Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Kvarovi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima
i nestabilnostima sistema

Tema zaključana

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 31.1.2007, 1:45   #1
internacional
Član

Član od: 22.4.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Gasenje monitora!

Ljudi imam problem koji me izludjuje!!!Stvar stoji ovako:Monitor mi se ugasi sam od sebe dok komp radi,kada sam na internetu ili ako igram neku igru!!!Recimo na netu sam i odjednom mi se samo monitor ugasi a kuciste radi normalno!!!Ona dioda na monitoru radi kao kada je komp ugasen!!!I onda sve zivo probam da pritisnem na tastaturi i kablove koji idu iz monitora misleci da je do toga i nista!!Jedino resenje je da restartujem komp i onda radi normalno!!!!Ne gasi se on tako cesto recimo posle dva sata i sl.Pomagajte,do cega je to poludeo sam!!!!
internacional je offline  
Stara 31.1.2007, 2:35   #2
Deusdies
Starosedelac

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno 439 puta na 215 poruka
Slanje poruke preko AIM-a korisniku Deusdies Slanje poruke preko MSN-a korisniku Deusdies Slanje poruke preko Skypea korisniku Deusdies
Određen forumom Re: Gasenje monitora!

Pomoglo bi kad bi napisao koji monitor je u pitanju
Deusdies je offline  
Stara 31.1.2007, 10:30   #3
sin2384
Član

Član od: 7.2.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku sin2384

Ne bi te plasio al moze biti i do graficke . Probaj sa nekom drugom dan-dva, pa ces sigurno znati do cega je.
sin2384 je offline  
Stara 31.1.2007, 10:51   #4
JovanK
V.I.P. Phone Zone

Član od: 10.9.2006.
Lokacija: Trebinje @REPUBLIKA_SRPSKA@ Moja mašina:Fujitsu AH530
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 1.097 puta na 714 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku JovanK Slanje poruke preko Skypea korisniku JovanK

Koji je monitor i koliko je star. Može biti do njega i najčešće i jeste. Najbolje da od nekoga pozajmiš monitor na par dana i da otkloniš sve sumlje do čega je.

Takođe pomalo glupo ali dešavalo se. Neke tastature imaju Power Sleep i Wake tastere na svojim tastatuirama odmah iznad navigacionih tastera i sasvim slučajno ih pritisnu, naročito ovaj Sleep taster koji je odmah iznad taster "gore", što dovodi do gašenja monitora.
JovanK je offline  
Stara 31.1.2007, 15:38   #5
jonathan
Deo inventara foruma

Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 947
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka

Citat:
JovanK kaže:
Takođe pomalo glupo ali dešavalo se. Neke tastature imaju Power Sleep i Wake tastere na svojim tastatuirama odmah iznad navigacionih tastera i sasvim slučajno ih pritisnu, naročito ovaj Sleep taster koji je odmah iznad taster "gore", što dovodi do gašenja monitora.
e pa ima razlike kad je racunar na Sleep i kad radi.. razlika je primejtna al.. mozda i to pritisne.. ja sam par puta slucajno pritiskao dok se nisam navikao

Sto se tice monitora i gasenja (ako nie tastatura) mislim da je stvar softwerska.. nesto slicno se meni desavalo prilikom podizanja sistema.. znaci upalim komp i upali se monitor i kad dodje ono Win loadin, monitor se ugasi i onda se upali kad udje u Win.. nakon nekog vremena to je nestalo
jonathan je offline  
Stara 31.1.2007, 16:23   #6
JovanK
V.I.P. Phone Zone

Član od: 10.9.2006.
Lokacija: Trebinje @REPUBLIKA_SRPSKA@ Moja mašina:Fujitsu AH530
Zahvaljeno 1.097 puta na 714 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku JovanK Slanje poruke preko Skypea korisniku JovanK

Citat:
jonathan kaže:
e pa ima razlike kad je racunar na Sleep i kad radi.. razlika je primejtna al.. mozda i to pritisne.. ja sam par puta slucajno pritiskao dok se nisam navikao

Sto se tice monitora i gasenja (ako nie tastatura) mislim da je stvar softwerska.. nesto slicno se meni desavalo prilikom podizanja sistema.. znaci upalim komp i upali se monitor i kad dodje ono Win loadin, monitor se ugasi i onda se upali kad udje u Win.. nakon nekog vremena to je nestalo

