![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozdrav,
imam sledeci problem: Pioneer 108 nece da reze dvd medije na manjoj brzini od 4x, Pokusao sam sa Verbatim (1-16x), Alfa vision (1-4x), no name... Jedino na nekim Princo (1-4x) diskovima mogu rezati na 1x i 2x. Znaci u neru mi ne daje da izaberem brzinu manju od 4x. Upgrade firmware-a nije pomogao. Nero je 7.0.1.4 ali je i sa starijom verzijom bilo isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 25.12.2005.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 12 puta na 7 poruka
|
![]()
Ma nije to ništa strašno. I moj NEC 3540 isto neće da reže ispod 4x (osim DVD-RW-a koji reže 2,4x) i šta mu fali? Ništa. Ako ti baš jako smeta brobaj da isključiš opciju Determine max speed, mada kod mene ni to ne pomaže. Imaš li baš jak razlog da snimaš DVD ispod 4x?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Član
Član od: 10.1.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Upravo je to razlog zasto mi smeta.
Ako narezem film na 4x desava se da na kucnom playeru kod druga na pola filma dodje do zatrzavanja slike, i postepeno se pogorsava. Trpio sam ga godinu dana jer mi manja brzina nije trebala, ali sad bih volio rijesiti taj problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 25.12.2005.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 12 puta na 7 poruka
|
![]()
Pa ako je stand-alone DVD player onda moguće da ima razloga ali i to zavisi od modela do modela. Ja sam kupio neki levi DVD player u Mađarskoj za 40 eur i pušta sve, Od DVD-a do DivX-a, bez obzira na kvalitet medija ili brzinu rezanja. Jel ti se taj problem sa "trzanjem" slike javlja samo kad je narezan preko 2x. Siguran si da ne pravi problem i sa 2x rezanim DVD-om? Svi ti ulični DVD i DivX filmovi su snimani na max. da bi se što brže završilo. Kad bi ljudi presnimavali 1x ili 2x neki film ne bi ni bilo piraterije. Mrzi čoveka da ceo dan snima 5 filmova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Ne znam za 2x ali na 1x nije pravio problem. Mislim da bi i na 2x radio ok, jer film ide ok sve dok ne predje nesto vise od pola. (jer koliko znam rezanje ne pocinje odmah zadanom brzinom, nego ubrzava tokom rezanja)
sad vise ne mogu da nadjem ni te princo medije na kojima sam mogao izabrati 1x,2x,4x Ali meni nije jasno zasto radi ok sa princovim a nece npr. sa duplo skupljim verbatimom. I zbog cega neki kucni playeri imaju problem sa citanjem dvdova rezanih na vecim brzinama? Kod druga je neki LG, ali ne znam model |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
|
![]()
ja imam isti 108 pioneer ali reze bez problema ispod 4. koji firmware imas?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
firmware 1.20 , skinut sa njihovog sajta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 363 puta na 216 poruka
|
![]()
4x je ionako optimalna brzina za bilo koji medij, a i rezac
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Novi član
Član od: 27.1.2006.
|
![]()
Ja imam Denonov DVD plejer jos iz 2001, tad je kostao 315e. Jeo mi je nerve jos od starta, jer sam stalno imao problema sa "rezancima" rezanim bilo kojom brzinom. I ja sam razmisljao tom logikom da je sporije bolje, koja je, uostalom, i vazila za audio cd-ove, da bih, ustvari, tek nedavno otkrio da probleme pravi glupavi Princo DVD, valjda najgori brend za opticke medije ikad! Verbatim sertifikovan za 8X rezem osmobrzinski i nikakvih problema sa citanjem nemam ni na pocetku, ni na periferiji diska. Savetujem ti da eksperimentises sa razlicitim vrstama medija i pridrzavas se deklarisanih brzina za svaki od njih.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 864
Zahvaljeno 261 puta na 147 poruka
|
![]()
Ja sam čuo da reže... A jesi probao da režeš sa nekim drugim sofverom osim Nera?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
Pokusavao sam rezati sa DVD decrypterom ali isti je problem.
A za onaj komentar da je Princo najlosiji medij, NAJGORI medij sa kojim sam se ikad sreo je proizvod valjda nase (vase) firme alfa media group (alfa vision). Savjetujem sve da taj medij zaobilaze u sirokom luku, imam nekolicinu divxa na tim cd-ovima i za manje od godinu dana su postali skoro necitljivi. Cak ni kombinacija PIoneer + bad copy ne pomaze sa vecinom cd-ova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 52
Zahvaljeno 22 puta na 20 poruka
|
![]()
meni savrseno reze i prepoznaje brzine ispod 4 nemam pojam koji mi firmware mrzi me da vadim citac ali ti preporucuijem da koristis nero 6.6.xx nemoj 7 nikako
ne volim glomazne softverske pakete |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Deo inventara foruma
Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka
|
![]() Citat:
Ako taj plejer pushta samo diskove rezane na 1x onda je to stvarno neki shit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
aka Shon3i
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 191 puta na 129 poruka
|
![]()
Nero ima neku glupu opciju za detektovanje brzine prema firmware-u rezaca. Koliko se ja secam za ranije nero-e je bila neka zakrpa koja se skidala sa sajta iz support tools-a i ona je omogucavala da Nero ne gleda firmware nega da dopusti sve brzine od 1x do maksimalne brzine rezaca. Ovo sam zadnji put koristio u Nero 6.0.0.9 a od tada sam rezao na vecim brzinama i sada koristim Nero 7 koji slabo koristim i nisam siguran da taj patch jos postoji ili da radi sa Nero 7, ali zato koristim Padus Disk Juggler koji je kewa. Reze lepo ima sve brzine, lak je za upotebu. Inace posto imam TEAC W524E u neru mi je dopustena brzina 12x za CD-RW a rezac podrzava max 10x, kad narezem CD 12x on je necitljiv.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
Član od: 28.1.2006.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 30 puta na 19 poruka
|
![]()
Ja imam Pioneer 110 D,nece da reze ispod 4x.
Jel moze neko da mi kaze koje drajvere da skinem i koji nero bi bio dobar Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
|
![]()
Moj problem ide u suprotnom smeru. Kupujem Verbatim DVD-R 16X Printable (zato što koristim Canon Pixma IP4000 za štampanje po njima) i pošto su sertifikovani za rezanje na brzini 16 ne mogu da shvatim da ih Pioneer ne može rezati na većim brzinama. Inače, neke ostale DVD medije reže na 12X iako su sertifikovani za 8X, što je za svaku pohvalu. Da li da pokušam da uradim upgrade firmware?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pioneer 110D - DVD rezac PROBLEM | overlord | Nosači podataka | 16 | 5.2.2006 10:54 |
cdrw ne reze velike fajlove | Alexandar | Kvarovi | 8 | 7.1.2006 1:52 |