![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 27.1.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Drugaru se odjednom restartovao komp i nakon paljenja dobija poruku Disk read error occured. Tako stoji, a win se ne dize. Zna li neko u cemu je problem i kako ga resiti? Hvala i pozdrav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 12.5.2006.
Zahvaljeno 203 puta na 162 poruka
|
![]()
Problem je verovatno u hddu (ili ako si neverovatno srecan mozda u magistrali). Skeniraj hdd, promeni mu poziciju pa javi koji su rezultati. Da li ti to pise odmah posle boota na crnom ekranu, ili pocne da se bootuje pa iskoci bsod ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
koliko sam skapirao pojavljuje se odma' na crnom ekranu...ono sto sam ja video, da je komp pre nego sto se to desilo gadno usporio, prebacivao je jedan film 20 min...Ne znam da li je hard riknuo ili ima spasa...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 12.5.2006.
Zahvaljeno 203 puta na 162 poruka
|
![]()
Odradi scan pa ces znat vise, mada je problem vrlo verovatno do hdda, najbolje bi bilo da izvadi taj hdd ,stavi kod tebe ,prebaci bitne stvari pa format i sveza instalacija ako uopste bude hteo da zapocne instalaciju i ako bude citljiv kod tebe. Kako god ispalo, novi hdd ce morati da nabavi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
ok, hvala...pokusacu sta se moze...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
prebacio sam hard kod mene i kad pokrenem komp dodje do --Detecting IDE--... i nema dalje...bice da mu nema spasa, riknuo definitivno...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 24.10.2007.
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 126 puta na 62 poruka
|
![]()
Jesi li ispravno podesio/postavio džamper na hard disku pre nego što si ga instalirao kod sebe u računar? To će ti možda pomoći da prevaziđeš taj "detecting IDE" problem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Scandisk i safe mode | Predrag Stankovic | Operativni sistemi | 7 | 10.10.2008 21:01 |
Nestanci struje i hard disk | Kum22 | Nosači podataka | 15 | 25.12.2007 19:53 |
Auslogics Disk Defrag | Platinum | Aplikativni softver | 4 | 2.12.2007 1:15 |
Instalacioni disk!!!! | internacional | Programi za mobilne telefone | 1 | 27.8.2006 12:19 |
Hard disk is down!.... | Peruzzi | Kvarovi | 8 | 21.7.2006 0:13 |