Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Opšte teme > Forum o forumu
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Forum o forumu Pitanja, sugestije i problemi u radu s našim forumom

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 20.2.2008, 17:04   #61
genius
Deo inventara foruma

Član od: 28.11.2005.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 902 puta na 621 poruka
Određen forumom Re: ponašanje na forumu

Citat:
lijenština kaže: Pregled poruke
Ili kao sto rekoshe matori latini:

Dura lex sed lex.
Durex sex sta Ne pratim latinski u zadnje vreme pa sam malo zardjao
genius je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.2.2008, 17:10   #62
lijenština
Starosedelac

Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 703 puta na 359 poruka

Citat:
genius kaže: Pregled poruke
Durex sex sta Ne pratim latinski u zadnje vreme pa sam malo zardjao
Frojdovske omaske.

Imas ovde. Tvrd zakon ali zakon.
lijenština je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku lijenština na korisnoj poruci:
genius (20.2.2008)
Stara 20.2.2008, 17:14   #63
Ulmawen
Starosedelac

Član od: 6.4.2007.
Zahvalnice: 484
Zahvaljeno 920 puta na 515 poruka

Kako ja vidim stvar, strpljenje i tolerancija su potrebni na obe strane, ali naravno da neka pravila moraju da se poštuju. Ne mogu doći u tuđu kuću, a da ne ispoštujem domaćina. Ukratko, sve se svodi na kulturu, koja je poslednjih godina nešto u zapećku. Na neke ni lepa reč ne radi, a i kako bi, kada ni sami ne znaju šta zapravo žele, ali su voljni da po svaku cenu larmaju jer im nešto ne odgovara. Meni kad neki kodeksi ponašanja ne odgovaraju, ja se u tim krugovima ni ne krećem. Iluzorno je objašnjavati gazdi da nije u pravu kad si sam pristao na njegova pravila. Ovo je naravno slikovito objašnjenje ne baš kulturne atmosfere koja u poslednje vreme vlada na forumu, gde se svaka opaska i različito mišljenje shvata lično. Forum je virtuelna zajednice grupe istomišljenika koji treba da služi za argumentovanu razmenu mišljenja, pomoć onima kojima je to potrebno i opušteno druženje. To da svi mi treba da imamo makar minimum kulture bi trebalo da bude stvar koja se podrazumeva. Žao mi je što nije tako, a još više mi je žao što se nekima na lep način ne može objasniti ono što ne bi ni trebalo da se objašnjava - da je kultura izražavanja ono što ih predstavlja našoj virtuelnoj forumskoj zajednici. Svi se mi znamo "preko žice" i niko od nas ne zna kakva je većina ljudi "sa druge strane". Da li je neko ustao na levu nogu pa je došao da se istrese na drugima, ne poštujući tako sve ostale članove ili mu/joj je dosadno pa otvara besmislene teme samo da bi ubio vreme. Nema veze, tu su moderatori i administratori kojima uvek mora da bude dobar dan, koji nikada ne smeju da pogreše i koji će očistiti đubre za ignorantnima da drugima ne bi preseo dan. Dragi moji forumski sunarodnici, obostrano poštovanje je osnova za bilo kakav razgovor koji može doneti pozitivne rezultate i učiniti ovaj forum još boljim na radost "obe strane", a ne prepucavanje i drugi vidovi nekulture.
Ulmawen je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Ulmawen na korisnoj poruci:
Chivan (22.2.2008), hacker_aca (20.2.2008), Nikola95 (24.5.2008)
Stara 20.2.2008, 17:22   #64
milana_c
Novi član

Član od: 15.2.2008.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 33 puta na 10 poruka

Citat:
NjegovaWisost kaže: Pregled poruke
drugim riječima, vi ste isto to i policija, niko vas ne voli, ali zavodite red. I mislite da ste glavni
Ne bih se složila.Moje skromno iskustvo u forumima je da osoblje istog čine ljudi koji su pokazali znanje i spremnost da pomognu u bilo kojoj oblasti kojom se forum bavi.
Takođe,to su ljudi koji razumeju kako forum funkcioniše i spremni su da žrtvuju svoje slobodno vreme kako bi obrisali,premestili,ispravili pravopis..itd u porukama koje su poslali ljudi koji previše cene svoje vreme da bi poslali korisnu poruku bez pravopisnih gršaka na pravo mesto.
Znam da NjegovaWisost ne misli ovo ozbiljno i razumem da je to samo šala.Prosto želim da naglasim da biti deo osoblja u forumu znači da je ta osoba puno puta pomogla nekome i, možda, jednom i meni zatreba njegova/njena pomoć.Najmanje što mogu da uradim da bih zaradila tuđu pomoć (da,pomoć bi trebalo da se zaradi) je da koliko god mogu olakšam tim ljudima posao.Da li će se ta pomoć ogledati u tome da ću ja pomoći nekome kome je ta pomoć potrebna i time uštedeti vreme nekom moderatoru,ili ću pre postavljanja pitanja dobro pregledati ne samo ovaj forum već i ostatak interneta i u svojoj poruci (poslatoj na pravo mesto) opisati sve što sam do sada pokušala (makar to nemalo nikakve rezultate),potpuna je svejedno.Poenta je da učinim sve kako bi moderatori i administratori imali što manje posla oko mene a što više diskusija i zdrave razmene mišljenja i znanja samnom.

