![]() |
![]() |
|
Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#41 |
Član
Član od: 22.1.2008.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 10 puta na 10 poruka
|
![]()
U početku mi hlađenje nije bilo potrebno, ali to nije dugo trajalo...
Problem sam resio postavljanjem laptopa na 3 kutije od Coca-Cola(tm) virvirkova. Trazio sam neko drugo rešenje i dugooo sam cekao. Posle par meseci problem hlađenja sam rešio (nadam se trajno). NOVI CoolerMaster NotePal Infinity sa 4 USB porta i 3 brzine. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Deo inventara foruma
|
![]()
I kako hladi, utisci. Koliko ti je skinulo temp.?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Član
Član od: 7.2.2008.
Zahvalnice: 45
Zahvaljeno 74 puta na 51 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Član
Član od: 22.1.2008.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 10 puta na 10 poruka
|
![]()
Pa ovako. Dok komp nisam podigao na kutije on se često gasio kada pokrenem neke igre ili nešto zahtevnije radim. Komp se isključuje pri temperaturi od 85 stepeni. Kutije su tu temperaturu smanjile na oko 75 stepeni. Sada sa postoljem, koje jeste da ima samo jedan ventilator od 2000 o/min, temperatura se kreće oko 65 stepeni pri nekom većem radu. Nisam imao vremena da probam igre. Takođe je znatno hlađenje pri nižim temperaturama, gde sam bez postolja imao oko 55 sada je ta temperatura oko 40 na trećem nivou brzine(2000 o/min), a oko 45 na prvom nivou brzine(1000 o/min).Tako da ja mislim da nije sve u brzini obrtaja nego ima nečega i u novim inovacijama.
Napomenu bih još da postolje ima nagib od 8.5 stepeni i da laptop ne klizi sa njega. Pozdav P.S. Cooler Master garantuje smanjenje temperature za 17 stepeni. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Didi na korisnoj poruci: | ||
dzonihsv (30.9.2008) |
![]() |
#45 | |
Član
|
![]() Citat:
hladi. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Član
|
![]()
Svima preporucujem pad Titan TTC-G4TZ. Najbolji protok, najveca brzina najbolje hladjenje. Mana: nepostojanje potenciometra za regulaciju brzine i buka. Samo da stigne u zemlju Svrbiju!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Član
Član od: 27.8.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka
|
![]()
A jesi li ga ti testirao pa znas da ima najbolje hladjenje ili si procitao specifikacije pa zakljucujes na osnovu toga?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Član
Član od: 29.11.2005.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 88 puta na 66 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Član
|
![]()
imam jedno pitanje...posto ne mogu da nadjem adekvatno postolje (sa hladjenjem) za dell 17" ....planiram da ga napravim..e sad da li je bolje da kuleri 'duvaju' u lt ili da 'usisavaju' vazduh...glupo pitanje jel da?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Bolje ce ga ohladiti kad duva neki kuler u njega
![]() A sacekaj jos malo pa uzmi G4TZ, bice valjda za jedno 2 nedelje. Nije sigurno ali bi trebalo. Ja planiram da uzmem sebi jedan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Član
|
![]() ![]() a to da duva u njega ne znam koliko je korisno..mozda stvorim kontra efekat, posto njegovo hladjenje duva napolje a ovo duva unutra...??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa nije nista zvanicno jos ali oko 30e bi trebalo da bude cena. A to oko kontra efekta...pa neces ti da stavis kuler da ti duva u kuler na laptopu nego tamo gde se najvise greje. Tik pored kulera sa laptopa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.658
Zahvaljeno 11.202 puta na 7.164 poruka
|
![]()
Kuler na procesoru izduvava vreo vazduh kroz rešetkicu sa zadnje strane laptopa. Rešetkica sa donje strane služi za uvlačenje vazduha u kućište tako da nema kontra efekta kada se laptop postavi na postolje sa ventilatorima.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci: | ||
™wL@dA™ (24.10.2008) |
![]() |
#57 |
Član
|
![]()
meni se cini da sve to samo izduvava vazduh, jer kad dignem lt sto bude vreo tacno na mestima gde su te 'rupe' za ventilaciju
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.658
Zahvaljeno 11.202 puta na 7.164 poruka
|
![]()
Pa naravno da sto bude vreo, kad je iznad tih "rupa" procesor koji se greje. I kad staviš vreo lonac na sto, sto postane vruć, a ništa ne "izduvava" vazduh kroz dno lonca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Obisao sam pola grada u potrazi za Titan-ovim kulerima, ljudi nema nista... Sve je vec rasprodato. Ne znam gde vise da trazim, ako neko ima neke informacije gde se mogu naci, bio bih zahvalan... U shop-ovima sa pcberze i itsvet-a nema nista, znaci sve je vec prodano.
Ako ne nadjem Titan-a, koja bih hladjenja mogao jos da pogledam? Jel izasta COOLER MASTER NotePal X1? Da li da njega uzimam? Poslednja ispravka: dzonihsv (27.10.2008 u 16:48) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Laptop do 1000e? | Wubi | ŠDK - Prenosni računari | 20 | 28.8.2008 2:38 |
Grafička kartica za laptop | Guardian | Prenosni računari | 7 | 5.4.2008 20:37 |
"Hitno" Predložite mi laptop | YuMen | ŠDK - Prenosni računari | 16 | 28.3.2008 22:59 |
Instalacija zlog windowsa na laptop | chris | Operativni sistemi | 8 | 6.1.2008 0:31 |
Laptop - Ogroman problem | hocukuci | Operativni sistemi | 3 | 7.10.2007 0:41 |