![]() |
![]() |
![]() |
#3261 | |
Banned
|
![]() Citat:
![]() Da sam mogao da biram, bio bih Duke Nukem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3262 |
Starosedelac
|
![]()
Ime: Alfred Pelrock
Razvojni tim/Izdavac: Digital Dreams Multimedia Godina: 1996 Pogled/Izvodjenje: third person, point and click Tema: komedija, misterija Tip grafike: cartoon Oficijelni sajt: Opis: ko pronadje, dobija nagradni originalni Alfred Pelrock disk Moby: http://www.mobygames.com/game/alfred-pelrock Radnja: Vi ste Alfred Pelrok.. i.. oovaaj.. i tako klikcete na stvari, krecete se po lokacijama, pricate sa likovima, upotrebljavate predmete iz inventara. Usput, najveci deo igre se odvija u Egiptu gde cete ici po zatocenu princezu. Za: Protiv: Dodatak: Da li ste se susreli do sada sa igrom za koju se ne zna pouzdano ni kad je izasla (spominje se i 96., 98.), za koju je pronalazak opisa na engleskom (a i na spanskom) ravan najvecim arheoloskim poduhvatima, dok cete i sliku Mona Lize lakse ukrasti i potom je prodati za realnu cenu na pijaci ispred Luvra nego sto cete na netu pronaci malo vise ekrana iz ove igre. Igra je tezak opskuritet - tipicno za spansku produkciju sredinom 90-ih, dok Runaway malo nije promenio stvari na bolje. To nista ne znaci i ne govori nam da je igra losa, ali joj u korist nimalo ne ide podatak da postoji samo verzija na spanskom. Za ono malo sto sam je pokrenuo i par minuta proigrao, sva je prilika da je u pitanju svojevrsni spanski pandan klasicnim crtanim avanturama sa smotanim herojem, princezama i negativcima, sa provlacenjem komicnih i neizbeznih blagih adult motiva uz uvek zanimljivu egzotiku drevnog Egipta. Poslednja ispravka: dijego_ (2.12.2008 u 1:42) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3263 |
d-_-b
Član od: 13.10.2007.
Zahvalnice: 1.642
Zahvaljeno 2.330 puta na 1.529 poruka
|
![]()
^ Hahah, e od kada sam video odgovor "plavušana"
![]() ![]() Sry na offtopicu, ali sad videh tablicu, nisam mogao da ne kažem. I svaka čast za broj pregleda, samo ovako nastavite. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Partybreaker na korisnoj poruci: | ||
dijego_ (2.12.2008) |
![]() |
#3264 | |
Član
Član od: 29.9.2006.
Zahvalnice: 182
Zahvaljeno 77 puta na 50 poruka
|
![]() Citat:
![]() Ako slučajno budeš imao malo slobodnog vremena, okači još jedno umetničko delo. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3265 |
Starosedelac
|
![]()
heheh dobro je, mislio sam da su svi umorni od pijancenja i slavlja zbog 100 hiljaditarke pa im je pogadjanja i Pogodi Avanture preko glave
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3266 |
Starosedelac
|
![]()
evo i malo "gurke"
u igri postoje dva glavna junaka. to i nije nista novo ali ima nesto specificno. kao nagovestaj o cemu se radi, moze idealno da posluzi ovaj video na koji sam skoro nabasao i koji me je odusevio. jedan poiskusni britanac, muzicar i zabavljac (i rodjak baneta krstica iz garavog sokaka ako mene pitate ![]() ![]() ![]() ![]() Poslednja ispravka: dijego_ (4.12.2008 u 18:13) |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku dijego_ na korisnoj poruci: | ||
Shlaymara (4.12.2008), Shumsko_drvece (18.12.2008) |
![]() |
#3267 |
Starosedelac
Član od: 25.10.2007.
Zahvalnice: 194
Zahvaljeno 532 puta na 341 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3268 |
Starosedelac
|
![]()
al se ulenjite svi nesto oko nove godine
![]() dakle, glavni likovi lice jedno na drugo, da ne kazemo - blizanci ![]() ags igra Poslednja ispravka: dijego_ (5.12.2008 u 17:46) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3269 |
Član
Član od: 29.9.2006.
Zahvalnice: 182
Zahvaljeno 77 puta na 50 poruka
|
![]()
Diego, da se ne bi ljutio, bar nešto da napišem. Što se tiče ove AGS igre ja sam skroz neupotrebljiva. Malo sam pregledala te igre, ali nisam ništa našla. Ovo će pogoditi šumski ili Zoki.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3270 |
Starosedelac
|
![]()
Tražio sam pod "T" misleći da počinje sa "TWINS" i slučajno je našao - "Two of a Kind."
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3271 | |
Starosedelac
|
![]()
tako je, at last
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hehe hvala hvala, ma kakvi da se ljutim, jos mi odgovaralo da piskaram tabele na miru ![]() ![]() ![]() Poslednja ispravka: dijego_ (6.12.2008 u 23:13) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3272 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3273 |
Mr. Spatula
|
![]()
Strong Bad's Cool Game for Attractive People ali nemam pojma koja epizoda...evo da lupim, treca
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3274 |
Starosedelac
|
![]()
Jeste, ali nije treća već prva. Priznajem odgovor jer sve izgledaju isto.