Premalo puta se ljudi zahvale osoblju što imaju neko lepo mesto na kome će razgovarati o svojim hobijima,profesijama,problemima...

Hvala osoblju Sveta kompjutera
milana_c je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku milana_c na korisnoj poruci:
Chivan (22.2.2008), NjegovaWisost (20.2.2008)
Stara 20.2.2008, 18:09   #65
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Citat:
milana_c kaže: Pregled poruke
Poenta je da učinim sve kako bi moderatori i administratori imali što manje posla oko mene a što više diskusija i zdrave razmene mišljenja i znanja sa mnom...

Hvale vredna uviđajnost, koju ne poseduju svi *bow*
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.2.2008, 19:47   #66
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka

Citat:
milana_c kaže: Pregled poruke
Ne bih se složila.Moje skromno iskustvo u forumima je da osoblje istog čine ljudi koji su pokazali znanje i spremnost da pomognu u bilo kojoj oblasti kojom se forum bavi.
Takođe,to su ljudi koji razumeju kako forum funkcioniše i spremni su da žrtvuju svoje slobodno vreme kako bi obrisali,premestili,ispravili pravopis..itd u porukama koje su poslali ljudi koji previše cene svoje vreme da bi poslali korisnu poruku bez pravopisnih gršaka na pravo mesto.
Znam da NjegovaWisost ne misli ovo ozbiljno i razumem da je to samo šala.Prosto želim da naglasim da biti deo osoblja u forumu znači da je ta osoba puno puta pomogla nekome i, možda, jednom i meni zatreba njegova/njena pomoć.Najmanje što mogu da uradim da bih zaradila tuđu pomoć (da,pomoć bi trebalo da se zaradi) je da koliko god mogu olakšam tim ljudima posao.Da li će se ta pomoć ogledati u tome da ću ja pomoći nekome kome je ta pomoć potrebna i time uštedeti vreme nekom moderatoru,ili ću pre postavljanja pitanja dobro pregledati ne samo ovaj forum već i ostatak interneta i u svojoj poruci (poslatoj na pravo mesto) opisati sve što sam do sada pokušala (makar to nemalo nikakve rezultate),potpuna je svejedno.Poenta je da učinim sve kako bi moderatori i administratori imali što manje posla oko mene a što više diskusija i zdrave razmene mišljenja i znanja samnom.

Premalo puta se ljudi zahvale osoblju što imaju neko lepo mesto na kome će razgovarati o svojim hobijima,profesijama,problemima...

Hvala osoblju Sveta kompjutera
Da ti nisi neko od naših pa nas zaebava

U pravu si, moram se malo uozbiljiti, u zadnje vrijeme i u stvarnom životu ne odgovaram normalno na pitaja...

Citat:
lijenština kaže: Pregled poruke
Ili kao sto rekoshe matori latini:

Dura lex sed lex.
Ili što bi rekli ovi naši idioti sa Ustavnog, "bolje i najgori ustav nego nikakav"

little off: U petak putujem na Kosovo i Metohiju, na veliki protest sa grupom studenata sa pravnog, pa da se pozdravim sa vama, ko zna hoću li se živ vratiti pu pu, daleko bilo
NjegovaWisost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.4.2008, 23:30   #67
zoran845
Deo inventara foruma

Član od: 7.6.2007.
Zahvalnice: 871
Zahvaljeno 2.574 puta na 1.456 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku zoran845

Ponašanje članova ovog foruma (i onih najmanje dobrih) je zlatno. Ne verujete? Pogledajte ovo:

Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	hatred.jpg
Viđeno:	256 puta
Veličina:	61,2 KB
ID:	19711
zoran845 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zoran845 na korisnoj poruci:
DobroslaV (6.4.2008)
Stara 6.4.2008, 0:26   #68
Deusdies
Starosedelac

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno 439 puta na 215 poruka
Slanje poruke preko AIM-a korisniku Deusdies Slanje poruke preko MSN-a korisniku Deusdies Slanje poruke preko Skypea korisniku Deusdies

Pa dobro, valjda treba da težimo ka dobrome, odnosno da se upoređujemo sa boljim forumima, a ne sa onim lošijim? To bi bilo isto kao kad bi rekao "život u Srbiji je fenomenalan...mislim, vidi kakav je u Somaliji"
Deusdies je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.4.2008, 0:47   #69
zoran845
Deo inventara foruma

Član od: 7.6.2007.
Zahvalnice: 871
Zahvaljeno 2.574 puta na 1.456 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku zoran845

Citat:
Deusdies kaže: Pregled poruke
To bi bilo isto kao kad bi rekao "život u Srbiji je fenomenalan...mislim, vidi kakav je u Somaliji"
Nije ovo upoređivanje sa gorima, članovi foruma sa koga sam uzeo sliku dolaze iz mnogo (kulturno, privredno, opšte,...) razvijenijih zemalja no što je naša!

