![]() |
![]() |
|
Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ako vam je toliko stalo do zoološkog vrta, organizujte neki skup pa kažite šta mislite. Ovako teško da ćete učiniti nešto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.755
Zahvaljeno 4.132 puta na 2.699 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]()
Stvarno sramota sta im sve smeta. Unistili bi oni sve zarad nesto kesa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 6.4.2007.
Zahvalnice: 484
Zahvaljeno 920 puta na 515 poruka
|
![]()
Beogradski zoo vrt je odavno na tapetu za prodaju. Poslednja priča koja je izašla u javnost bila je ta da će se prodavati deonice, što znači da većinski vlasnik ima prava da sa kupljenom lokacijom radi šta hoće. Znači, prodaje se parče zemlje u centru grada, bez ikakve klauzule šta će na njemu biti. Svako ko misli da će na tom mestu ostati za grad neprofitabilan zoo-vrt, taj pojma nema šta se sve isprodavalo but-zašto, a da nikom nije jasno zašto se to nije malo pametnije odradilo.
Incident sa nesrećnim momkom je dobro došao da se ta priča malo baci u zapećak, a da se izgura prodavanje lokacije na kojoj stoji Vrt dobre nade. Slažem se da ne možemo mnogo toga da uradimo, ali to ne znači da treba da gledamo i ćutimo. Ko nije probao, taj nije uspeo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
Član od: 3.12.2006.
Zahvalnice: 370
Zahvaljeno 240 puta na 131 poruka
|
![]()
da ali sta uraditi, i kako?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sramota,ja kao ljubitelj zivotinja tako mislim.Eto videli ste kako je to Jagodina to resila.Za Beogradski ZOO koji je tu bio i pre dr.sv. rata nemam sta dodati,nego se za njega treba boriti do kraja.Legalno,sa peticijama.Ali tako nesto treba da pokrene neko udruzenje za zastitu zivotinja kao ova ORKA ili neka druga.
Poslednja ispravka: todos (29.8.2007 u 22:41) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 4.2.2007.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 159 puta na 35 poruka
|
![]()
Sramota je ili veoma neozbiljno, da ljudi koji se bore za ZOO vrt da skupljaju potise na netu ..... ne, te peticije nije da nikad nisu shvacene ozbiljno, te peticije nikad nece biti shvacene ozbiljno niti su relevantne .... evo ja mogu da odem na sajt i potpishem se kao Petar Petrovic iz Petrovca ( unapred se izvinjavam ljudima koji se ovako zovu, samo sam naveo ka primer ) iako ja to nisam niti sam iz Petrovca !
Shto bi iko proveravao IP adrese, da se utvrdi da li je to tachno, pa ako nije da juri nekog shto se tako potpisao .... jednostavno, mozda za 30,40 ili 50 godina, kada sve bude bilo integrisano u ifnromacionim sistemima i bazama podataka, onda ce se moci govoriti o tome! Zato, ako zeliteda odbranite Zoo Vrt, ustanite i izadjite na ulice i brze ce te definitivno sakupiti potpise! A shto se tiche onog momka, stvarno je to strashno, medjutim ..... ako nije ubistvo u pitanju ( da li ga je neko gurnuo ili bacio kod njih, shto je moguce ako se zna da je odeca uredno skinuta i bachena u kavez, a potom je mladic gurnut ili pao u kavez ) onda je kriv on i samo ON! P.S. www.orka.co.yu nije adresa ORKE, udruzenja za zashtitu zivotinja nego samostalna zanatska radnja za elektro uredjaje. A i shto se tiche ORKE oni su najveci zasutpnici ideje da se zooloski vrtovi trebaju zatvoriti, jer su mesto, gde zivotinje nisu u svom prirodnom stanishtu,ogranichen prostor, shto je za same zivotinje muchenje, a ORKA se protivi pogotovo muchenju zivotinja. Poslednja ispravka: freeminder (29.8.2007 u 21:50) Razlog: dopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Starosedelac
Član od: 6.4.2007.
