![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 28.1.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
|
![]()
znam da nije za temu "komponente" ali ne znam gde da trazim pomoc : Komp mi se posle nekog vremena rada sam restartuje,nekada 5 puta dnevno , nekada se ne restartuje 5 dana pa se onda restartuje ,ne postoji odredjeno vreme kada mi se restaruje , sta bi to moglo da bude???
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]()
Napisi koji komp imas i sve njegove delove!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
Član od: 18.12.2005.
Zahvaljeno 12 puta na 5 poruka
|
![]()
Moze biti vise stvari, ali je najverovatnije:
1. Memorija (testiraj ram sa nekim programom koji proverava ispravnost, pa vidi) 2. Napajanje (pokusaj od nekog da pozajmis neko napajanje koje je 100% ispravno, pa vidi da li ti se i dalje restartuje) Mogu biti jos neka stvari, npr temperatura procesora ili graficke da je prevelika, ali su ove dve cinimi se najpre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
da, ali da budes sto posto siguran posudi od nekog memoriju i napajanje neko kvalitetnije, pa isprobaj svako posebno pod punim opterecenjem, to bi mogla biti memorija prije, nego napajanje, ali nikad se ne zna..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Član
|
![]() Citat:
AMD Sempron 2500+, 512 MB rama, GeForce FX 5200,120 GB harda, GIGABYTE maticna ploca to je to ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Član
|
![]() Citat:
imam "kingstone" ram |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 31.12.2005.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Meni se to desavalo zbog virusa...brem mislim da je tako posto kasperski nista nije pronasao ali posle reinstalacije sistema sve je bilo ok!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 164 puta na 141 poruka
|
![]()
meni se to desavalo pre 3 i po godine kad sam imao Celerona 1100, kome je crkao kuler, pa se sam gasio kako se ne bi spalio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
|
![]()
Pazi mom drugu se to desavalo jer je frekvencija procesora bila podignuta vise nego sto treba.Ja sam mu spustio (ne secam se tacna na koliko mu je bila i na koliko sam je spustio) i super je islo!
Pogledaj napajanje koliko je vati, da li je otislo, i da nije neko kung-fu napajanje! Poslednja ispravka: VojaM (1.2.2006 u 15:05) Razlog: frekFencija?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
![]()
Napajanje, ali i kad sam cuo za Marku ploce, dobro pogledaj mogu biti i kondenzatori, i kao sto rece kuler na procesoru... Odnosno od pregrijevanja, a sto se memorije tice nema veze sto je kingston, da li je u biosu postavljena kao By SPD ili manuelno podesavanje, zna i to pravit probleme...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
|
![]()
I meni isto.Daću da mi reinstaliraju sistem.Kad se tako resetoao otišlo mi 50% podataka.Srećom,sve važne stvari su mi tu.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Član
|
![]() Citat:
i tebi se restartuje? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
Član od: 31.1.2006.
|
![]()
Imas li UPS ? Mozda je problem sa naponom?
Meni se komp ugasi npr. kad se u kuci ukljuci neki veci potrosac, a i jedan prodavac kompova mi je rekao da se njemu resetuje komp kad mu se ukljuci klima, sto mi je on i pokazao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]()
Moze da bude da ti je problem i do struje .
Jer i meni se tako na pocetak kad sam kupio racunar restartovao, dok nisam nabavio UPS. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Član
|
![]() Citat:
to i nameravam da kupim,mozda je do toga problem Poslednja ispravka: nino (5.2.2006 u 2:05) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Član
Član od: 10.12.2005.
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
Član od: 10.12.2005.
|
![]()
I meni se to deshava, ali ja znam zashto, zato shto imam dva potpuno razlicita memorijska modula, prvi je Spectec na 266, a drugi je kingston na 400, a da stvar bude josh gora chipset je na 333, tako da je sve razlicito
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Član
|
![]() Citat:
kupi kingstone ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
![]()
Resetovanje moze da bude do memorije, napajanja ili kulera na cpu, da svedemo rpicu, pa provjeri to troje i provjeri postavke u bios-u...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]()
Ljudi, meni je memorija crkavala dvije godine i JOŠ NIJE CRKLA, ali sam je ipak zamjenio. I nema problema. Moram napomenuti da mi je većina igara resetovala mada neke nisu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Moj Komp Mrzi Flash... | Johny Atos | Aplikativni softver | 15 | 14.1.2007 22:58 |
Kad igram Warcraft TFT posle nekog vremena komp mi se resetuje! | Strahinja011 | Kvarovi | 10 | 9.6.2006 13:36 |
Drugov istripovan komp.. | Andross | Ostale komponente | 19 | 10.5.2006 21:56 |
POMOC - isti problem na dve konfiguracije | let4mi | Kvarovi | 6 | 21.12.2005 12:05 |
Treba mi pomoc oko konfiguracije | polarnimeda | Šta da kupim? | 8 | 10.11.2005 19:00 |