![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
|
![]()
Imam dva racunara, jedan se nalazi na spratu, a drugi odmah ispod dole, tj. u dnevnom boravku. Trenutno imam net na ovom gore, a hteo bih prikljuciti i na ovaj dole. Znam da racunare mogu povezati Ethernet kablom, ali onda moram busiti rupu u podu, kako bi spojio sa drugim racnarom. Da li ja mogu zaobici tu varijantu busenja? Jel ima neko ideju?
Poslednja ispravka: Iris (3.2.2010 u 23:54) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 20.3.2009.
Zahvalnice: 173
Zahvaljeno 168 puta na 139 poruka
|
![]()
Не сећам се како се то звало
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Za tako malu daljinu dve jeftine WiFi kartice bi ti verovatno rešile problem. Mada, kabal je ipak kabal
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku holodoc na korisnoj poruci: | ||
La.Prestige (4.2.2010) |
![]() |
#4 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.771
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]()
Kupis jedan wireless ruter, povezes zicno na jedan komp, kupis wireless kartu za drugi, povezes bezicno za ruter i to je to. Trebalo bi da se vide bez problema i da shareuju internet.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci: | ||
La.Prestige (4.2.2010) |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 12.11.2006.
Zahvalnice: 1.090
Zahvaljeno 2.020 puta na 1.629 poruka
|
![]()
bice malo problem ako se taj drugi racunar nalazi direktno ispod rutera, posto ruter tu ima najslabiji (ili nema uopste) signal.
Inace to je sigurno najelegantnije resenje i nije skupo, izzadje te oko 4000din |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nikola87 na korisnoj poruci: | ||
La.Prestige (4.2.2010) |
![]() |
#6 | |
Član
|
![]() Citat:
рутер са омни-антеном емитује сигнал хоризонтално у пуном кругу... то је само спрат испод а и ако буде слаб сигнал, узме и окрене антену у хоризонталан положај, тако да она онда шаље сигнал "вертикално" |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sargas na korisnoj poruci: | ||
La.Prestige (4.2.2010) |
![]() |
#7 |
Starosedelac
Član od: 26.8.2009.
Zahvalnice: 132
Zahvaljeno 221 puta na 199 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ivance95 na korisnoj poruci: | ||
La.Prestige (4.2.2010) |
![]() |
#8 |
Veteran
Član od: 3.5.2008.
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 213 puta na 144 poruka
|
![]()
@La.Prestige
A jel imaš ti neku već postojeću rupu u ploči između dva sprata. Recimo rupu za stepenice. Možeš da sprovedeš LAN kabl iz sobe sa kompom, pa niz stepenice do dole. E sad ako su na putu jedna ili više vrata onda je nezgodno. Mada mogao bi da izrežeš prorez u štoku od vrata taman da prođe kabl, ili isto to sa pragom ili pak da probušiš rupu u vratima blizu šarki ali da kabl tu bude labav da bi vrata mogla da se otvaraju i da se kabl ne zateže. A ako su ti stepenice spolja onda razmotri da izbušiš prozorski okvir i da kabl sprovedeš spolja. E sad ako ti je sve od PVC-a ili aluminijuma i ne možeš da iskoristiš ni jednu od gore pomenutih solucija onda buši ploču. To ti je i bolje rešenje nego da bušiš spoljne zidove jer će ti onako kabl ići spolja a kroz rupe će izlaziti toplota, a ako bušiš ploču sve je unutra. Samo nađi ako možeš neku plastičnu ili metalnu cev da je metneš u rupu, al nekako da ne ispada. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ivan90BG na korisnoj poruci: | ||
La.Prestige (4.2.2010) |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Najbolje rijesenje, a nije ni skupo. Istu kombinaciju imam i ja i signal je uvijek pun i sve radi kako treba na spratu ispod, cak je signal pun i dva sprata ispod (ruter TP Link TL542G).
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku richa na korisnoj poruci: | ||
La.Prestige (4.2.2010) |
![]() |
#10 |
V.I.P. Test Play
|
![]()
I naravno, ako mreza nije sifrovana, radovace se i komsije u susednim stanovima.