Već sam rekao da je pomalo glupo, al dešavalo se.
JovanK je offline  
Stara 31.1.2007, 19:37   #7
internacional
Član

Monitor je samsung 753s i star je oko 3 godine!!!!Ne verujem da je stvar softverska jer sam podizao sistem nekoliko puta i isto se desava!!!!
internacional je offline  
Stara 31.1.2007, 23:39   #8
noskich
Član

Član od: 4.11.2006.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka

I meni se ovo desilo dva puta za 3 meseca koliko ima od kada sam kupio novu graficku i monitor.
Moguce da je problem u konektorima.
Pokusaj da malo nezno poguras graficku u slot. Proveri analogni konektor na oba kraja.
noskich je offline  
Stara 1.2.2007, 1:21   #9
bojongo
Član

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 12 puta na 11 poruka

@ internacional Juce sam imao na servisu komp sa istim problemom kao i kod tebe. Problem je resen stavljanjem novog napajanja. Staro napajanje je u nekim trenucima bez obzira na vremenski period ili opterecenje prosto iskljucivalo pojedine napone. Pri tom su hladnjaci u napajanju bili veoma vreli. Novo napajanje je sve resilo.
bojongo je offline  
Stara 7.2.2007, 2:01   #10
internacional
Član

BOJONGO ja mislim da je to u pitanju,kada mi se ugasi monitor i kada ga restartujem kao da nesto cakne,da li to tako ide ili ima veze sa ovim ne znam!!!!Da ne otvaram novu temu da li neko moze da mi predlozi neko napajanje ali ne mnogo skupo do nekih 2000-2500 konfig. je sledeca:

msi k8 neo-v
512mb
ati radeon 9600 pro
2.8+ amd sempron
80 gb hard
internacional je offline  
Stara 8.2.2007, 0:45   #11
internacional
Član

Danas sam primetio da kada treba da mi se ugasi monitor sam od sebe kao sto sam naveo gore,kada su mi ukljuceni zvucnici cuje se pucketanje neposredno pred gasenje monitora,tj.tacno znam od prilike da se posle 15-20 sek. monitor gasi!!!Da li sada neko moze da mi kaze da li je definitivno napajanje u pitanju???Molim pomoc!!!!Hvala!
internacional je offline  
Stara 8.2.2007, 2:31   #12
glitch
Starosedelac

Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka

Ma do monitora je, garant! Inace, taj i srodni Samsung-ovi modeli imaju katastrofalno uradjen visokonaponski trafo a kvalitet im varira od primerka do primerka istog modela (vec smo negde diskutovali o tome)... Veruj, provereno!
glitch je offline  
Stara 8.2.2007, 2:43   #13
Freško
CSC

Član od: 23.11.2005.
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka

Citat:
internacional kaže:
Da li sada neko moze da mi kaze da li je definitivno napajanje u pitanju???Molim pomoc!!!!Hvala!
Mi smo ovde da ti damo neki predlog i tako to , mislim da je malo suvišno da tražiš od nekog ovde da ti nešto potvrdi 100% ....

Predlog :

A što se ne uzajmiš od nekog ortaka napajanje na dan-dva pa da vidiš kako će stvari da se odvijaju ! .... Pa da nakon toga javiš kakvi su rezultati !

Možda ti napajanje bude rešilo problem....ako ne da barem njega eliminišemo , pa da vidimo dalje šta još može biti....
Freško je offline  
Stara 11.2.2007, 19:31   #14
Rocker
Neozbiljni kolega

Član od: 4.11.2005.
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
Cool Re: Gasenje monitora!

Pitanja za buduće probleme vezane za monitore postavite ovde.
Rocker je offline  
Tema zaključana

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
zracenje monitora milos2001 Grafika 38 27.9.2007 16:32
Gasenje monitora XAKCOP Kvarovi 2 3.1.2007 21:53
Zvucnici pored kucista i monitora ghostface Zvuk na računaru 4 20.12.2006 1:04
Zujanje monitora D.J.Quimby Ostale komponente 3 16.7.2006 2:15
dilema oko CRT monitora maxx Grafika 17 10.1.2006 21:24

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 3:09.