![]() |
![]() |
|
Strateške igre Potezne i real-time strategije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 15.3.2007.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
pozz svima posle izvesnog vremena postavljam temu na kojoj zvanicno pocinje
izrada moda za m2tw pod nazivom Kingdom of Heaven.posto sam pravio mod za civ4 serbia za sebe i drustvo,odlucio sam da napravim i za m2tw.nadam se dogovoru sa ortacima koji bi prihvatili izazov jer kao sto znate nije mali posao u pitanju.svakako ovo ne iskljucuje i druge da se prikljuce ,naprotiv otvoren sam za predloge, sugestije i nadasve pomoc oko izrade,jedino sto trazim jeste da se uradi najbolje sto ko moze za onu oblast za koju zeli da pomogne konsultacije svakako dolaze u obzir.ako ne bude dogovora jbg onda sam sam protiv svih ![]() 1.izrada regiona(mape)-radim je 2.kreiranje frakcija 3.kreiranje jedinica(nisam sve nabavio u vezi sa tim) prikupio sam nekoliko tutova sa twc i alata za izradu tako da se nadam da ovo mogu izvesti.ono stoj evazno reci jeste da mod ce raditi samo srbi bez konsultacija sa strancima jer oni sve igre ovakvog tipa posmatraju kroz istoriju zapada.zbog obaveza mene i drugova ovaj post kasni nekoliko dana.zasada jedino pored mene u izradi ucestvuje laufer.izvinite zbog nedostatka informacija u vezi moda jer nemam vremena da prezentiram sada vec cu to uciniti sutra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
vrlo dobro. ja sam razmisljao o M2TW i mogu ti reci posao izgleda nije toliko tezak koliko je obiman. mada nije ni lak. gomila nekih tutorijala (ja sam nabavio neke) ali mi jos uvek fali dosta njih. ako mozes posalji mi adrese da ih skinem. pozdrav i nadam se da cemo saradjivati uskoro.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
Dule ukucaj na guglu TWC Wiki to je sajt preko vikipedije gde se nalaze tutorijali i alati neophodni za modovanje .nisam ih svbe procitao pa tako ces morati da ih ti procitas u vezi textura.jos jednom hvala za ucesce (nadao sam se) u izradi.takodje hvala na pismo od praetoriana uz poruku da sad imas mesto gde mozes bez problema ili sukoba da ucestvujes (ako zelis )u izradi i ne zaboraviti deus deoruma koji jos bije bitku sa strucnjacima.
a sad neke informacije u vezi sa modom,mod pocinje kao igra 1080 i zavrsava kao igra.srbijom ce vladati porodica vojisavljevic(1050-1120) frakcije u planu su : 1.KINGDOM of SERBIA 2.k.england 3.k.dyfed 4.leinster(jos nisam siguran za njih) 5.k. scotland 6.k.france 7.k.castille y leon 8.k. portugal (ovo nije dobro pa mozda ih izbacim) 9.papal states 10.k.hungary 11.k.poland 12.k.sicily 13.k.denmark 14.k.sweden 15.venice-republic 16.milan(naziv se mora promeniti u kingdom of lombardy-mada ni to nije dobro jer su oni vazali hre) 17.moors 18.egypt 19.turks 20.byz empire 21.bulgarian empire 22.mongoli(neigrivi) 23.timurids(neigrivi) 24.aztec empire(neigrivi) 25.hre 26.k.aragon 27.k.burgundy 28.novgorod-republic(ovde ima problema sa grbom iz igre) danas sam dobio dobru vest da ce u tim uci jos nekoliko ljudi tako da se nadam da ce ovo uspeti.poslacu ti veceras grbove srbije , jer napominjem prva frakcija za koja se pravi je srbija.izvinjavamo se zbog sporosti izrade jer nazalost dosta obaveza imam tako do veeceras pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
Zelim ti srecu i da uspesno zavrsis ovaj mod kao i druga ekipa koja pravi mod.
