![]() |
![]() |
|
Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 9.1.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
osnovno pravilo koje sam uvideo iz premisljanja oko kupovine lap-topa je
da je bolje kupiti losiju konfiguraciju boljeg proizvodjaca-nego obrnuto. kako bi vi iz svog licnog iskustva poslagali proizvodjace po ukupnom kvalitetu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 95 puta na 71 poruka
|
![]()
A koliko si lap topova pazario, pa si uspeo da skrpis takav zakljucak?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Član
Član od: 7.2.2007.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 79 puta na 40 poruka
|
![]() Citat:
Koliko para, toliko i muzike.( ovde se ne racunaju extremne kupovine tipa ferari i sl.) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 17.10.2007.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 9 puta na 9 poruka
|
![]()
I nije bas da se slazem... Treba naci kompromis, i po meni ne ici na extremno skupe prizvodjace poput sony ili hp. Toshiba i Acer, cini mi se trenutno daju najbolji odnos cena/(kvalitet+konfiguracija)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka
|
![]()
Jeste i nije, sve zavisi od konkretnog slučaja. Recimo, daleko je bolje za 600€ kupiti neki HP nego FS.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
Član od: 9.1.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
http://www.pakom.com/KatalogProizvod...7754&podkat=59
konkretno,dvoumim se izmedju ova dva modela...u sustini mi treba lap-top za rad u officu i internet..ali nebi hteo da mi posle 2 godine otpadne tipka sa tastature ili se slomi bravica...verujem da su skupi modeli okej od bilo kog proizvodjaca,ali kad kupujes jeftin lap-top... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
U tvom slučaju bih odabrao HP, mnogo bolji (i noviji) nego taj FS.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 7.2.2007.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 79 puta na 40 poruka
|
![]()
Ja bih se licno opredelio za ovaj drugi (Cel530 1.73GHz/ 15.4" XGA BV/ 512MB/ 80GB) da mi treba za to sto si naveo. Razlike su vise manje, zanemarljive, sem velicine displeja i kapaciteta HD-a.
Tako da, definitivno ovaj desno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Definitivno HP..FSC ima losijikvalitet izrade od HP,barem u tom nizem rangu..A ova konfa ti je sasvim dovoljna za osnovne potrebe..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
Član od: 17.10.2007.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 9 puta na 9 poruka
|
![]()
U entry-level klasi... Definitivno HP!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Toshibu kopiraju Rumuni.
HP "stancaju" Slovenci. Kad vidim da na laptopu nema deklaracije sa "made in",batalim ga automatski. Ili kad vidim "Made in Slovenia". ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Starośeđelac
|
![]() Citat:
To sto Toshibu stancuju Slovenci ne mora nista da znaci ako Toshiba ima fabriku u Sloveniji, hipoteticki pricam. Druga je stvar ako neko prodaje falsh i polufabrikate pod tim imenom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
|
![]()
Nebuloze..pa sta i da imaju fabriku u Sloveniji..to je toshiba svejedno..Mislim,ajd sada da ne kupujemo nista sto je proizvedeno u Kini jer je Kinesko..gluposti...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Član
Član od: 29.11.2005.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 88 puta na 66 poruka
|
![]() Citat:
Tako nesto... Bitno je da je to radjeno po Toshiba licenci i da oni kontrolisu kvalitet proizvodnje. Iz Kine dolazi svakakva roba, i to raznog kvaliteta, i sve zavisi da li proizvode za nekoga ili oni kopiraju pa prodaju pod markom Dzang-Li. U prvom slucaju, nema sta da brines. U drugom slucaju, brini mnogo. I naravno, zavisi od toga koja klasa uredjaja dolazi kod nas. Ako uspes da nadjes B klasu, dobro je, ali je to obicno neka C klasa ili jos gore ( ne govorim o Mercedesu ). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
Član od: 28.10.2007.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 11 puta na 4 poruka
|
![]()
pa zar mozes sumljati da bi ovi iz toshiba predstavnistva dozvolili da im opadne kvalitet robe u fabrici u drugoj zemlji.pa nisu to nase pivare pa da je svaki mesec sve losije pivo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Imas recimo HP Pavilion tx1000z series ciju konfiguraciju su 'ladno osakatili. Onda sam,logicno,po***dio i potpisao ugovor sa legalnim dobavljacem iz Hrvatske koji je ovlasteni zastupnik za HP (ne bih da reklamiram ni ovaj shop ni shopove koji "preoravaju" konfiguracije,mogu da ti dam detalje na PM ako zelis) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kako uopšte izgleda polupismeno sastavljen laptop?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Starośeđelac
|
![]() Citat:
Citat:
Inace, mogucnost da izaberes neke komponente u svom buducem laptopu koje tebi odgovaraju je odlicna, jer imas uvid u cijenu, a biras ono sto tebi treba. To sto si potpisao ugovor sa legalnim zastupnikom HP-a za Hrvatsku nije losa stvar, siguran si da ces dobiti ono sto trazis (u suprotnopm znaju da mozes da ih tuzis, jer imas ugovor i zakon je na tvojoj strani). Eventualno losa stvar je ako ugovor nije mnogo povoljan po tebe sa stane cijene ili odplate laptopa, ali to je vec hipoteticka prica. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
AMD 3000+ 64bit sock 939 ASUS K8V-X RAM 2 GB VGA ATi RADEON 9550 HDD Maxtor 120 GB Monitor SAMSUNG SyncMaster 793 DF Obrati paznju na podebljane komponente. Sto je najgore,naziv konfiguracije je,zaplakali mi ili ne,PC GAMER. ![]() Konfiguracija je ovogodisnja. A ovi $@%#^& iz laptop-shopa su osakatili primarnu konfiguraciju manjim hard diskom i kradjom memorijskih modula (upola su smanjili ram). Uzeo sam laptope u Hrvatskoj,treba da stignu za par dana u firmu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kakve veze može da ima obična desktop konfiguracija iz neke leve prodavnice sa laptopovima?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|