![]() Poslednja ispravka: Shumsko_drvece (8.12.2008 u 13:04) Razlog: gutanje slova, jer je rano jutro pa na oči ne vidim |
![]() |
![]() |
![]() |
#3275 |
Starosedelac
|
![]()
Ime: Chronicles of Mystery - the Scorpio Ritual
Razvojni tim/Izdavač: Detalion / City Interactive Godina: 2008 Pogled/Izvođenje: treće lice Tema: misterija, triler Radnja: Olivije Leru, arheolog, je nestao. U ulozi nećake Silvije započinjete potragu koja će vas odvesti do Malte, Istanbula i Vatikana. Tip grafike: real-time renderovani likovi, prerenderovane pozadine Oficijalni sajt: http://www.testamentofsingame.com/ Opis: UHS link: Za: Grafika. Savršeni interfejs. Protiv: Logičke zagonetke gotovo i da ne postoje. Ovo i ne bi bila tako velika mana, jer su „inventarske“ zagonetke logične i ne izazivaju kolutanje očima i coktanje jezikom, kao u nekim igrama gde treba spajati mokru čarapu i preslicu za vunu ne bi li dobili - sto grama kafe. Međutim, postojeće logičke zagonetke su, jednostavno, prelake, neosmišljene , i skoro na nivou „casual“ ostvarenja. Scenario je tako pun potencijala da gotovo tera suze na oči činjenica da je toliko nedorađen, izlizan, i zašto da ne – dosadan. Potraga za artefaktom neverovatnih moći, Red malteških vitezova, uplitanje Vatikana sa jedne, i izraelske tajne službe, sa druge strane... I sve to bačeno u vodu lenjošću (ili nesposobnošću) scenarista da priču učine zanimljivom. Nedorečena i sklepana na brzinu, igra se i relativno brzo završava. Likovi su takođe dosadni. Glavna junakinja, kao i u slučaju igre Art of Murder, ne poseduje ni ličnost ni dušu. Nedostaje joj karakter. Isuviše je plastična. Eh, kad se samo setim nabusite smotanosti Gajbraša Tripvuda, melanholične emotivnosti Kejt Voker, ironične opuštenosti Menija Kalavere, humorom nabijenog sarkazma stanovnika Disksveta, naivne determinisanosti Finiks Volis, ili sulude... suludosti Sema i Meksa. Mnogo hoću, reći ćete vi. Mnogo, odgovoriću, al' šta da se radi. Pasioniranim igračima avantura, kao i ljudima koji preko grbače nisu prevalili hiljijarde igara pa sada traže i dlaku u jajetu, poput nekih ![]() ![]() Poslednja ispravka: Shumsko_drvece (8.12.2008 u 18:23) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3276 |
Starosedelac
|
![]()
Ime: Once Upon a Crime
Razvojni tim/Izdavac: Lost Craft Godina: 2008 Pogled/Izvodjenje: third person, point and click Tema: komedija, detektivska Tip grafike: cartoon Oficijelni sajt: http://www.freewebs.com/daemons-in-the-attic/index.htm Opis: http://www.bigbluecup.com/games.php?...=detail&id=979 Moby: http://www.mobygames.com/game/once-upon-a-crime UHS link: Walkthrough: http://gamesolutions.efzeven.nl/once...st-ludwig2008/ Radnja: U ulozi ste Crvenkape koja je detektiv u Parodise City-ju. Za: jednostavan retro smek i izvedba. Pristojne klasicne inventarske zagonetke. Pojavljivanje likova uz koje su mnoge generacije odrastale. Protiv: Sto se tice AGS besplatnih avantura, ova igra po duzini spada u prosek ili tzv. "medium length" games, iako ostaje utisak da kad su vec "pozajmili" sve te dobro poznate likove da je prica mogla da bude i komplikovanija, razradjenija i duza, ali je to zamerka koja moze da se postavi i mnogo "ozbiljnijim" igrama po budzetu i produkciji. Potencijal koji pruza ubacivanje popularnih likova nije dovoljno i na pravi nacin iskoriscen. Nervira malo to sto nema "defaultni" desni klik misa za neke akcije koje se podrazumevaju - otvoriti vrata ili pricati sa likovima. Poslednja ispravka: dijego_ (9.12.2008 u 1:42) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3277 |
Mr. Spatula
|
![]() Poslednja ispravka: Shlaymara (9.12.2008 u 18:35) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3278 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3279 |
Mr. Spatula
|
![]() ![]() Imena im nisu ni priblizno slicna ali nesto drugo jeste...ta pogledaj rezoluciju ![]() Evo jos malo gurke: Chaps Brothers Poslednja ispravka: Shlaymara (10.12.2008 u 23:47) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3280 |
Starosedelac
|
![]()
Peasant's Quest... Opskurniju igru nisi mogao da nađeš. Pitam se da li je se i sami autori sećaju.
![]() Nego, jel' video neko Zorana845? Izgubi se čovek načisto. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adventure, avanture, kviz, lista avantura, pogodi avanturu, spisak avantura |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Ideja priče za avanturu | strucnomisljenje | Avanturističke igre | 14 | 2.1.2008 23:27 |