![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 947
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka
|
![]()
ovako, neznam kako da objasnim i neznam hocul moc bit precizan al ovako:
Prijatelj mi je kupio racuna prije par mjeseci: AMD 2.6 Semprom 754 512 DDR RAM-a 128 asus (neznam tacne detalje al mislim da je ati) 80 GB ..ono ukratko ja sam mu tad dao da igra NFS MW i sve mu je super islo al mu se stalno pojavljivo plavi ekran, dakle potpuno je sve islo glat i sa naj vecim detaljima i sa naj vecom rezolucijom al ga je izbacivalo. Tako on odnese racunar i ustavnove da RAM nije bio uredu i zamjene mu. E od tada, koju god podigne igru (mozda ne bas one stare) al vecina mu zastaje, trza, ne citavo vrjeme, ponekad al dovoljno da zivcira, i bas taj NFS MW koi je imo instaliran i koi mu je bas iso glat mu kadkad zatrza. E od tad ga je nosio 3-4 puta tamo gdje ga kupi na pretrage al bas nista nisu mogli nac, testirali su komponente po pola mjeseca al nisu mogli nista nac, tacnije, oni nisu igrali igre da vide u cemu je prob nego preko raznih pretraga i njima je ispisivalo da je sve ok vjerujte, poznajem momka i servisera u toj prodavnici i momak stvarno zna svoj posao i tezi je programer al mu nista nije mogo nac. Tako da trazi zamjenu komplet komponenti nije imo dokaza na osnovu cega al racunar nije ok. Ne koristi internet al ipak, na svjezem podignutom sistemu to mu se desaje. Posto taj moj prijatelj nije bas ljubitelj racunara brzo je digo ruke od toga i nema vise volje da trazi staje. Ja mi nisam puno imo prilike koristit komp pa tako inisam mogo da nadjem kako i sta i sto, jedino sto sam pomislijo da mu nije pregrijavanje procesora sto je meni jednom bilo al nije, i da, radna temperatura procesora je 35 - max 40 C° sto je meni premalo. Znam da nisam bas sve pojasnijo u detalje al bolje i ne poznajem prob. pa reko ako neko ima ideju uvezi cega moze bit prob. Znam da ima milion varijanti al bas nove komponente i da se problem manifestuje samo prilikom igranja a ne da se uvidi na neki drugi nacin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 164 puta na 141 poruka
|
![]()
drug sigurno ima neku bajatu kartu, a hoce da igra NFS:MW koji je posteno zahtevan. i jos cima servisere da mu kazu zasto mu igre seku na losoj grafickoj. svasta. a to kako mu ranije nisu sekle, a sada mu seku, verovatno je upalio u video opcijama nesto sto nije smeo
![]() ![]() na stranu sto ima malo rama...neka uzme jacu graficku, pa da vidi kako ce da mu leti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ma da, ima tu i do graficke i do rama al men licno zanim, iste postavke koje su bile a to je vrhunska grafika, najveca rezolucija i detalji, nije mu trzala ni jedna igra, sjecam se samo NFS MW i COD2 a sad te iste igre na istim postavkama mu sjece..
...malo mi je to uvrnuto mada logicki nikako neide al eto |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
|
![]()
pa ajde potrudi se da saznas koja je graficka u pitanju uopste,mozda je rec u drajverima ili sl :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ako nije ova X800XT koja se skoro pojavila, onda znamo do cega je...cim je on nasvirao detalje i rezoluciju nije ni cudo sto mu sece...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 364 puta na 273 poruka
|
![]()
Prijatelju nemas dovoljno ram memorije
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ma da znam ja da nebi bilo problema kad bi nabacio 1G RAM-a i Core 2 Duo i recimo ASUS nVidia 7600GT 256..
..znam da bi tad letiolo al je problem sto je prije bilo OK a sad nije, sto se tice Drivera, ubaceni su mu novi.. sto se tice konfiguracije, njemu je ovo i previse, znam da nemoze ocekivat da mu bude ekstra sa njegovom konfiguracijom al mene prvenstveno zanima do cega bi moglo doc, sve mi se cini vise da je neki hardverski problem nego koliko je softverski il prvenstveno do konfiguracije, nemoze me niko ubjedit da je to zbog male memorije ili graficke jer je bas letilo sa istom konfiguracijom i na NFS i na COD2 ..ma nista, hvala momci, neide ovo ovako.. kad ja nemogu pricat o problemu iz prve ruke. Mozda ce se i njemu nekad posrecit pa da sazna Poz... . .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
reci samo koju graficku koristi i koje je detalje podesio. kladio bih se da je problem u slaboj masini...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Starosedelac
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 364 puta na 273 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Crysis | Garson | Akcione igre | 2965 | 4.1.2022 23:34 |
Najbolja grafika u igrama IKADA | PeTkO | O igrama uopšte | 241 | 26.7.2013 21:43 |
Program za crtanje grafika | nighthawk | Aplikativni softver | 4 | 20.8.2008 20:41 |
AGP grafika upotrebljiva za novije igre ?? | Knele | ŠDK - Grafika | 259 | 5.3.2008 9:16 |