![]() |
![]() |
|
ŠDK - Nosači podataka Saveti u vezi sa kupovinom hard diskova, optičkih uređaja (CD/DVD), flash diskova, floppyja... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Planiram da kupim još 1 SATA HDD i fiokicu, na koji ću svaki mesec da stavljam potpuni backup sistema. Jeste da me moj pastuv nikada nije izdao, ali backup "'leba ne jede", što bi rekla moja stara.
Sad, zanima me koji su najčešći kvarovi kod određenih HDDova i koji da uzmem a da traje? Naravo, taj bi se palio jednom mesečno po par sati pa opet blejao u hibernaciji. WD i Maxtor su najprodavaniji diskovi, ali sam čuo da npr. jednom od njih se lako "otkače" glave, drugom pucaju ploče ili šta već. Zna li neko slabosti jednog i drugog, i preporučuje li neki treći koji izdržava vreme (bez obzira na nerad)? Izuzimamo korporacijske HDDove koje imaju Mikro Mekani i Google. Poslednja ispravka: Hippy Tesla (6.1.2009 u 2:14) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sto se tice WD-a...
Ja i na desktopu i na laptopu imam WD hard. Na desktopu mi radi super vec skoro 2 godine a na laptopu isto radi super oko godinu dana. Bez ikakvih problema ili nekog prevelikog grejanja. Sto se mene tice, WD - moj izbor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
Ja sam isto na strani WD-a,i to AAKS serije.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 20.1.2008.
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 226 puta na 164 poruka
|
![]()
Pa ovako Maxtor su po meni barem losi HDD-ovi jer su mi u dva slucahaja nenormalno vukli bad sectore, verovatno su se igle razdrmale ali nisu bili puno stari( mozda po godinu dana) tako da zadnje 3-4 god koristim WD i njega bih ti i savetovao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 5.4.2008.
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 191 puta na 125 poruka
|
![]()
Ja imam dva WD harda i odlicno me sluze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 3.544
Zahvaljeno 1.792 puta na 756 poruka
|
![]()
+ 1 za WD!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Član od: 10.7.2006.
Zahvalnice: 790
Zahvaljeno 1.618 puta na 1.389 poruka
|
![]()
Uzmi WD AAKS seriju, Seagate ili Samsung hard...Nema greske ni sa jednim...
Maxtor zaobidji, to je "value" brend Seagate-a mala je razlika u ceni tako da ipak idi na malo kvalitetniji hard... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 12.11.2007.
Zahvalnice: 101
Zahvaljeno 48 puta na 47 poruka
|
![]()
Takodje i ja glasam za WD HDD, imao sam i Maxtora, ali je bio tako bučan i stalno je nešto krljao
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Drugovi paori, hvala svima. WD it is XD
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Šta mislite o Western Digital HDD-ovima | Nazgrel | Nosači podataka | 40 | 14.10.2008 23:21 |
Western Digital VelociRaptor 300 GB | Garson | Nosači podataka | 12 | 9.6.2008 14:19 |
Problem sa digital output | bohem | Zvuk na računaru | 2 | 4.4.2007 9:42 |
Maxtor HD 200GB ATA problem sa elektronikom | BStevan | Nosači podataka | 3 | 24.8.2006 21:15 |
Maxtor 120GB - veliki problem | mitrovskiigi | Nosači podataka | 2 | 17.6.2006 14:25 |