![]() |
![]() |
![]() |
#781 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.658
Zahvaljeno 11.205 puta na 7.167 poruka
|
![]()
Pre instalacije BI treba da pečuješ osnovni Rome na odgovarajući patch. Ne znam tačno na koji, pretraži malo temu, pisali smo već o tome!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Član
|
![]()
ja trenutno nemam nikakav patch,samo rome tw(tri cd-a) i BI....i to je to....a da reinstaliram ovaj rome sto sam sad instalirao???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Član
Član od: 26.9.2007.
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 20 puta na 18 poruka
|
![]()
Ja mislim da ti treba patch 1.3 nisam siguran
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.658
Zahvaljeno 11.205 puta na 7.167 poruka
|
![]()
Jeste! 1.3 pa ide BI, pa posle 1.5 i 1.6
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Član
|
![]()
Moguce da si upravu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.762
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]()
Sigurno nije u pitanju "los crack" nego to da igra trazi originalni exe kad patchuje i buni se kad vidi to crackovano cudo.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci: | ||
pentraksil (20.4.2008) |
![]() |
#788 |
Starośeđelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Član
|
![]()
i momci,znate li kako da rijesim owaj problem???
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Veteran
|
![]()
Zbog ove igre sam zamrzeo Gale. Ne mogu da verujem koliki su prevaranti. Zauzmem ja neki njihov grad, oni naprave opsadu, ja nemam vremena da skupim vojsku da im ..., oni dovedu diplomatu, kaze mi covek da vratim grad u zamenu za primirje, ja zatrazim i jednu majusnu oblast zauzvrat, oni prihvatise i svi srecni. Cim su moje (ionako osakacene trupe) napustile grad, napadne me pola njihove vojske i napravise masakr. Naravno odmah su napravili opsadu tog grada koji su mi dali. Pa ljudi, gde to ima (sem u Srbiji)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Član
|
![]()
Ovu igru sam igrao od kad je izasla do izlaska Medieval II
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#793 | |
Starośeđelac
|
![]() Citat:
![]() Ono sto je meni strasno zadavalo probleme je sto sam bio u stalnom deficitu sa novcem. Ljudi pricaju da je kod Grka taj problem najmanje izrazen. Ja nisam primjetio nikakvu razliku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Starosedelac
|
![]()
Ne znam, ja nikad nisam imao većih problema sa prilivom keša (ni u TW ni u drugim igrama.. ja sam bre stara štekara
![]() ![]() Prva fora koja mi je dosta pomogla u Rome:TW a posle i u ekspanziji bila je da istreniram nekoliko diplomata i onda ih pošaljem na različite strane sveta da svima prodaju "map information" za lepe svote novca. Kad imaš 4 diplomate koji ti maltene u svakom drugom turnu zarade po 2000 denariija svaki ako ne i više , situacija više uopšte nije tako čupava ![]() A u M2:TW sam primenjivao drugu strategiju pošto ostatak sveta nije bio toliko prijemčiv za trgovinu podacima kao u prethodnom TW. Naime "shrafkova formula za namicanje dobre kinte u (totalnim) ratom rastrzanoj feudalnoj Evropi" sastojala je se od toga da mi isplate za celokupnu vojsku (army upkeep) nikada ne premašuju novac koji moje carstvo generiše od poreza, na taj način stvarajući savršen ekvilibrijum - poreze koristim da isplatim vojsku, a sve druge prihode (trgovina, zemljoradnja, itd itd) da gradim i razvijam gradove i tvrđave. I ne samo da nisam upadao u minuse, nego sam uvek imao poveliku sumu u šteku ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku shrafko na korisnoj poruci: | ||
Srlandand (28.4.2008) |
![]() |
#795 | |
Banned
Član od: 22.2.2008.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 119 puta na 71 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sonic na korisnoj poruci: | ||
shrafko (28.4.2008) |
![]() |
#796 |
Veteran
|
![]()
@Dimo- Igram sa Julijevcima.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Član
|
![]()
Gubis pare ako si alav i hoces sto pre da osvojis sto vise gradova...ja npr kad zauzmem jedan grad sacekam malo,nakupim vojsku,izgradim par gradjevina u gradu pa presrecem protivnicku vojsku....kad mu presretnem onda opet polako osvajam jedan po jedan grad...ne mozes npr Gale da pobedis odma tj da im pokoris sve gradove...potrebno je strpljenje sto je i osnovna stvar kad se igra Rome...kad ih masakriras onda se nece buniti protiv tebe ali ces pobiti 2/3 stanovnika il tako nesto ne secam se tacan broj....
