredio nechije seksualno opredeljenje...!??!?.. NE..!!!zato NE BRISHITE POSTOVE(...ovo je za moderatore..)........
Ali uvek postoji ono "poruka sa besmislenim sadržajem".
VojaM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.2.2006, 15:21   #13
ACHTUNG
Starosedelac

Član od: 2.11.2005.
Zahvaljeno 148 puta na 103 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Yahooa korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Skypea korisniku ACHTUNG

Mozda je ovde problem zato sto se previse insistira samo na temama o komjuterima.Mnoge teme su zakljucane samo zato sto nemaju veze sa kompovima.Ali bi opet dobro dosle kao opustenicija.Jeste da je ovo forum Sveta Kompjutera ali ovde mi sve lici na kinesku diktaturu.Kao imate tamo topic o muzici ovamo o vicevima i dosta vam bilo.A brate i one teme o Kuzmi su prevrsile svaku granicu.Ono treba da se zove Pljuvaonica.Neverovatno je koliko ima ljudi koji Kuzmu.Da li zbog kompleksa ili zbog cega vec ali tamo samo sam jednaput procitao kako "Kuzma nema **** da se pojavi na forumu nego se krije iza WOW lika"????

ACHTUNG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.2.2006, 15:32   #14
bobi
Deo inventara foruma

Član od: 6.11.2005.
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka

Sad, ne poltronisem se moderatorima.
Ali prema meni su za sada imali fer odnos, za sada mi ni jedan post nisu nepravedno obrisali, inace bi prvi digao dreku.
U principu, mnogo je lakse kada imas nekog ko cisti stvari iza tebe.
Tako ti ja gledam na to.

Poslednja ispravka: bobi (15.2.2006 u 15:41)
bobi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.2.2006, 16:40   #15
Kum Ruzvelt
Član

Citat:
Marko_L kaže:
Potencijal ? Za šta ? Molim te... a šta ćemo sledeće da organizujemo, stranku serijskih ubica, stranku pljačkaša supermarketa (hehheehee SPS,kakva koincidencija ), stranku kradljivaca skupih automobila ?
Mislim, kako može stranka zasnovana na kriminalnoj aktivnosti da bude nešto dobro i da ima potencijal ? To i može da služi samo za zezanje.
Kada si pričao o pokretanju konstruktivnih i korisnih tema...mislio sam da zaista misliš na konstruktivne i korisne teme Oporezivanje šunda ? Šta je šund ?
E znao sam sta ce da se desi.
1. Ne budi bukvalista. Pomenuo sam zezanje na tu temu, a ne osnivanje takve stranke, ne pada mi na pamet da se bavim politikom, ni u jednoj varijanti. Ono sto mi je palo na pamet je organizovanje mladih, inteligentnih ljudi oko korisne ideje. Npr: sta ja mogu sam da uradim kad mi prodavac uvaljuje djubrave komponente? Da idem da mu kukam dok mu ne dosadim? Ili je bolja varijanta da ga "Udruzenje Tehnoloski Pismenih" okaci na listu prevaranata na svom sajtu? Pedeset ljudi ce vise uraditi od jednog u bilo kojoj varijanti.
A sund; e pa to je ono sto te ceo dan nervira, pa umesto da nesto uradis po tom pitanju, dodjes u brbljaonicu pa kukas kako te to ceo dan nervira.
Nije bitan ni sund ni zakon protiv njega, bitno je da se bilo kakva korisna ideja procuje. Ako 20 mladih ljudi shvati da to ne valja, ja zadovoljan.
Stara 15.2.2006, 17:13   #16
Kum Ruzvelt
Član

Citat:
taximetar kaže:
Drustvo propagira shund+drzava oporezuje shund=jos veci shund
Riba smrdi od glave. To ti je kume sizifov posao, daj za pocetak nesto lakse
Znam da nije lako, al' nije nije ni za Sizifa. Pre par godina moja drugarica je pokrenula emisiju koja se bavi RNR i metal muzikom. Svi su govorili da publike za to nema, i da je to uzaludna rabota. Al' kad smo poceli da predstavljamo lokalne bendove, u gradu je broj bendova porastao sa 2 na 14 (za nepunih godinu dana). Klincima je trebao samo podsticaj. Mislim da se to moze primeniti na gomilu stvari.
p.s. a to sto vise nemamo pecenog vola na trgu za srpsku novu, to mi je bonus zadovoljstvo.
ps.2 kad vec pomenuste Kuzmu, sta mislite, dal' bi on bio glavna tema na forumu da se ne bavi
ANGAZOVANIM pisanjem. Lako je zabiti se u sobu i smrdeti. Tesko je izaci i uraditi nesto.

Poslednja ispravka: Kum Ruzvelt (15.2.2006 u 17:21)
Stara 15.2.2006, 17:13   #17
taximetar
Član

Slanje poruke preko MSN-a korisniku taximetar Slanje poruke preko Yahooa korisniku taximetar

Kum kaze:"Npr: sta ja mogu sam da uradim kad mi prodavac uvaljuje djubrave komponente? Da idem da mu kukam dok mu ne dosadim? Ili je bolja varijanta da ga "Udruzenje Tehnoloski Pismenih" okaci na listu prevaranata na svom sajtu?"

