![]() |
![]() |
|
Vesti Vesti koje se tiču osnovnih komponenti (procesora, ploča, memorije...) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
XXXtreme
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku mad_skillz na korisnoj poruci: | ||
Predrag Stankovic (30.10.2007) |
![]() |
#2 |
Novi član
Član od: 21.8.2007.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ja sam malo
![]() Sada je graficka usko grlo u sistemu ili sta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka
|
![]()
Sad, da se bas ne preganjam po sajtovima, ali sam jednom naleteo na jedan uporedni test gomile procesora od jednoprocesorskih do najjacih dualcore, sto Intel sto AMD, u situaciji kada se koristi ista graficka kartica na svima. Interesantan podatak je da je razlika izmedju najslabijeg dualcore i najjaceg dualcore bila dosta mala. Zakljucak je bio vrlo jasan, danas je u igricama mnogo bitnija graficka kartica nego snaga procesora.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
V.I.P.
Član od: 25.9.2006.
Zahvalnice: 1.187
Zahvaljeno 1.475 puta na 940 poruka
|
![]()
Uglavnom je tako, ali nisu sve igre iste. FPS igre koriste procesorsku snagu mnogo manje nego recimo RTS. Probaj Supreme Commander na nekom Pentiumu D i posle, recimo, na E6750 pa ćeš videti da ima velike razlike.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
|
![]()
Pretpostavljam da je tako, mada iskreno i nisam neki igrac RTS igara. Mada je cinjenica da danas da procesor poconje da ima sve manju ulogu u sistemu i da svaki dualcore procesor odradjuje posao dobro. Ono sto je meni bilo interesanto je da procesor od 50 evra se dobro drzi protiv nekih procesora od 200 i kusur evra, da je razlilka bila stvarno mala i da nisam nasao bas neke velike argumente za trosenje toliko para zarad dobitka par FPS. Danas je mnogo pametnije uzeti procesor manje cene i dati razlikku para na graficku karticu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 29.7.2007.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 31 puta na 18 poruka
|
![]()
tacno ukoliko kupujes racunar da bi igrao igrice...a za skoro sve ostalo, itekako je bitno da li imas E2160 ili 6750...
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nietzsche na korisnoj poruci: | ||
Nergal (13.1.2008) |
![]() |
#7 |
Starosedelac
|
![]()
Zasta? Rad u Office ne trazi neku preveliku snagu, surf preko neta isto tako, pustanje filmova i muzike isto, obrada slika nije nesto prezahtevno kod obicnih korisnika... Jednostavno receno, obicnom korisniku je sasvim dovoljan i E2160. Iskreno, nemogu da se stim nijednog posla koji mi trazi jaci procesor od pomenutog.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Starosedelac
|
![]()
Ako si pogledao post malo iznad mene pise:
Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Kekule Mekule
|
![]()
I u RPG-ovima je bitan procesor. Ne naravno u svina npr. u Witcheru u III chapteru ima toliko NPC-ova, tj. toliko skripti u pozadini da smanjivanje detalja i uber graficka ne pomazu. Usko grlo je procesor, a i u svakim iole zahtevnijim aplikacijama (3ds Max itd...) i te kako je vazna procesorska snaga...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
Član od: 4.3.2007.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Witcheru je lose optimizovan za PC i nema tog cpu na kome dobro radi jednostavno je bagovit, i sem Suprime Commander (koji je krs sto se mene tice) bilo koji drugi rts ce 2xxx malo OC-van da tera
![]() Mozda je i Suprime Commander mogao bolje da bude napravljen. Videcete kada izadje Star Craft 2 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|