pozz P.S. Mod je dobi ime po filmu Nebesko kraljevstvo. Poslednja ispravka: masteri (11.5.2007 u 23:30) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
dule evo grbova za srbiju treba da samo iskoristis oznake na stitovima
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
evo ih jos
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
|
![]()
i nemanjici reci cu ti gde cemo ih staviti odnosno za koje jedinice -javicu ti cim pronadjem fajlove
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
|
![]()
hvala masteri nije bilo bas presudno zbog filma ali svakako za ovu igru boljeg naziva nema(zbog istorijskog konteksa koji igra zeli predstaviti)
PS i ja se nadam dacu uspeti sa timom napraviti ovo cudo |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
Član od: 23.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 79 puta na 50 poruka
|
![]()
Zelim vam uspeh u pravljenju moda, ali mi ipak nije jasno cemu teranje inata i razdvajanje ionako male grupe domacih M2TW igraca na 2 dela. Al kod nas Srba obicno to tako biva
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Novi član
|
![]()
izvini geronimo malo mi je slaba navika da kliknem button hvala da ti ne pojasnim zbog cega inat i razdvajanje(bez uvrede nisam mislio da te uopste uvlacim u svadju-ovo je samo pojasnjenje te svadje).
oni ne mogu prikazati taj period verodostojno jer sam im objasnio zasto vode se narastanjem srpske drzave ali ne idrugih drzava evrope.o grbovima izastavama je bilo najvise reci a ja ne mogu da verujem da oni misle da znaju vise od mene(npr. spominju graviru domenica grimanija iz 1477 a mod prave u 1332 ![]() i da jos jednom hvala i nadam se da cu uspeti u izradi. ps nazalost srbija je to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
Član od: 1.8.2006.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 6 puta na 4 poruka
|
![]()
Puno uspeha u daljem radu i sve najbolje. Kakvi su vam stavovi po pitanju raznolikosti jedinica i njihove autentičnosti, a da se pritom ne žrtvuje istorijska preciznost. Naravno posebno me interesuje Srbija.....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
Član od: 11.5.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozz svima!1 Kao sto je rekao Vasilevs bicu jedan od co-leader-a u ovom novom projektu! Moje zaduzenje u projektu bice obrada tekstura, dizajn jednica, naravno sve sto se tice photoshop-a i modeliranja!! Trenutno se radi bar u mom slucaju na bannerima i trejleru za sam mod!! koji ce biti WWOOOOUWW
![]() ![]() ![]() U toku dana cu staviti banner za mod!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
Član od: 1.8.2006.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 6 puta na 4 poruka
|
![]()
Skoro sam zbog potreba korišćenja photoshop-a tražio srednjevekovne oklope, možda vam neki od ovih linkova ubrza rad. Pozdrav.
http://www.ageofarmour.com/gothic.html http://www.gotscha.nl/uk-armour.htm http://www.varmouries.com/vcat_06.html http://www.arador.com/main/index.html http://www.reliks.com/merchant.ihtml?id=69&step=2 http://www.grace-collection.com/battle-shields.html Poslednja ispravka: Praetorian (11.5.2007 u 11:34) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Praetorian na korisnoj poruci: | ||
Vasilevs (11.5.2007) |
![]() |
#14 |
Novi član
|
![]()
nemam puno vremena da objasnim sada,ali ukratko ovaj mod cu kreirati linijom manjeg otpora.naime jedinice koje su prikazane u samoj igri tu i tamo autenticne(mislim croat axemen-bosnian archers isl.mnogo me podsecaju na slavonic units iz KoH ili se time zellelo pojacati hungary- ovo je verovatno sala) tako da se moze samo dodati neka koja fali .to su uglavnom neke krstaske jedinice (sa novim grbovima-zastavama)ostale jedinice imaju dobar izgled i texture ali nedostatak su pomalo navrat nanos naneti su shield-grbovi.sto se tice same srbije opste je poznato da mi nismo imali nijednu autenticnu jedinicu u srednjem veku uglavnom te jedinice su bile pandan vizantijskim,nesto kasnije (pogotovu konjica )zapadnom stilu.imali smo neke slovenske jedinice koje se spominju u samoj igri( u knights of honour ima vrlo dobar raspored gde koja jedinica se moze naci-normalno ovo se ne moze uzimati kao istorijska cinjenica ali neke jedinice su vrlo dobro predstavljene(slav axeman isl.))srbija ce imati neke od jedinica koje ima vizantija samo sto cemo ih malcice prepraviti i normalno dati nase grbove.