Valjda bi bilo normalno očekivati da su i ti ljudi bar malo civilizovaniji, ako ne i produhovljeniji.

P.S. Naravno da ogromna većina postova tamo nije takva, ali hteo sam da pokažem:
1) da se njima omaklo nešto što je (verujem) na ovom forumu nezamislivo da se dogodi.
2) da je moderacija tamo očajna, jer čak nisu ni izbrisani navedeni postovi, a kamoli da je neko kažnjen.
Da sve bude još i gore, pljuvanje je nastavljeno...

Poslednja ispravka: zoran845 (6.4.2008 u 0:59)
zoran845 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.4.2008, 1:02   #70
Iilija64
Banned

Član od: 20.9.2007.
Zahvalnice: 181
Zahvaljeno 281 puta na 200 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Iilija64

Citat:
Iris kaže: Pregled poruke
Postoji još jedna stvar koja meni u poslednje vreme sve više smeta. Ranije je odnos korisnik-moderator, korisnik-forum bio na nivou razumevanja i međusobnog poštovanja - sada se sve više zahteva! Ne, ja neću da pretražim forum i da pogledam da li ta tema postoji, ima da pitam po milioniti put i ima da mi se odgovori! Ne, ja nisam ni pogledao Pravilnik i ne zanima me šta može a šta ne sme i gde bi programski trebalo da postavim temu, ja hoću (zašto bih uljudno zamolio) da dobijem tu i tu informaciju. Ne, ovo je moj sajt i ko si ti da mi kažeš da ne smem da ga postavim ovde, iako je Pravilnikom utvrđeno da se piraterija i politički obojeni sajtovi ne tolerišu... Ne priznajem da sam pogrešio i ima da napravim još jedan korisnički nalog i otvorim novu temu da bi vam svima rekao šta mislim. Osvane i poruka ovakve sadržine: "Ko mi briše postove, nemoj da se ponovi više...". Ništa izvinite, molim, možete li mi objasniti...

Čak i posle privatne poruke i pokušaja izglađivanja situacije korisnik nastavlja svoje. Gospoda nisu zadovoljna objašnjenjem??! Vidimo šta se poslednjih dana dešava u gradovima Srbije - huligani lome i pljačkaju gradove u kojima žive! Nikako ne mirišem tu vrstu ponašanja gde se hvata na silu, na galamu, i gde se pojedinci ponašaju kao da su iz džungle izašli! Dođe ti da ih ... kao vola u kupusu, makar virtuelno . Zar smo u potpunosti izgubili kućno vaspitanje i osnove kulture?
Ne znam. Mislio sam da je to posao moderatora baš to što si navela.
A u državama kao što je moja i tvoja kultura nikada nije bila na nekoj visokoj razini. A ta pitanja uglavnom postavljaju ljudi s 5 postova u godini dana. A da poruke nestaju nestaju. Početnike to često zbuni.
Iilija64 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.4.2008, 12:01   #71
DobroslaV
Veteran

Član od: 6.11.2006.
Zahvalnice: 570
Zahvaljeno 169 puta na 94 poruka

Citat:
zoran845 kaže: Pregled poruke
Ponašanje članova ovog foruma (i onih najmanje dobrih) je zlatno. Ne verujete? Pogledajte ovo:

Prilog 19711

Auh...zar i ovo postoji...
DobroslaV je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2008, 14:45   #72
nemanja.m
Član

Član od: 4.1.2008.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 57 puta na 21 poruka

Citat:
zoran845 kaže: Pregled poruke

Prilog 19711
Mi smo dobri kakvi su ovi. Ali možemo biti i još bolji.
nemanja.m je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.5.2008, 12:05   #73
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.621
Zahvaljeno 2.665 puta na 1.598 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos

Mislim da treba da postoji sloboda govora, koja ovde ne postoji, ne mislim samo na ovaj forum. Svako bi trebalo da kaze ono sto misli. Ja obicno malo kad cugnem sve istresem. Jer zasto bih samo ja znao nesto, a da to ne cuku i drugi.
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku todos na korisnoj poruci:
Iilija64 (25.5.2008)
Stara 25.5.2008, 12:07   #74
Iilija64
Banned