Antireklama u slabašnim rukama može da postane jako sredstvo u reklamnoj bitci, to verovatno znaju moderatori pa izbegavaju takve teme.
Stara 15.2.2006, 17:23   #18
Magneto
Starosedelac

Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 123 puta na 48 poruka

Citat:
!ACHTUNG! kaže:
Mozda je ovde problem zato sto se previse insistira samo na temama o komjuterima.Mnoge teme su zakljucane samo zato sto nemaju veze sa kompovima.Ali bi opet dobro dosle kao opustenicija.Jeste da je ovo forum Sveta Kompjutera ali ovde mi sve lici na kinesku diktaturu.Kao imate tamo topic o muzici ovamo o vicevima i dosta vam bilo.
U časopisu vam smeta što se posvećuje mali deo nečemu što nije direktno vezano za računare, a ovde bi da raspredate polemiku o tome koliko je dobra domaća sarma kao jelo(!?). Šta biste onda rekli da se takav levi sadržaj pojavi na stranicama SK? Dozvoljava se sve što je u granicama pristojnosti za jedan forum renomiranog IT časopisa. Da, forum je osnovan po jednom IT časopisu, a ne po nekoj svaštari gde se piše po principu "kome šta tresne o pamet". Svaki forum ima svoju orijentaciju, ovde je to IT scena, pre svega, i to treba da se poštuje - to bar nije mnogo težak zadatak.

Što se tiče obrisanih poruka, po ko zna koji put ponavljam da se po čuvenom pitanju "zašto je nešto obrisano" ne raspravlja javno. Ako imate takvu primedbu pošaljite privatnu poruku nekom od moderatora/admina. Konkretno poruka sa jednim smajlom, znakom, tačkom, slovom itd. je čist spem. Zar je postalo toliko teško da sastavite bar jednu prosto proširenu rečenicu.
Magneto je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.2.2006, 17:27   #19
taximetar
Član

Citat:
Kum Ruzvelt kaže:
Znam da nije lako, al' nije nije ni za Sizifa. Pre par godina moja drugarica je pokrenula emisiju koja se bavi RNR i metal muzikom. Svi su govorili da publike za to nema, i da je to uzaludna rabota. Al' kad smo poceli da predstavljamo lokalne bendove, u gradu je broj bendova porastao sa 2 na 14 (za nepunih godinu dana). Klincima je trebao samo podsticaj. Mislim da se to moze primeniti na gomilu stvari.
p.s. a to sto vise nemamo pecenog vola na trgu za srpsku novu, to mi je bonus zadovoljstvo.
ps.2 kad vec pomenuste Kuzmu, sta mislite, dal' bi on bio glavna tema na forumu da se ne bavi
ANGAZOVANIM pisanjem. Lako je zabiti se u sobu i smrdeti. Tesko je izaci i uraditi nesto.
Svaka čast, u potpunosti se slažem, najgori izgovor je nema za to interesovanja??!!!??? pa nema jer nema izbora i ponude, lako je kritikovati a kad treba nešto ponuditi onda mrka kapa, inače ne treba se truditi oko prdekanja starijih od 18, treba nešto ponuditi "sundjerima", koji vape za bilo kakvim nadražajima i uticajem.
Stara 16.2.2006, 0:57   #20
Simke
Senio®

U suštini se slažem sa smislom ove poruke...#19, od komšije odgore...
treba klincima ponuditi razne sadržaje, postaviti im ciljeve koje treba da dostignu, da se dokazuju i da smisaono troše i svoje i procesorsko vreme...
ta neka bitka nije ni malo naivna jer na drugoj strani je protivnik koji je mnogo jači a to su igre i neki negativni sadržaji u društvu, na ulici i ... (nisam protiv igranja, da se ne shvati pogrešno)
znači potrebno je smišljati stalno nove i interesantne akcije, takmičenja, konkurse ...
neke na oko bezvezne i beskorisne teme se mogu kanalisati u vrlo korisne i zabavne... to je podjednako zadatak i starijih članova i moderatora ... nekad je lakše ispričati i podučiti mlađe o mnogim ozbiljnim stvarima u životu kroz opuštene, lagane pričice... koje nepažljivom čitaču mogu delovati plitko i neozbiljno... to je jedan od razloga zašto sam protiv prepotentnih, osornih, oštrih i nevaspitanih poruka koje ponekad dolaze iz pravca iz koga ne bi trebale (nadam se da se ovaj put niko neće prepoznati, iako mi je mindeđ tj svejedno)
ja uvek osetim po odgovoru koliko je ko dugo i ozbiljno pročitao moju poruku pre nego što je odgovorio, osete se nervozni likovi koji nemaju vremena ni živaca ni za sebe ni za druge...
isto tako se trudim da kroz neka razmišljanja prenesem mlađima neke univerzalne istine o raznim stvarima... ne izmišljam, samo prepričavam ono što sam davno prihvatio od nekih mnogo pametnijih ljudi, pametnijih od svih nas...
ponekad možda izgleda besmisleno i kao da nema efekta iako treba biti zadovoljan ako samo jedan broj mladih recimo posle mojih citiranja čika duška radovića, mike antića, ive andrića, matije bećkovića, prevera, bodlera i sl. poželi da pročita neku knjigu... ako neko posle spominjanja direra, boša, kandinskog, rubensa... poželi da prokrstari u potrazi za njihovim delima...

da ne gušim više, od nas pomalo zavisi kako će se neke stvari kretati...

ps
moj utisak recimo za tebe je da si čitao bećkovića ili da si onaj pomalo originalni izraz doneo iz brdskoplaninskih predela naše drage zemljice...
kao da si ga pozajmio od mog drugara mk pisca đekne...
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
"Heroji" Foruma Sagittarius Brbljaonica 725 3.4.2008 0:09
Odjavljivanje sa Foruma Sagittarius Forum o forumu 6 7.12.2005 0:08

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:00.