![]() |
![]() |
|
O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
Posto vidim da vec postoje teme tipa ''najbolja atmosfera u igri'', ''najbolja muzika u igri'' i sl., mislim da je red da i prica dobije svoju temu (posto je prica, po mnogima, najbitniji deo igre
![]() Znaci, ovde pisite koja igra ima najbolju pricu po vama, a preporucljivo je i da objasnite zasto... Mozda posle ubacimo i neko glasanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 26.5.2007.
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno 17 puta na 14 poruka
|
![]()
Prvo sto mi pada na pamet je KOTOR I, jer prica sadrzi sve potrebne atribute: epsku pozadinu, preokret pri sredini, dosta isprepletanih emocija i mogucnost razlicitih epiloga. Pored toga, prisutne su zivotne price i ostalih aktera, a ne samo glavnog junaka.
Inace, na eventualnom glasanju, pobedu bi 99% odneo Planescape: Torment! Ja doticni naslov nisam igrao, ali po reakcijama gamera koji su je igrali, rekao bih da je prica u ovoj igri ostavila najjaci utisak. Jedino bi mogao da parira Baldur's Gate (koji, uzgred, trenutno igram, pa cu kasnije izneti licni stav). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
|
![]()
Moj favorite je Freelancer. Ima puno preokreata, neizvesnih situacija a kraj igre je najbolji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.757
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]()
Da, Torment definitivno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starośeđelac
|
![]()
Max Payne serijal vjerovatno, od novijih igara.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.658
Zahvaljeno 11.201 puta na 7.163 poruka
|
![]()
Halo ima super priču...dok sam ga igrao, imao sam utisak kao da gledam neki dobar film...
Setiću se još nečega ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 28.1.2006.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 30 puta na 19 poruka
|
![]()
San Andreas
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
|
![]()
Moji favoriti su :
Gothic (serijal) - ima odlicnu pricu koja se nastavlja kroz sve delove i to mi je jedna od najdrazih igara uopste Mafia - mislim da ne treba puno trositi reci na pricu iz ove igre. Jednom recju film u igri (ima sve karakteristike filmske price) Indiana Jones and Fate of Atlentis - takodje prelepa prica o Atlantidi + jos i Indijana u svemu tome = super (mada generalno skoro sve avanture imaju lepe price ali ova mi je nekako najdraza ![]() Homeworld - cisto da spomenem i ovaj zanr posto strategije obicno imaju glupave price, ovde to nije slucaj |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka
|
![]()
HL serijal, jes nedovrsena, ali izuzetno intrigantna
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku SirDuck na korisnoj poruci: | ||
Wolverine (7.8.2014) |
![]() |
#11 |
Starosedelac
|
![]()
Mafia i Fahrenheit. Obe vas uvuku u pricu, ja ih dozivljavam kao interaktivne filmove.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.7.2007.
Zahvalnice: 703
Zahvaljeno 888 puta na 379 poruka
|
![]()
Mafia definitivno! i counter - strike naravno.....LOL
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
Član od: 8.4.2006.
Zahvalnice: 927
Zahvaljeno 586 puta na 365 poruka
|
![]()
Command & Conquer Tiberian serijal (posebno Tiberian Sun)
jos mi se svidela radnja i prica u Diablo serijalu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Teško pitanje ali bih mogao da izdvojim par naslova koji se izdvajaju dobrom pričom ili bar odličnim "izvođenjem" prežvakane teme koje me je prebacilo bar na trenutak u autorov mozak.
Another World Originalna verzija za Amigu. Priča je kliše samo takav ali opet sa detaljima koji je izdvajaju od sličnih naslova. Mistična atmosfera, interesanto izvođenje i kao što rekoh priča koja neprestano izaziva nalete adrenalina kod igrača. Čak je i sam kraj donekle nestandardan i veoma "pitak"... Upravo zato što ga nema ![]() Mafia O kakva je to priča. Nisam neka pristalica "godfather-like" materijala ali ovo je igra čiju priču definitivno treba gustirati "mic po mic" ![]() ![]() Star Wars: Knights of The Old Republic Ovo je univerzum sam za sebe i to u svakom pogledu. Nije stvar u tome što sam njegov veliki obožavalac već zato što su me priče u KOTOR-u I i II jednostavno oduvale. U prvom delu je tu fantastična doza misterije oko toga ko je u stvari Revan i na koji način je vaš junak povezan sa njim. Priča u kojoj tragate za svojim identitetom na najmanje dva načina je jednostavno fantastična a obrti koji se dešavaju u toku igranja će igrača naterati da sleti sa stolice ![]() Freelancer Freelancer ima veoma zanimljivu i pitku priču koja na trenutke uteruje strah u koske. To je upravo onaj tip priče koji volim. Na vaše oči stvari koje volite i koje pamtite jednostavno nestaju kao da se ništa nije desilo i svi vas ubeđuju da ste ludi. Opet je ovde možda izvedba preovladala nad kliše pričom ali kao što rekoh... Ponekad pripovedač i način pripovedanja mogu da nateraju blato od priče da sjaji kao srebro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Najbolju priču od igara koje sam igrao ima "The Longest Journey" - avantura iz 2000. godine.
Rame uz rame sa njom su "Grim Fandango" i "Sanitarium" - avanture iz devedeset osme. Od onih koje nisam igrao, čuo sam (iz mnogo izvora) da je najbolja priča u Planescape: Torment (RPG). Ako se dobro sećam, Kuzmanović je ovu igru na jednom mestu nazvao remek-delom umetnosti. Poslednja ispravka: zoran845 (15.7.2007 u 14:25) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zoran845 na korisnoj poruci: | ||
NSadian (26.11.2008) |
![]() |
#16 |
Član
Član od: 4.9.2006.
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno 25 puta na 20 poruka
|
![]()
Interesantno je da se u izboru nalaze razne igre a nema (ili skoro da nema) avantura a upravo za te igre je prica najbitnija.
Moj izbor prica. Syberia Max Pain The Dig HOMM |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
Član od: 18.1.2006.
Zahvalnice: 103
Zahvaljeno 73 puta na 48 poruka
|
![]()
1) Planescape:Torment
![]() 2)SW:Knights Of the Old Republic. Veliki sam fan Star Wars, ali ove igre su naprosto neverovatne, a priča je čak bolja nego u nekim filmovima! Odlično je i to da igra dublje objašnjava borbu Jedia i Sitha nego film. Onaj twist u kecu negde na sredini igre kad saznajete da ste vi u stvari ........... nikad neću zaboraviti! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
Član od: 9.2.2007.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 13 puta na 9 poruka
|
![]()
Niko nije pomenuo Warcraft???Na sajtu http://www.worldofwarcraft.com/info/story/index.html je sve maximalno objašnjeno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Veteran
Član od: 6.2.2007.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 196 puta na 147 poruka
|
![]()
Mario - Princess is in another castle.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
igre, prica |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Po kojoj biste igri voleli da se snimi film, i zasto? | Marko_L | Kompjuteri i film | 691 | 6.11.2015 15:17 |
Najbolja atmosfera u igri | tiberije | O igrama uopšte | 159 | 20.10.2013 21:44 |
Najbolja mini igra? | alex92 | Male igre | 56 | 21.2.2009 19:02 |
Najbolja LINUX šminka | JovanK | Slobodni softver | 10 | 18.5.2007 8:45 |