![]() |
![]() |
|
Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu |
Pregled rezultata glasanja: Najbolji film | |||
Babel |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,70% |
The Departed |
7 | 30,43% |
Letters from Iwo Jima |
8 | 34,78% |
Little Miss Sunshine |
4 | 17,39% |
The Queen |
2 | 8,70% |
Glasova: 23. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Glasajte za svoje favorite (moje pobednike sam podebljao).
Najbolji glavni glumac: Leonardo DiCaprio (Blood Diamond) Ryan Gosling (Half Nelson) Peter O'Toole (Venus) Will Smith (The Pursuit of Happyness) Forest Whitaker (The Last King of Scotland) Najbolja glavna glumica: Penélope Cruz (Volver) Judi Dench (Notes on a Scandal) Helen Mirren (The Queen) Meryl Streep (The Devil Wears Prada) Kate Winslet (Little Children) Najbolji sporedni glumac: Alan Arkin (Little Miss Sunshine) Jackie Earle Haley (Little Children) Djimon Hounsou (Blood Diamond) Eddie Murphy (Dreamgirls) Mark Wahlberg (The Departed) Najbolja sporedna glumica: Adriana Barraza (Babel) Cate Blanchett (Notes on a Scandal) Abigail Breslin (Little Miss Sunshine) Jennifer Hudson (Dreamgirls) Rinko Kikuchi (Babel) Najbolji režiser: Clint Eastwood (Letters from Iwo Jima) Stephen Frears (The Queen) Paul Greengrass (United 93) Alejandro González Iñárritu (Babel) Martin Scorsese (The Departed) Najbolji scenario: Babel: Guillermo Arriaga Letters from Iwo Jima: Iris Yamashita, Paul Haggis Little Miss Sunshine: Michael Arndt El Laberinto del Fauno: Guillermo del Toro The Queen: Peter Morgan Najbolji soundtrack: Babel: Gustavo Santaolalla The Good German: Thomas Newman Notes on a Scandal: Philip Glass El Laberinto del Fauno: Javier Navarrete The Queen: Alexandre Desplat Najbolji vizuelni efekti: Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest Poseidon Superman Returns Najbolji zvuk: Apocalypto Blood Diamond Dreamgirls Flags of Our Fathers Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 3.12.2006.
Zahvalnice: 370
Zahvaljeno 240 puta na 131 poruka
|
![]()
Meni je najzanimljivija dodela oskara za ostvarenje van engleskog govornog podrucja, moj favorit panov lavirint
![]() Za ostale nije bitno ali oskar ide Scorsese-u ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 28.11.2006.
Zahvalnice: 375
Zahvaljeno 973 puta na 387 poruka
|
![]()
I evo, nagrade su konačno dodeljene:
Najbolji film: "The Departed" Martina Skorsezea Najbolji glumac: Forest Whitaker za film "The last king of Scotland" Najbolja glumica: Helen Mirren" za film "The Queen" Najbolja muška sporedna uloga: Alan Arkin za film "Little miss sunshine" Najbolja ženska sporedna uloga: Jennifer Hudson za film "Dreamgirls" Najbolji režiser: Martin Skorseze za film "The Departed" Najbolji scenario: "Little miss sunshine" Majkl Arndt Najbolji adaptirani scenario: "The Departed" Vilijam Monahan Najbolje ostvarenje u kinematografiji: "El laberinto del Fauno" Giljerma Navara Najbolja režija: "The Departed" Martina Skorsezea Najbolja umetnička režija: "El laberinto del Fauno" Eugenio Kabaljero i Pilar Revuelta Najbolji dizajn kostima: "Marie Antoinette" Milena Canonero Najbolji soundtrack: "Babel" i Gustavo Santaolala Najbolja pesma: film "An inconvinient truth" i pesna "I need to wake up" Melise Eteridž Najbolja šminka: "El labirinto del Fauno" i David Marti i Montse Ribe Najbolji zvuk: "Dreamgirls" i Majkl Minkler, Bob Bimer i Vili D. Barton Najbolji vizuelni efekti: "Pirates of the Caribbean: Dead man's chest" i Džon Nol, Hal T. Hikel, Čarls Gibson i Alen Hal Najbolji animirani film: "Happy feet" Džordža Milera Najbolji film van engleskog govornog područja: " Das leben der anderen" Nemačka Što se mene tiče, prilično očekivani rezultati. Oskar je ove godine izmakao Melu Gibsonu i filmu "Apocalypto", iako je bio u konkurenciji za šminku i zvuk, kao i filmu "Babel", sem u kategoriji soundtrack. Od ostalih iznenađenja, možda je najveće Alan Arkin (Oskar za sporednu ulogu), koji je u anketama imao najmanje šanse za osvajanje nagrade. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
|
![]()
Hvala Bogu da je Marti konacno dobio Oskara.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
Ja sam se nadala da će neka statueta otići Clint Eastwoodu i filmu "Letters from Iwo Jima".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
Član od: 3.12.2006.
Zahvalnice: 370
Zahvaljeno 240 puta na 131 poruka
|
![]()
ocekivano i prilicno zasluzeno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Oskar za najbolji film je trebao da dobije film Letters from Iwo Jima. Klint je imao dosta hrabrosti da pokaže i drugu stranu. The Departed jeste odličan, ali je "rimejk" odličnog kineskog filma Infernal Affairs.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
(I to je samo moje misljenje) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Departed jeste odličan film ali Iwo Jima je bolji. I kao što sam već rekao, Departed je rimejk. Pored toga, zašto bi drugi film trebao da trpi samo zbog toga što oni žele da isprave grešku? Trebali su da mu dodele Oskara kad je zaista to bio zaslužio, a ne sada, samo zato što do sada nisu. Čak je i on sam rekao da ovaj film svrstava u B kategoriju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ma razumem ja to odlično, ali ti kažem da je to što rade pogrešno. Zato je ova ceremonija i izgubila svoj ugled.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Starosedelac
Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]() Citat:
Mislim bukvalno. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Veteran
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
|
![]()
Znalo se unapred da ce Skorseze dobiti oskara, jednostavno su morali da se opravdaju za sve prethodne godine, doduse, bolje sto su mu sad dali, nego da je dobio pre dve godine za Avijaticara. Cuo sam da je Klintov film odlican, ali jednostavno nije bilo sanse da dobije ove godine, jer bi za akademiju bilo previse da dobije 2 oskara za 3 godine.
A Klint se drzi prilicno dobro, koliko znam i majka mu je ziva, ima on dobre gene ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|