![]() |
![]() |
|
ŠDK - Zvuk na računaru Saveti u vezi sa kupovinom zvučnih karti, zvučnika, slušalica... |
Pregled rezultata glasanja: X-230 vs ATP3 | |||
Logitech X-230 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
26 | 43,33% |
Altec Lansing ATP3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 56,67% |
Glasova: 60. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Ponosni vlasnici ova dva 2.1 sistema glasajte koji je po vama bolji izbor i pomozite mi da odlucim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 1.8.2006.
Zahvalnice: 1.485
Zahvaljeno 2.094 puta na 760 poruka
|
![]()
odi do neke prodavnice i poslusaj kako zvuce pa onda odluci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
Pazi...ja sam slusao prvo logitech kod druga..i razbijali su koliko su dobri..Prvo sam hteo njih da kupim,ali onda citao sam po netu kako je atp3 najbolji za tu lovu,pa reko ajde da uzmem nesto razlicito..i nisam pogresio..To su oba odlicna muzicka sistema,samo je na tebi da odlucis koj ti zvuk vise prija..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 19.6.2006.
Zahvalnice: 53
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
|
![]()
Tačno tako, i kod mene je bilo premišljanja šta da kupim i posle kupovine ATP3 vidim da je odlično ispalo za uložen novac.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]()
Ja imam AVS300B, koji su za te pare FULL, mada sada skupljam za ATP3, prosto su ukras na stolu, a za 50e necu naci bolje (sem logija koji je u istoj klasi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Drug Član
|
![]()
Nisam ih cuo, i ne bih da ih komentarisem jedino iz tog razloga
![]() ![]() A jel provalio ko na pocetnoj strani koliko kosta FX6021, pa kod nas su 30% jeftiniji! Moguce je da su ti zvucnici cak i jeftiniji ovde. Poslednja ispravka: Beagle (11.10.2007 u 0:10) Razlog: Sad sam provalio :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
XXXtreme
|
![]()
ja sam cuo oba u radnjama pre nego sto sam se odlucio..
ATP3 ima bolje nize tonove, nekako malo cistije i prefinjenije, za tiho i normalno slusanje mislim da je malko bolji nego logi.. ali logi je tata ako vam je bitno da moze da tutnji, sto meni i jeste pa sam stoga i uzeo logi i nisam se pokajao..sasvim kulturan mali 2.1 sistem.. a i ako malo ispeglate filtere i plug-inove u winampu i malo doradite ekvilajzer i stavite neku solidnu zvucnu onda je to sasvim dobra kombinacija.. da se ne razumemo pogresno, i logi pravi lep zvuk na niskim i srednjim tonovima ali prava je stvar kad se malo odvrne.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Drug Član
|
![]()
Pa ko voli da "tutnji" nema svrhe da kupi mali komplet, mada za malo "opustanje" mogu i te kako da posluze oba, a ni altecu ne fali ni u tom segmentu nista
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
XXXtreme
|
![]()
rekoh to jer je meni tako delovalo...drugarova devojka ima ATP3 i kad je bila neka sedeljka kod nje odvrnuli smo malo i delovalo je kao da malko vise suste na visokim tonovima nego X-230..ja sam stekao utisak da se Logitech bolje cuje na visokim tonovima od Altec-a zato sam ih i uzeo..
mogu oni da tutnje poprilicno ne brini ![]() i da Logi definitivno ima jaci bass.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]()
Bilo bi lepo ako bi neko malo upuceniji razotkrio sta kazu specifikacije ova dva modela i treceg, tj. Alteca VS2421 jer je nov i tu je po ceni i ostalome jer i zvucnici u Citroenu mog dede s kraja 70-ih gruvaju i otkidaju i tresu sve zivo okolo.