![]() |
![]() |
![]() |
La.Prestige (4.2.2010) |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
Naravno da je stavljena enkripcija.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku richa na korisnoj poruci: | ||
La.Prestige (4.2.2010) |
![]() |
#12 |
Starosedelac
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 132
Zahvaljeno 348 puta na 247 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Skols na korisnoj poruci: | ||
La.Prestige (4.2.2010) |
![]() |
#13 | ||
Starosedelac
|
![]() Citat:
Citat:
![]() Hvala svima na brzim odgovorima, predlozi su mi svakako dobrodosli. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
V.I.P. Test Play
|
![]()
I ako oces zicno da ti dva kompa dele internet, trebace ti ruter.
Sem ako je modem privezan na USB, a etherner prikljucak koristis za direktnu vezu dva kompa, pa da prvi samo kod je upaljen sharuje internet sa drugim. Prilicno bezveze resenje. Zasto? -vezivanje modema na USB nije bas stabilo, a cesto postoje i problemi (tipa ne valjaju drajveri i slicno) -drugi komp ima internet, samo kad je prvi ukljucen Sve u svemu kupi ruter u svakom slucaju. Moze i onaj klasicni bez podrske za wireless. A mozes i wireless, malo je skuplji, a niko ti ne brani da oba racunara vezes zicno (ipak ima 4 ethernet porta), a da wireless funkciju lepo iskljucis. |
![]() |
![]() |
La.Prestige (5.2.2010) |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.7.2009.
Zahvalnice: 730
Zahvaljeno 595 puta na 466 poruka
|
![]()
Meni je kabl provucen ispod laisni i pragova vrata, tako da se uopste ne vidi da tu postoji nesto? Naravno, to je bilo planirano pre renoviranja, tako da su napravljeni mali ispusti u zidu ispod laisne i praga kako bi sve leglo, ali je zaista elegantno ispalo
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nikola16789 na korisnoj poruci: | ||
La.Prestige (5.2.2010) |
![]() |
#16 |
Član
|
![]()
Meni je posao zavrsila dugacka kabla,kao sto neko rece,sve to lepo uglavis i sredis i siguran si da ce da sljaka dobro,a kostalo me je oko 1800 din
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Remi_Gaillard na korisnoj poruci: | ||
La.Prestige (5.2.2010) |
![]() |
#17 |
Član
|
![]()
Dakle tema je odradila posao... autor je odlučio da buši pod i tema može pod lock
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Starosedelac
|
![]()
@ Player1,
A jel ja mogu da povezem dva racunara, tako sto ce ethernet kabl iz prvog racunara ici u LAN 1 na modemu, a iz drugog racunara u LAN 2 na modemu?(ako si uspeo razumeti) @ Nikola16789, Remi_Gaillard, Tu cu kombinaciju odbiti, jer ima bas, bas duzine. Prolaze kroz cak cetvotro vrata. Trebace mi po godine da sve rupe izbusim i da uglavim u pragove. ![]() @ Sargas, Nije jos gotovo, trebace mi jos par informacija u vezi povezivanja. Da ne otvaram jos jednu temu, da bi pitao jedno pitanje... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
V.I.P. Test Play
|
![]() Citat:
Pretpostavljam da nisi na kablovskoj, jer kod SBBa na primer modem ima samo jedan LAN port i ne vrsi funkciju rutera. |
|
![]() |
![]() |
La.Prestige (5.2.2010) |
![]() |
#20 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Povezivanje računara i televizora | Ivan452 | Grafika | 13 | 25.6.2010 22:49 |
Povezivanje dva računara preko MAC adrese? | jakob88 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 5 | 1.6.2009 13:06 |
Povezivanje 2 računara | VladarTame | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 2 | 24.2.2009 16:46 |
Telekom ADSL, povezivanje na dva računara | CShost | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 10 | 5.2.2008 17:17 |
Povezivanje Motorole RAZR V3x i računara. | holodoc | Aparati i oprema | 11 | 20.1.2007 2:28 |