![]() |
![]() |
|
O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#281 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]()
Izmedju najbolja igra i najbolja prica u igri postoje razlike i te dve stvari ne moraju da se podudaraju, tako da igra sa najboljom pricom ne mora ni priblizno da bude i najbolja igra jer moze imati masu drugih nedostataka i obratno igra koja nema originalnu pricu moze biti dobro uradjena sa masom drugih dobrih stvari koji ce nadomestiti losiju (neoriginalnu) pricu.
Ne sporim da GTA IV moze bez problema da udje u rang igara koje ce se boriti za titulu najbolje igre, ali da udje u rang igara sa najboljom pricom... Ma haj'te molim vas, to mora da je neka zakasnela prvomajska sala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Dio37 na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#283 |
Novi član
Član od: 9.5.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Od vas nekoliko sto su me demantovali siguran sam da nijedan nije odigrao "celu igru" u suprotnom ne bi to rekao,oni koji iole razumeju eng. i koji su odgledali svaku cut-scenu u igri ovo sigurno ne mogu da kazu.
Za mene nijedna igra nema ovako razgradjen pocetak i kraj...to je moje misljenje a siguran sam i mnogih drugix koji su igru igrali.Slazem se naravno ima mnogo boljix igara od doticne,meni npr. return to castle:wolfenstein,mario bros,i cod serijal ne moze da se poredi sa gta po pitanju igrivosti,u slucaju CalloD-po pitanju grafike itd.Da Kuzmanovic dodje na forum isto bi vam rekao,mozda i njemu gta ne bi bio no.1 (njemu je to bioshock i guess)po pitanju price ali za ovaj vas cinizam stvarno nemam reci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Basterd...
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.3.2009.
Zahvalnice: 2.048
Zahvaljeno 971 puta na 571 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
Ajde prvo bi mogli da prestanete da se raspravljate oko toga kome koja pricha nije trebalo da se svidi (
![]() Dakle, odmah da se ogradim od lavine chiju senku vidim ispred sebe, nisam odigrao mnogo RPG-ova da bih mogao da sudim. Nije da ih ne volim, niti da nemam iskustva sa njima ili uopshte igrama, jednostavno situacija je takva da nisam mnogo odigrao, pa se moje mishljenje nekima mozhda nece svideti. Ono shto je vec neko spomenuo, za omiljene priche cu izabrati one koje su me i terale da igram odredjenu igru. Dakle, od tih malo RPGova, Planetscape je stvarno bio vrlo dobar. The Witcher nisam igrao, ali mi je pricha "preprichana" i malo sam gledao sa strane, pa bih rekao da je stvarno lepo zamishljena, ali ne znam kako je u celosti realizovana. Avantura je bilo mnogo, izdvojicu Psychonauts i Legacy of Kain (maltene jedini razlog da se igra veci deo ovog serijala, i dalje cu ga zbog toga svrstavati u avanturu a ne u platformu, kako su me vec jednom zasuli kamenjem ![]() Elem, pucachine, tj FPS... Bioshock? Neee, nije u stvari sama pricha toliko dobra, koliko je atmosfera neverovatna. Ima dobru podlogu, ali ipak nije to za takvo poredjenje. Kada malo bolje razmislim, ja ovde nemam nishta da napishem. RTS... prilichno ista pricha, sve su iste. Warcraft (koji nije chist RTS, al ajde) izgleda dobro, ali je previshe pokradeno od Tolkina, Warhammer sveta i opshte kulture i mitologije, da bih to mogao da zaobidjem, uopshte mi je Blizzard ogavan zbog toga. Warhammer svakako nema specijalnu prichu (mislim na Dawn of War serijal), ali definitivno ima najbolju podlogu, tj ogroman database. U DoW 2 su i oni uzvratili udarac kradjom od Blizzarda ![]() Eto toliko, znam da je propushteno nekoliko zhanrova (kako sam mogao da zaboravim sportske simulacije !), ali shta je tu je, nisam mogao u momentu vishe stvari da se setim... P.S. GTA IV i najbolja pricha ? Hmm... AHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHA |
![]() |
![]() |
![]() |
#287 | ||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
The problem is, that when you want to play games, I like to play (RPG), you HAVE TO know English language, at least beginer level, and if you don't, you jast can't play it well, or you'll miss many important things. And all of that becouse of their STORY. That's why we talk about story all this time. Citat:
A cinjenica je da GTA IV "ima" takvu pricu da se jednostavno ne moze porediti nisajednom igrom koju je spomenuo Ketchua i koji po pitanju price siju GTA IV za nekoliko koplja. Btw. igrao sam i GTA IV i sve igre koje je naveo Ketchua sem Grim Fandanga, a imam dovoljno igrackog iskustva, a recimo i ukusa da mogu da dam relevantan sud o kvalitetu price. Poslednja ispravka: Marti Misterija (11.5.2009 u 19:39) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.792 puta na 1.851 poruka
|
![]()
budimo realni...mozda nema najbolju grafiku i audio podlogu,ali sto se tice storyline-a SYBERIA nema ravnog...i 1. i 2. deo....jos sam danas cuo da izlazi 3. deo...i to mi je informacija meseca!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Veteran
|
![]()
stalker ima zanimljivu pricu...
half life ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Novi član
Član od: 9.5.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Zasto Gta ima losu pricu?
