![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 23.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 79 puta na 50 poruka
|
![]()
Danas mi se dogodila cudna stvar sa racunarom. Iz cista mira mi je zabo dok sam igrao igru, pa sam ga restartovao i isto se desilo. Posle treceg restarta na monitoru su se pojavile cudne strafte koje su se menjale kako se windows pokretao. I kad ucita windows zabode sa crnim ekranom. Uspeo sam da pokrenem safe mode(nema strafti), reinstalirao sam drajvere za graficku, i opet isto, nece da pokrene normalan windows. Ima li smisla da radim format, da li je ovo neki hardverski kvar? Sumnjam na graficku, sta vi mislite?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Ja bih razmotrio napajanje
![]() -pocelo da crkava pa zeza, -popustio neki od dzekova,pa nema dovoljno struje kad se optereti masina Proveri prvo kao je utaknut molex na 7600.Btw,koje napajanje imas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
Ima i drugih mogućnosti.
Recimo:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
hmm i ja sumnjam na temperature, proveri i u biosu temperature proca i u winu T graficke, vrlo verovatno su uzrok blokiranja sistema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 214 puta na 130 poruka
|
![]()
Imao sam takvu situaciju da ekran u niskoj rezoluciji (poput DOS ekrana) radi a pri prelasku u grafički pukne kojekakve linije (vertikalne) po ekranu, po čudnom izboru i blokira sistem. Tako je riknula moja draga Ati R-8500 (kod mene je crkla memorija na grafičkoj, tj. deo memorije).
U svakom slučaju, spremi se na promenu grafičke jer ako ti se ovo dešava odmah po startu mašine onda nije više problem pregrevanje (bio je ranije, sad je gotovo). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
Hvala na odgovorima, nisam imao para nista da menjam i tako sam ostavio ne koristeci programe koji su zahtevali graficku. I tako juce sam nesto cackao hard koji je takodje krenuo da zabada (jos odavno) i pricvrstio sam sve spojeve na kompjuteru, kad odjednom proradi graficka. Mojoj sreci nije bilo kraja kad sam instalirao drajvere i video da ona RADI. Ali veselje je bilo kratkog veka. Danas palim komp opet kad ono opet strafte. Cacko sam sve zive spojeve i nece...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
|
![]()
Primer koji sam ja imao.
Frend uzme novu masinu jos 2003.,Asus A7N8X DeLuxe(nForce2),Asus GF4MX440,...,i tada "popularno" ![]() ![]() Zakljucak:budjavo napajanje od prvog dana.Ako imas uslova,probe radi,zameni se sa nekim,pa vidi onda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
|
![]()
Hvala ljudi, ali crkla je graficka, pa sam kupio ati radeon HD 3450. Jeftino, a nije lose zasad
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa povezivanjem mp3 playera sa kompom | Partybreaker | Kvarovi | 18 | 9.4.2008 14:17 |
Problem sa startovanjem igrica | Chemist | Akcione igre | 6 | 27.1.2008 10:41 |
Problem sa sa LG combo!! | mileki | Kvarovi | 22 | 23.4.2006 20:53 |