![]() VS2124 specifikacije ![]() ATP3 specifikacije ![]() i Logitech X-230 specifikacije ![]() btw ATP3 se vise ne pravi ili nisam dobro informisan? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 164 puta na 141 poruka
|
![]()
cuo sam oba i bolji je ATP3...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Recimo za ova tri navedena modela ne kaze se kako su dosli do zvucnog potiska i da li se podrazumeva opseg od 1KHz za 1W/1m ili su uzeti neki drugi parametri ili koji frekventbi raspon od 1KHz je uzet unutar zvucnog spektra. ![]() Da ne davim vise na papiru bi bilo ovako. Najlosiji po glasnoci ili zvucnom potisku je ATP3 sa 70db? Sledi X-230 sa 96db i najbolji VS2124 sa 98dB potiska ili larme. Ista je situacija i u frekventnom rasponu. E sad o izoblicenju ovde nema podatak za X-230 mada sam negde procitao da je standardnih 10%. Ali da zvucne jedinice na ATP3 imaju izoblicenje od samo 1% sto je 10x vishe od X-230 i VS 2124 pa nece sigurno biti da je tako. ![]() Drugo mada znam i imam ATP3 to su trosistemski 2.1 zvucnici i retko gde sam video specifikaciju gde pise midlle range ili srednjotonski zvucnik koji se nalazi u samom postolju satelita. ![]() Najbolje je ne oslanjati se na same specifikacije jer one u vecini slucaja su tu da zbune ili obmanu potrosaca o stvarnom kvalitetu zvucnika. Na zvuk utice i kvalitet pojacivaca i zvucne skretnice a to proizvodjaci navode sve zajedno sa zvucnim jedinicama. Ubace po nesto o karakteristikama i specijalitetima kao sto je npr. DTS,ili prelomnu frekvenciju za bas kao sto je slucaj kod VS2124 180-20000 sto znaci da bas gruva od pomenutih 35Hz do 180Hz a visokotonci od 180-20000. Sve u svemu treba svaki od navedenih zvucnika poslusati ali u kucnim uslovima po mogucstvu ili u radnji kada su sva tri prisutna i da se sa njih pusta isti zvucni materijal i tako dobije priblizna slika o samom zvuku. @Nicols, ATP3 ne proizvode se vec skoro godinu dana. Rasprodaje se lager koji i nije tako mali ako se uzme u obzir da je to najprodavaniji 2.1 komp system na svetu. Pozz. ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku AstraLogos na korisnoj poruci: | ||
Nicolas (11.10.2007) |
![]() |
#14 |
Starosedelac
|
![]()
Kad ga astra logos objasni, tek onda ne znas sta da kupis
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa trazili ste da se objasne pojmovi koji pisu u specifikaciji. Kako pisu takav je i odgovor.
![]() Prosto receno sva tri zvucnika su vrlo blizu i stvar je ukusa sta ce ko odabrati. Da ima drasticnijih razlika sigurno bi naglasio. Ajd ako se moram izjasniti moj blagi favorit je VS 2124. Jel sad dobro. ![]() |
![]() |
![]() |
mad_skillz (12.10.2007) |
![]() |
#16 |
Starosedelac
|
![]()
meni je svejedno po tvojoj sam preporuci kupio mx5021 i nisam pogresio tako da...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Veteran
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 95 puta na 71 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
XXXtreme
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
Nicolas (12.10.2007) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Altec Lansing 251 | Petar_Pan | Zvuk na računaru | 2 | 27.8.2007 20:52 |
Altec Lansing ATP3 i VS 4121 | Covenant | ŠDK - Zvuk na računaru | 2 | 5.1.2007 16:10 |
Pomozite mi da se odlucim izmedju Altec Lansing MX5021 i Altec Lansing CS21 | maksbi | ŠDK - Zvuk na računaru | 57 | 17.8.2006 21:50 |
Altec Lansing AVS300B 2.1 | MarkoFaca | ŠDK - Zvuk na računaru | 2 | 3.4.2006 11:44 |
Altec lansing | Rakic90 | Zvuk na računaru | 15 | 17.3.2006 18:29 |