![]() |
![]() |
|
Modovi Budite jedinstveni - modifikujte svoj računar |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 30.8.2009.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 18 puta na 12 poruka
|
![]()
Pozdrav svima,
Jedan od boljih modova koji sam napravio za svoj PC. Tehnicki nije mod za kuciste ali je i dalje mod za PC. Youtube link Mislim da je ovo nesto sto je izuzetno lako za napraviti, relativno jeftino a jako efektno izgleda. Uskoro bi trebao imati dva nova kucista koja ce biti modifikovana sa ovim panelmetrima. Kad budem imao slike/linkove serovat cu u ovoj temi. Da li vam se svidja ideja? Sta biste promjenili ili unapredili? ![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 6 korisnika se zahvaljuje korisniku iSaleK na korisnoj poruci: | ||
Filip89x (18.5.2020), Luka Filipovic (17.5.2020), makiem (17.5.2020), Partybreaker (17.5.2020), Psychon@ut (17.5.2020), toxic (17.5.2020) |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 6.1.2007.
Zahvalnice: 308
Zahvaljeno 365 puta na 267 poruka
|
![]()
"Izuzetno lako" rece inzenjer elektrotehnike
![]() Odlicno izgleda, cucnuo bi u neki steampunk mod ko d..e na nosu a i sam za sebe je fenomenalan (fan analognih brojaca ovde, jedno vreme sam bio nalozen da trazim nixie tubes da bih napravio mod, jedva me odgovorili : ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 30.8.2009.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 18 puta na 12 poruka
|
![]()
Pa izuzetno lako u smislu da su sve komponente "off the shelf" i nije nikakvo izmisljanje tople vode u pitanju.
Panelmetri i plocica sa mikrokontrolerom se mogu poruciti sa AliExpress/eBay/itd i povezes ih kablovima... firmware i software je vec tu, tako da u sustini je lako. ![]() To sto sam za svoje potrebe i za video dodao custom plocicu, 3D odstampanu kutiju itd... to je bonus ali nije uopste neophodno. I dalje mislim da je ovo jedan od jednostavnijih a opet jako efektivan mod za kuciste/radni sto. Nixie tubes su perverzija, al' su uglavnom skupe, vremenom riknu i "moras" da pravis svoje drajvere i pazis da se ne pecnes. ![]() Ako ti dodje da pravis ovakav neki mod za svoj PC (ili bilo ko drugi na forumu), javi ako sta zapne. Mada sam se potrudio da uz video i blog post dam sto vise informacija i sve source fajlove sto imam. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku iSaleK na korisnoj poruci: | ||
makiem (17.5.2020) |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 6.1.2007.
Zahvalnice: 308
Zahvaljeno 365 puta na 267 poruka
|
![]()
hvala, imacu u vidu. Samo nastavi sa ovakvim stvarima, mnogo mi je drago kad vidim da modovanje jos uvek zivi kod nas. Za mesec dana napustam stan I vracam se na selo gde imam I alat I prostor, pa mozda zapocnem kakav projekat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
diy, elektronika, tutorial |
|
|