Kolko vas je samo reklo da fallout 3 ima dobru pricu?po meni to nema veze sa mozgom...postapokaliptic,rodis se u vaultu,pobegne ti cale, ti za njim.. kakva prica...(strasno)sto na to niste tako reagovali,nego svi na gta? Gta mozda nije nesto posebno originalan ali zato ima fantasticnu realizacju same price,i to se gleda. Ovaj pomenu starcraft...whattttt?HAHAHA,RTS sa dronovima,bazama...prica nema sta- Uzgred tema ne glasi:Najoriginalnija prica u igri Takodje filmovi nisu video igre,tako da se sa istim ne mogu porediti. Evo editujem sebe,najbolja pricu u igri po meni ima MASS EFFECT(igrao sam celu igru,prica je vrhunska). Eto da vam zapusim usta.----.----- |
![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |||
Novi član
Član od: 14.9.2006.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 13 puta na 9 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
realizacija (od francuskog "realisation"); znaci ostvarivanje, izvrsenje, izvodjenje, privodjenje neke ideje u delo. originalan (od latinskog "origo" - poreklo - "originalis" - prvobitni); znaci izvoran, iskonski, samonikao, koji nije izradjen podrazavanjem nekog/neceg drugog (~plagiranje). ...dva pojedinacna elementa. Najbolji sa druge strane je potpuno drugi pojam. Biti najbolji u necemu znaci biti iznad ostalih sa kojima se poredis (drugim igrama u ovom slucaju) u ukupnom odnosu svih svojih cinioca. Tako da ne mozes da izdvojis samo realizaciju i originalnost. Ako si se vec masio drugih elemenata koji cine igru, gde su ti atmosfera, muzika, graficki ugodjaj, smek koji igra nosi...sve su to (i jos mnogi drugi) elementi koji doprinose dobroj prici, neki manje neki vise. A ako bi uzeli da delimo igre koje su ovde navedene na osnovne cestice, ovaj forum bi kolabirao pod kolicinom fanatickog flejma i svakjakih postova...A ovde je i onako u pitanju samo background i setting koji pokrece celu stvar, nista drugo. Sto se samog GTA serijala tice, cenim keca, dvojku (zbog urnebesne zabavnosti) i Vice City (zbog smeka). Sve ostalo? Bolje da ne navlacim bes fanova... Citat:
--- A sto se same teme tice, najbolja prica u nekoj igri? Pitanje je isuvise subjektivno da bi se dao iole realan odgovor koji bi zadovoljio vise od 5 osoba, ali da ne davim dalje: Wasteland i Ur-quan Masters dele suvereno prvo mesto. End of discussion. ![]() -----------> PLEASE CUT THE THREAD HERE Poslednja ispravka: Ilmarinen (20.5.2009 u 1:34) |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.760
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]()
^ Star Control 2?
Kako se ja toga nisam setio. Genijalno!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
Po nekom mom misljenju, jedna od boljih prica u igrama koje sam ja odigrao sigurno ima Freelancer. Jes' da je malko klisee u nekim trenutcima, ali je stvarno dobra. Takodje, BGII, Witcher, Fallout 1&2 imaju odlicne price. Da ne zaboravim, Red Alert 1, a pogotovo 2 imaju odlicne price.I C&C Tiberium Wars ima finu pricu, takodje World in Conflict (volim taj alter-istorijski pravac).
Bez ljutnje i bez zelje da omalovazim bilo koga, niti da nipodstodavam bilo koga, pojedinci moraju malo da spuste loptu sa GTA i najboljom pricom, pogotovo ako imaju manje godina zivota nego sto ja imam godina igrackog staza. Odigrajte jos nesto sem GTA, i kasce vam se samo, eto vam lista nekoliko redova povise, pocnite sa ovim igrama i videcete sami. |
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Član
Član od: 16.1.2009.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 18 puta na 9 poruka
|
![]()
naravno Nox...je N n S koji ubedljivo ima najbolju pricu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sta si hteo da kazes pod tim N n S?
Znam da Nox spada u red RPG (recimo) igara ali mi je taj izraz N n S nepoznat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Basterd...
|
![]()
Nack & Slash...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.3.2009.
Zahvalnice: 2.048
Zahvaljeno 971 puta na 571 poruka
|
![]()
Ali zasto je stavio malo n usredini?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ma znam i ja da je mislio na HnS, ali Nox mi nije bas reprezentativni primer tog tipa igre, jer je bas ne bih svrstao u igre tipa Diablo.
Sto je najbolje, sam naziv tog tipa igara govori o tome koliko imaju dobru pricu i koliko im je ona bitna. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Veteran
Član od: 21.1.2006.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 49 puta na 45 poruka
|
![]()
Mass Effect
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
igre, prica |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Po kojoj biste igri voleli da se snimi film, i zasto? | Marko_L | Kompjuteri i film | 691 | 6.11.2015 15:17 |
Najbolja atmosfera u igri | tiberije | O igrama uopšte | 159 | 20.10.2013 21:44 |
Najbolja mini igra? | alex92 | Male igre | 56 | 21.2.2009 19:02 |
Najbolja LINUX šminka | JovanK | Slobodni softver | 10 | 18.5.2007 8:45 |