1.royal knights(gen.bodyguard) 2.feudal knights (noble cavarly)-preuzeti ovo verovatno od zapada 3.heavy i light swordsmen(tu cemo preraviti viz.infrantry) 4.heavy i light archers(blage prepravke vizantijskih jedinica) 5.siege weapon ce biti isti kao kod vizantije 6.pronoian allagion-laka konjica 7.heavy i light horse archers( tu bi trebalo prepraviti cumane i skytikon) 8.latinkoni-prepravke oko shield grba za obe jed. u viz.i nove texture za konjanike 9.sys militia units kao u viz.(prepravke oko textura) 10.brodovi kao i kod viz. 11.peasant-seljaci nezaobilazni ![]() ovo je samo koncept koji ce se koristiti opet navodim nisam jos sve definisao oko jedinica . |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
Član od: 11.5.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
I kao sto sam obecao jutros (malo zakasnio
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Starosedelac
Član od: 21.11.2005.
Zahvalnice: 28
Zahvaljeno 353 puta na 261 poruka
|
![]()
@Vasilevs, aOA.laufer (aka Deus deorum)
Ne znam da li ste ista osoba ili ne (saznaćemo uskoro, nadam se), ali sam večeras video šta ste učinili na jednom drugom domaćem forumu (da ga ne reklamiram). Odmazda Upravo tako. Ja sam se suzdržavao da ne komentarišem provokacije iznesene na OVOJ temi, na mod čiji sam lider. Ali ono što ste učinili na onom forumu je neprihvatljivo. Isti način izvrćenja informacija i širenja dezinformacija kao i ovde. Pa čak i naslov niste bili u stanju da otkucate pravilno! Alo ljudi! BAŠ SLUČAJNO u isto vreme napad na dva fronta. I ovde na SK i tamo. I to je KAO slučajno. Ovde Vasilevs i Deus, a tamo laufer, ili je jedna osoba nečiji klon? ALI to govori o vama samima na šta ste sve spremni. Bruka i sramota u najgorem srpskom izdanju! Pa vi ste izneli presudu modu bez prava na odbrana. Tako se nećemo igrati uvređenih mladi. Mi ne prihvatimo sugestije, ali zato, „Duke nije član tamo, sad ćemo da mu vratimo, otvorićemo temu, popljuvaćemo mod, jer mu na SK ne možemo ništa“. Ljigavo i podlo. Da čovek ne poveruje na šta su ljudi sve spremni. Upamtite, Ja mogu biti gori i biću! Ne ovde, na srpskim forumima, gde sam niko i ništa. Ali tamo gde jesam neko i nešto, i gde se moj rad ceni i poštuje, ću se pobrinuti. Vrlo lako, ne brinite se. Imate moju reč. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Veteran
|
![]()
Evo neka svi pogledaju vase "iznosenje misljenja"
http://www.benchmark.co.yu/forum/sho....php?p=1099767 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Veteran
Član od: 11.3.2006.
Zahvalnice: 249
Zahvaljeno 252 puta na 147 poruka
|
![]()
Ne, ne. Mala korekcija. Ja nisam iz njihove ekipe i ne radim na modu. Ali samo vas gledam sta pisete i smucilo mi se. Pa cak sam provalio i da delujete indirektno. Ja nemam nista protiv vas i vaseg rada. Ali me nervira podcenjivanje drugih ljudi i njihovog rada. To me je razbesnelo. A ti samo cestitaj ljudima i podstakni ih da napadaju i pljuju. Vidi se lepo ko si i sta si. Samo napred.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku _Maximus_ na korisnoj poruci: | ||
phoenix[illusion] (12.5.2007) |
![]() |
#19 |
Novi član
|
![]()
@urke
nema problema nadam se da isti arsin je za sve i molim da se poruke brisu uvredljive sadrzine jer postovi oko igre ne trebaju da budu takvi. ps jos jednoom nema problema ali vas molim da slobodno izbrisete sve postove koji su uvredljivi ili koji ce biti(ne samo moje vec i drugih forumasa).ja necu vise "vredjati" a nadam se ni drugi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
![]()
Samo nemojte lagati okolo i sve ce biti u redu. Radite svoje i super. Ako bude dva dobra moda, jos bolje. Znaci, gledas svoja posla, radis svoj posao i to je to.
Ajd' uzdravlje i srecno... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|