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku mrki023 na korisnoj poruci: | ||
Srlandand (29.4.2008) |
![]() |
#798 |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
![]()
Juliji su malo vise kriticni za pare od ostalih rimljana, zato sto idu na Gale ciji su gradove siromasni. Scipiji idu na Kartaginu a Brutiji na Grcku. Brutiji su ubedljivo u najboljem polozaju jer posto osvojis Grcku i 2 grada u Maloj Aziji (Pergam i Halikarnas) novac prestaje da bude problem, ikada vise... Neces ni skontati kad si presao cifru od 100,000 ili 200,000 hiljada...
Drugi sa kojima kes nije problem se Seleukidi. Tamo love ima neverovatno. Secam se da mi je u jednoj igri sa njima, izdrzavanje vojske bilo 120,000 po krugu, i jos sam zaradjivao gomilu para... Tako da je moj savet ako je frka za kes, da odmah na pocetku ignorises senat i krenes odmah na Grcku, s kim god od rimljana da igras... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sarmatian na korisnoj poruci: | ||
Srlandand (29.4.2008) |
![]() |
#799 |
Član
|
![]()
Seleucid Empire ima stvarno mnogo para ali polozaj im je malo kritican...na otvorenom su...dole te smaraju Egipcani...desno Parcani(oni ljubicasti-rozi)...
tako da na pocetku moras malo da se stekas i gradis vojsku jer na poceku imas dosta teritorija ali malo vojske u njima a sve su ranjive od gore pomenutih frakcija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#800 | |
Starośeđelac
|
![]() Citat:
@Srlandand Da, add_money 20000, ali mozes samo jedanput po sesiji, za svaki novi put moras da udjes i izadjes iz igre opet (dok u Barbariansima mozes beskonacno puta to da radis, bez da ulazis i izlazis iz igre svaki minut nanovo). Sto se galskih gradova tice, oni jesu zaista mali i neugledni, tako da nemas nekih beneficija od njihovog osvajanja (sem slabljenja Gala, naravno). Sto se osvajanja gradova tice, od moguce tri opcije za postupanje sa porobljenim stanovnistom ja najcesce izaberem onu drugu, gdje pola stanovnistva ostaje u gradu, a polovinu saljes u glavni grad na rad. Prva opcija, kada iskasapis maltene cijelu populaciju donosi najvise novca, ali ostaje ti vrlo malo zivih gradjana u gradu, tako da ne mozes da gradis jaku vojsku, nove jedinice, i moderne gradjevine (poznato je da za prelazak na sledecu fazu razvoja, to jest pravljenje nove guvernerske palate koja je uvod u novu eru gradjevina i jedinica, moras imati odredjen broj gradjana u gradu. Zbog toga je glavni grad uglavnom i najrazvijeniji) ![]() ![]() @Mrki Seleukidi su OK, izuzev sto su dosta slicni Grcima tako i da nisu pretjerano interesantni ako si prije toga vec odigrao sa Helenima. Mane Seleukida je sto su u samoj zabiti mape, i da bi vrsio osvajanja trebas da prelazis veoma velike i duge rute kroz pustinju. Kada na to dodas jos i stalnu kugu koja vlada pustinjom, kao i udaljenost gradova sto je smetanja za potencijalno dovodjenje pojacanja, Seleukidi nisu bas limunada frakcija ![]() Poslednja ispravka: Dimo (28.4.2008 u 22:36) |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dimo na korisnoj poruci: | ||
Srlandand (29.4.2008) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
barbarorum, europe, factions, frakcije, gold, grci, legije, mod, modovi, patch, platinum, realism, rim, rome, settlement, total war |
|
|