![]() |
![]() |
|
Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 3.3.2009.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ima neko preporuku za Adobe Flash,Photoshop, Dreamweaver,Ilustrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
treba veliki ekran, dual cpu, memorija, dobra baterija, crtaći pribor, skener, card reader - za foto, otprilike ti to treba manje-više, grafička isto može da poboljša rad
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
|
![]()
Posto nemam mogucnosti da izmenim prvu poruku napisacu u ovoj:
Potreban mi je lap za web dizajn ( Dreamweaver,Photoshop,Ilustrator),koji dolazi sa licenciranim windows-om i ne kosta vise od 1000 evra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 27.8.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka
|
![]()
Definitivno treba malo vise informacija. Ako ces ga cesto nositi onda ti treba nesto laksi (ekran do 15,4 inca), a ako ce biti zamena za desktop onda moze i 17 inca. To je osnovni parametar, a na osnovu toga sledi detaljnije po modelima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
Nije mi vazno koliko je veliki monitor moze i 15.4 ako zavrsava posao. Imam iskustva sa PC ali sa lapovima ne znam bas toliko. Ako moze da pokrece integrisana grafika 4500 CS4(PS,DW,ilustrator),Corel Draw X4 bez problema i imam koliku toliku komociju onda mi je neka Toshiba ko bombonica ali ako to nije dovoljno onda cu neku drugu kombinaciju. Za ovih 10 dana pao mi je malo kriterijum pa moze i bez OS-a
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.166
Zahvaljeno 4.234 puta na 1.273 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 12.11.2006.
Zahvalnice: 1.090
Zahvaljeno 2.020 puta na 1.629 poruka
|
![]()
stim sto memorija lako i jeftino moze da se doda za razliku od procesora.
Tako da slobodno gledaj i moidele sa 1 i 2GB memorije jer ces na vecini modela imati jos jedan slot prazan pa mozes da dodas koliko ti jos treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.166
Zahvaljeno 4.234 puta na 1.273 poruka
|
![]()
I sto duza garancija
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
Član od: 27.8.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka
|
![]()
Nemoj se previse opterecivati memorijom. Ako ces koristiti 32-bitne verzije Windowsa onda ti je 3 GB maksimum. Pogledaj recimo HP 6730b ali varijantu sa ekranom rezolucije 1680x1050 i sto brzim C2D procesorom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Novi član
|
![]()
Meni su ovi upali u uzi krug Toshiba Satellite A300D-18I,HP Compaq 6730b,MSI GX720X,Toshiba Satellite P300D,Acer Aspire 6935G,Lenovo T61,Toshiba Tecra S10-11T.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starośeđelac
|
![]()
Lenovo T61, iako sjajan laptop, pripada starijoj ThinkPad seriji, koja je već duže vrijeme osvježena novim modelima sa Centrino 2 platformom (radi se o modelima T400, T500 i W500). Tako da bi možda trebao da se zadržiš na novijim proizvodima. Naravno, ako u direktnoj komparaciji ostali modeli budu slabije rangirani od ovog Lenova, onda bi T61 bio pravi izbor.
Tošibina Tecra serija je linija namjenjena poslovnim korisnicima koju odlikuje izuzetno kvalitetna izrade, odlična tastura i ekran, dug battery life, pouzdanost i visoka cijena. Koliko sam ja upoznat, svi modeli dolaze sa integrisanim grafičkim rešenjem. Razumije se, tebi su primarni ekran, memorija i procesor. MSI GX720X je laptop namjenjen multimediji i igranju, što ne znači da ne može poslužiti tvojim potrebama valjano. Ovo govorim čisto zbog toga da bi imao u vidu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
|
![]()
Ovo ima tecra
manufacturer : NVIDIA® type : NVIDIA® Quadro® NVS 150M supporting TurboCache™ technology memory amount : 256 MB dedicated VRAM (up to 1,535 MB total available graphics memory using TurboCache™ technology with 3 GB system memory) memory type : GDDR2 (400 MHz) Video RAM (resp. Video RAM and system memory combined) connected bus : 16x PCI Express al zeza ovaj turbo cash. U svakom slucaju hvala na odgovorima otprilike to je to za linux znam koji cu lap a za windows i adobe koji nadjem od ovih samo cu da ih napumpam ramom a sto se tice garancije nekako mi je Toshiba najsigurnija |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Deo inventara foruma
Član od: 2.7.2007.