Zahvalnice: 484
Zahvaljeno 920 puta na 515 poruka
|
![]() Citat:
Tužno, ali istinito. Ne znam koliko ste upućeni, ali mi nemamo ama baš nikakav zakon za zaštitu životinja. Pre par godina, Italijani su hteli da otvaraju farme diljem Srbije u kojima bi uzgajali merino ovce. Svi znamo zašto, da ne ulazim u detalje. Postojala je neka peticija, ali ništa se nije postiglo, jer para vrti gde burgija neće. Jednostavno, svest o takvim stvarima u ovoj zemlji je otprilike na istom nivou kao i svest o očuvanju životne sredine. Niko tome ne pridaje pažnju; svi su zaokupljeni svojim ličnim problemima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Član
Član od: 4.2.2007.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 159 puta na 35 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Organizujte se goddamnit i iznesite prijedlog,dosadjujte im dok vam ne udovolje!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka
|
![]()
E ovako: kao prvo, veliki sam ljubitelj zivotinja, i najveci protivnik toga da se zivotinje drze u zatocenistvu. Ono sto se desava na Kalemgdanu je sramota u kakvim uslovima zive one zivotinje... Da se ja pitam, sve bi ih oslobodio, ali znam da te zivotinje posle toliko godina u zatocenistvu nisu sposobne da prezive u divljini, tako da mislim da je najbolje da se nadje neki bolji prostor za zivotinje, i to samo pod uslovom da taj prostor bude bar 3x veci nego sadasnji zooloski vrt, ne bi li se te zivotinje oporavile. Uh o ovoj temi i zivotinjama bih mogao do sutra da pricam...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Inspirisan postovima ove dvojice gore,mislim da su obadva u pravu.Stvarno je jadno samo mesto zoo vrta.Sve same zidine.Gledajuci zivotinje u oci (za to sam strucnjak ne samo za njih)vidim jednu veliku tugu za slobodom.To bi im se moglo nadomestiti da vrt bude veci,siri i zeleniji.Mada je priroda bez konkurencije.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku todos na korisnoj poruci: | ||
aerochivija (30.8.2007) |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 557
Zahvaljeno 556 puta na 413 poruka
|
![]()
Kao da nas nisu dosta krali,Ne verujem da bi pocrkali od jednog zoovrta.Nek ga barem renoviraju pa kolko god da kosta.I nek bre kupe vec neku anakondu ili tako nesto, ovako ne privlace paznju.
Ono je sve samo ne "Vrt dobre nade" kako ga nazivaju.Sve se smorim kad vidim one slonove na 2 ara a imaju 6 hektara zemljista.Pa njih cuvaju ko lavove jbte koji su X puta manji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]()
Ma znam otprilike kako je... ali zabole njih za zivotinje, oni bi da zgrnu pare u tome je poenta.
Sta je najbolje raditi ne znam niti me zanima trenutno ali ono sto je sigurno je da su planirali da se omaste i to dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Deo inventara foruma
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 557
Zahvaljeno 556 puta na 413 poruka
|
![]()
E mora i jos nesto da dodam.Sad sam citao nesto i vidim:
Citat:
Ili: Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka
|
![]()
Da i tamo su isto zivotinje bolesne i utucene i depresivne kao i ljudi u Srbiji, pa ih non stop kljukaju nekvalitetnim i lekovima ciji je rok trajanja istekao, kao u toj famoznoj cistoj apoteci...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Veteran
Član od: 19.3.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 762 puta na 295 poruka
|
![]()
Neću da branim ni napadam nikoga u konkretnom slučaju.
Postojanje Zoo vrtova pravdaju očuvanjem ugroženih vrsta... A niko ih drugi nije ugrozio nego ljudi... I sad jedni očajnički i iskreno pokušavaju da spasu što se spasti da, a oni drugi da još ućare. Da je drugo vreme, verovatno bi po Africi satirali slonove zbog kljova i pravili od njih ukrase i kugle za bilijar, a domaće stanovništvo onako usput, da im ne smeta dok "love". Ili bi u Americi iz čiste zabave pobili milione bufala, a njihovo bezumno uništavanje je bio jedan od najvažnijih razloga Indijancima da se suprotstave kolonizatorima. Na kraju, i bufala i Indijanci su završili u rezervatima, a oni koji su ih uništavali nabili su se uz obale dva okeana, i onoliku teritoriju ostavili praznu. Niko ne shvata da smo tolikim ugrožavanjem prirode mi postali najugroženija vrsta. Vrste izumiru, led se topi, a kad se dovoljno otopi, onda će "The Day After Tomorrow" biti igra za ono što će nas stvarno snaći. To je "logika"... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Peticija za ocuvanje WW2 U-boot 534 | ACHTUNG | Cvet kompjutera | 5 | 13.10.2007 17:23 |
Peticija Za Edit | JovanK | Forum o forumu | 77 | 23.8.2007 16:59 |
DVD peticija - Izglasajmo DVD uz omiljeni časopis | U Jogurtu Nema Kostiju | O SK-u uopšte | 2 | 6.2.2007 17:23 |
Neteller peticija | Mateja | Brbljaonica | 19 | 2.2.2006 0:56 |