Član od: 20.9.2007.
Zahvalnice: 181
Zahvaljeno 281 puta na 200 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Iilija64

Citat:
todos kaže: Pregled poruke
Mislim da treba da postoji sloboda govora, koja ovde ne postoji, ne mislim samo na ovaj forum. Svako bi trebalo da kaze ono sto misli. Ja obicno malo kad cugnem sve istresem. Jer zasto bih samo ja znao nesto, a da to ne cuku i drugi.
Ma uzalud je govoriti o demokraciji ili o nečeme sličnome kad jedan tip može doživotno zabraniti nekome da bude na forumu samo jer se on osjeća uvrijeđenem zbog nečega. Osoba o kojoj govorim lako se se prepoznati u ovome postu.
Iilija64 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.5.2008, 12:15   #75
SirDuck
Deo inventara foruma

Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka

Citat:
Iilija64 kaže: Pregled poruke
Ma uzalud je govoriti o demokraciji ili o nečeme sličnome kad jedan tip može doživotno zabraniti nekome da bude na forumu samo jer se on osjeća uvrijeđenem zbog nečega. Osoba o kojoj govorim lako se se prepoznati u ovome postu.
Ali stvar je u tome što svi pričaju o nekoj demokratiji a niko nigde nije rekao da ovde vlada demokratija
SirDuck je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.5.2008, 12:18   #76
donator99
Deo inventara foruma

Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 780 puta na 600 poruka

Citat:
SirDuck kaže: Pregled poruke
Ali stvar je u tome što svi pričaju o nekoj demokratiji a niko nigde nije rekao da ovde vlada demokratija
Cak sta vise, odavno je receno od strane mod tima da ovde demokratije nema i da je nikada nece biti.
donator99 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.5.2008, 12:40   #77
oluja
Superb Moderator

Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.166
Zahvaljeno 4.234 puta na 1.273 poruka

Citat:
donator99 kaže: Pregled poruke
Cak sta vise, odavno je receno od strane mod tima da ovde demokratije nema i da je nikada nece biti.
Da li je demokratija da kad odes u goste radis sve i svsata samo zato sto si tako navikao kod svoje kuce? Demokratija je nesto drugo (volja vecine na "stetu" manjine - grubo receno). U gostima se ponasate pristojno i postujete domacina. Ovde ste (clanovi) kod nas u gostima na forumu Sveta kompjutera i normalno je da mi kao domacini odredjujemo pravila lepog ponasanja.
oluja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.5.2008, 12:50   #78
fingerprint
Veteran

Član od: 5.11.2006.
Zahvalnice: 394
Zahvaljeno 594 puta na 222 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku fingerprint Slanje poruke preko Yahooa korisniku fingerprint

Citat:
oluja kaže: Pregled poruke
Da li je demokratija da kad odes u goste radis sve i svsata samo zato sto si tako navikao kod svoje kuce? Demokratija je nesto drugo (volja vecine na "stetu" manjine - grubo receno). U gostima se ponasate pristojno i postujete domacina. Ovde ste (clanovi) kod nas u gostima na forumu Sveta kompjutera i normalno je da mi kao domacini odredjujemo pravila lepog ponasanja.
Normalno je i da posluzite rakijicu pa niste. Sta cemo sad ?
fingerprint je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.5.2008, 13:05   #79
VojaM
Ad Ministrator

Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka

Kako nismo? Evo

Kafu ste već popili, cigaru - po želji, imamo i to, a rakijica je na stendbaju

Pa, izvol'te
VojaM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku VojaM na korisnoj poruci:
fingerprint (25.5.2008), player1 (12.8.2008)
Stara 25.5.2008, 13:28   #80
Dimo
Starośeđelac

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 931 puta na 700 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dimo Slanje poruke preko Skypea korisniku Dimo

Citat:
donator99 kaže: Pregled poruke
Mod tim to ne odredjuje, vec administratori Sto se tice te demokratije, stekao sam utisak, a pricam iz perspektive obicnog clana, da dok god pises normalno i ne glupiras se mnogo, nemas problema. E sad, to da pocesto zavisis od raspolozenja moderatora je apsolutno tacno, ali tu nema pomoci.
Dimo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dimo na korisnoj poruci:
donator99 (25.5.2008)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Skaliranje slike sa kompa na LCD TV mickey Grafika 1 13.7.2008 21:46
Vasi poceci na ovom forumu zidan grobar Brbljaonica 38 1.2.2008 0:18
DOLE SNEG na forumu - uklonite FleŠ nikolam Forum o forumu 52 4.1.2008 10:54
Pomozite svim neznalicama (meni) na forumu :) rudar Pravljenje igara 256 16.11.2007 23:18
Zene na forumu !? DA ili NE? ("Kada ce biti vise zena na forumu?") aurora Brbljaonica 283 8.7.2007 0:31

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 6:31.