Zahvalnice: 703
Zahvaljeno 888 puta na 379 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Što se tiče laptopova osnovna mana im je verodostojnost boja jer većina njih ne može ni da prismrdi pristojnom verodostojnošću boja posebno kada su u pitanju modeli jeftinije i srednje klase. Ja iskreno koristim HP-ove laptopove koji su po meni izuzetno kvalitetni kada je u pitanju moć obrade informacija (što je u suštini i najvažnije za Adobe paket... dosta kvalitetan procesor i još dostije RAM-a) ali su im ekrani iskreno katastrofa. Zbog toga sam uvek laptop kačio na eksterne CRT monitore što inače imam praksu i kada se eventualno nađem negde na terenu u nekoj firmi pa moram da im pokažem nešto što nije crno belo... Da ne bude zabune iskoristim neki firmin monitor itd. Sve gore navedene naravno ne važi za Appleove laptopove koji su po ovom pitanju dimenzijama ispred ostatka a usput ako ste baš u nekoj dizajn priči ostavljaju povoljan utisak na potencijalne klijente. Naravno za njih treba izdvojiti bar dva zdrava i jedan bubreg na dijalizi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.7.2007.
Zahvalnice: 703
Zahvaljeno 888 puta na 379 poruka
|
![]()
Ja sam cuo da je Hpov najveci adut ekran, ti si prvi od koga cujem da mu je to mana...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Starośeđelac
|
![]() Citat:
![]() Pošto znam da pratiš HP-ov program i politiku, pitao bih te šta misliš o dva njihova najnovija modela iz multimedia linije, HDX16 i HDX18? Konkretno, vezano za kvalitet ekrana i slike, pošto o tome ide riječ u ovoj temi? Ja sam imao prilike na kratko da radim na HDX16, ali nedovoljno dugo da bih dao iole valjanije mišljenje o slici (jer sam za tih 4-5 minuta provedenih sa laptopom bio isključivo u MS Wordu 2003). Tastatura, kvalitet izrade, komponente, raspored konektora, sve je na najvišem nivou kod ovog modela, u šta sam se, kao što rekoh, i sam uvjerio. Međutim, o ekranu ne mogu dati sud, zbog toga te i pitam za mišljenje, naravno, ako si upoznat sa modelima ![]() Na internetu, iz kompleksnih recenzija poznatih i pouzdanih notebook sajtova čuo sam samo riječi hvale za HDX16 i HDX18 vezano za ovu tematiku. Veliki ekran (16" i 18.4"), vjerne boje, sjajni uglovi gledanja, slika prijatna za oči. Pored toga, redovno je na vrhu liste preporuka korisnicima koji traže snažne laptop mašine za Adobe Photoshop, rad sa 3D alatima, obradom fotografija i slično. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kablovski modem Motorola -> AirLive 5460apv2 -> PC desktop na LAN, laptop bežično... | Maverick | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 8 | 18.5.2011 0:25 |
da li je moguce? | SemperFi | ŠDK - Prenosni računari | 14 | 8.4.2009 17:58 |
Kup- laptop ? | Peny | ŠDK - Prenosni računari | 2 | 22.2.2009 0:19 |
Laptop gubi konekciju s Wireless mrezom | Anebolos | Kvarovi | 0 | 27.9.2008 10:53 |
Laptop - Ogroman problem | hocukuci | Operativni sistemi | 3 | 7.10.2007 0:41 |