![]() |
![]() |
|
Video/TV softver Video programi, formati, kodeci, konvertori, DVD/TV softver, satelitski/DVB programi, DivX i sl. |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#101 |
Starosedelac
Član od: 21.12.2005.
Zahvalnice: 187
Zahvaljeno 110 puta na 90 poruka
|
![]()
Trba mi pomoc oko setovanja AC3 filtera,ili preporuka da skinem neki drugi codec.Koristim najnoviju verziju K-lite codec pack-a,ali imam problem sa divx filmovima koji imaju AC3 zvuk,radi se o tome da se kod takvih filmova jedva cuje zvuk,pa moram maksimalno da pojacam zvucnike,a stvar se isto popravlja kad pojacam zvuk u windows-u(na polovinu pojacan zvuk u windows-u).Ali recimo kad na ovakvu jacinu zvuka u windows-u pustim drugi divx film koji nema Ac3,zvuk je preglasan.Pa se pitam zar nebi trebalo da je obratno,s obzirom da je AC3 kvalitetniji?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Član
Član od: 27.3.2007.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Imam jedan mali problem, ali nisam hteo da otvaram novu temu, radi se o tome da sta god da snimim sa Frapsom ne mogu da pustim ni na jednom Pleyeru, kodeci su sve najjsveziji, u cemu je problem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Novi član
Član od: 25.7.2007.
Zahvalnice: 1
|
![]()
Da li neko zna koji su kodeci,ili mozda neki player,najbolji za gledanje .rmvb fajlova.I GOM i KMPlayer mi prikazuju zelenu sliku,dok ostali,kao npr. BS nece ni da otvore ovaj fajl.Hvala unapred.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ili Real Alternative. Da ne skidas bzveze ceo Real Player. RealAlt je manji...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Novi član
Član od: 25.7.2007.
Zahvalnice: 1
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Jel si probao Klite Codec Pack? Ako nisi, probaj podhitno...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Član
Član od: 20.5.2008.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
|
![]()
ja koristim
AngelPotion+divX antifriz+divx6.5+ffdshow+NVIDIA PureVideo imam ss2 i sve radi cool |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
V.I.P. Video/TV softver
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 140
Zahvaljeno 462 puta na 359 poruka
|
![]()
Mislim da su veliki Codec Pack-ovi precenjeni. Većina plejera dolazi sa internim dekoderima (GOM, MPC, svi na bazi MPlayer-a), pa nisu potrebni eksterni. Za Direct Show plejere tipa WMP, BSPlayer, MV2Player, najčešće su dovoljni FFDShow, Divx 6 (zbog Divx titlova), Haai media spliter (K-Lite Basic, najviše Standard). Eventualno QT i RT Alternative koji najčešće ne dolaze sa kodek pakovima. Mada, meni nisu trebali do sada.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Novi član
Član od: 23.7.2008.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Imam problema sa zvukom kada pustam filmove, non-stop se cuje neko pucketanje, probao sam sa ACE mega codec, K-lite mega codec, sad sam instalirao ffdshow, media splitter i real i quicktime alternative,ali i dalje ostaje problem....ima li neko savet?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Aj ne zove se dzabe Codec pack All in-one. Ko ce da se cima da skida ovo, pa ono ... Nego je sve to lepo zapakovano. Samo instaliras i furas.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.878
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka
|
![]()
ponekada imam problema sa 5.1 zvukom u filmovima (npr. ne radi mi bass) posto instaliram k-lite... nikada nisam cackao dovoljno da bih skontao trajno resenje (cesto skidam k-lite samo da bih odlgedao film, tj. vracam ga po potrebi)... znam da nakon njegove instalacije mogu bitrati zvucnu konfiguraciju, tako da biranje 5.1 sistema ovde ne pomaze... takodje- povremeno mi se podesavanja soundmax integrusi poniste tj. vrate se na 2.0.... to je u najkracem moj prob, da ga ne razlazem- to bi bas potrajalo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Veteran
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 294 puta na 133 poruka
|
![]() Citat:
Ali bolje je instalirati kodek koji je neophodan za reprodukciju odredjenog fajla nego nabacati hrpu necega sto mozda nikad nece zatrebati. To posebno vazi za Windows kod koga svaka instalacija/deinstalacija "zagadjuje" sistem i dovodi do usporavanja sistema,raznih konflikata,send-don't send error-a ![]() A i pojava player-a "svastojeda" kao sto su Gom,Media Player Classic,VLC,... umanjuje potrebu za instalacijom kodeka (a posebno kodek pack-ova). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
V.I.P. Video/TV softver
|
![]()
@Guitar_thrill Mnogo kodeka lako stvori probleme. Obriší sve kodeke koristeći neki dobar uninstaller (Revo, npr.), očisti registry bazu i probaj GOM, MPC, VLC sa internim dekoderima. Pretpostavljam da kablovi i zvučnici nisu problem ako je sa muzikom sve u redu.
@polarnimeda Ako ti K-Lite pravi probleme, batali ga. Meni ne radi XMPEG kad instaliram K-Lite. Što reče Aleksandar, drži samo neophodne dekodere. Ili plejer sa internim dekoderima. |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku ilidan na korisnoj poruci: | ||
Guitar_thrill (25.7.2008), polarnimeda (24.7.2008) |
![]() |
#116 | |
Novi član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 18.5.2008.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 425 puta na 385 poruka
|
![]()
Pa onda proveri drajver za zvucnu kartu. Koju plocu imas.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Novi član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
V.I.P. Video/TV softver
|
![]()
Mozda pomognu novi drajveri. Ako ne pomognu, a vidim da ti reinstalacija sistema nije problem, da probas sa GOM-om ili VLC a da pri tome ne instaliras nijedan eksterni kodek. Mozda tvoj sistem ne trpi neki eksterni dekoder/spliter. Pre par godina, FFDShow je znao da pravi probleme.
P.S. Ne rece kada su i kako poceli problemi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Novi član
|
![]()
Potrebna mi je mala pomoc,skinuo sam fil Mummy 3 i krenem da gledam ,sve super ,samo sto zvuk secka na svakih 20 secundi .Koji codec da instaliram da mi se to ne bi pojavljivalo,inache svi drugi filmovi mi rade super
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
codec, kodek |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Koji codec pack? drugi dio | zemljanin | Video/TV softver | 2 | 20.5.2007 23:51 |
kodeci (Codec Pack). | Baalzamon | Video/TV softver | 7 | 5.9.2006 17:26 |
Uzeo bih IrDA na USB2.0 - koji je najbolji ??? | Ilic Marko | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 3 | 23.2.2006 19:45 |