![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 16.3.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Христос се роди
--------------------- Имам проблема са инсталацијом Сусе 10.2. У компјутеру имам 2 хард диска, где ми прва партиција на другом диску (хдб 5) одувек служи за неку од линукс дистрибуција. Кад покренем инсталацију Сусе 10.2 и дођем до дела где се бира партиција на коју да се инсталира, настаје проблем јер ми се нуди да се обрише хдб 5 и да се направе "root" и "home" на хдб 8 и хдб 9. Ово ми не одговара јер на тим хдб 8 и 9 имам важне податке које не смем уништити. Како да дођем до тога да могу обележити да се инсталира само у хдб 5. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex Parrot
|
![]()
Jel imas ti primarnih particija na tom drugom hardu?
hdb 5 je prva logicka particija na drugom disku. Nema veze, ne bi trebalo da pravi problem... Prilikom particionisanja udji u Custom (valjda se tako zove) pa mu rucno podesi gde da stavi "/" i mount pointove za ostale particije. Pazi dobro da ti slucajno ne formatira particije koje hoces da sacuvas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
Član od: 16.3.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Поздрав,
заузет ми је комп са важним послом, па ћу сутра пробати инсталацију. Колега ми је предложио да пробам, прво из виндоузовог алата за партиционисање, да избришем ту хдб 5 партицију где је већ Мандрива линукс, па ће ми ваљда Сусе сам предложити инсталацију на тај празан простор на хард диску. До сад су ми сви линукси које сам имао на компу без проблема брисали стари дистро , и инсталирали се на ту хдб 5 партицију, зато сам се мало и збунио. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
СП2 на српском | Томица | Operativni sistemi | 14 | 2.5.2006 1:40 |