![]() |
![]() |
![]() |
#2081 |
Deo inventara foruma
|
![]() ![]() ![]() Ime: Ring: The Legend of the Nibelungen Razvojni tim/Izdavač: Arxel Tribe/Cryo Interactive Entertainment Godina: 1999. Pogled/Izvođenje: 3D, FP/TP/P&C Tema: fantastika Tip grafike: realizam Oficijelni sajt: nema više Radnja: Četrdeseti je vek, ljudi su osvojili svemir, a vi ste na udaljenom i usamljenom asteroidu koji je u opasnosti. Da biste spasili ovo čudno mesto i čovečanstvu povratili centralnu ulogu u univerzumu (pretencioznog li zadatka!) morate da (sledeći radnju Vagnerove opere "Prsten Nibelunga") preuzmete uloge četiri lika (Alberih, Loge, Sigmund i Brunhilda) i obavite njihove zadatke. Opis: http://www.mobygames.com/game/window...the-nibelungen UHS link: http://www.uhs-hints.com/uhsweb/ring.php Za: grafika, zagonetke (lepo uklopljene u radnju), priča, originalna Vagnerova muzika, nelinearnost (možete uzimati uloge 4 lika bilo kojim redom) Protiv: ima umiranja, (mogu da budu) teške zagonetke, lavirint, "sliding puzzle" Napomena: Kao i u svim drugim igrama koje je izbacio "Cryo", radnja je pomalo zbrkana i nije baš za svačiji ukus. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2082 |
Starosedelac
Član od: 25.10.2007.
Zahvalnice: 193
Zahvaljeno 531 puta na 340 poruka
|
![]() Ako me ne bude bilo da potvrdim tacan odgovor, ovim dokumentom ovlascujem nizepotpisanog Mr Z-ja da potvrdi odgovor (cak i u slucaju da on pogodi). Poslednja ispravka: Shumsko_drvece (21.2.2008 u 18:37) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2083 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2084 |
Član
Član od: 4.1.2006.
Zahvalnice: 95
Zahvaljeno 65 puta na 25 poruka
|
![]()
Aj da pomognem i skratim pretragu, ova igra je "duhovni naslednik" jedne od retkih avantura gde je glavni junak najpoznatiji tajni agent na svetu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2085 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da nije ona što je skoro doživela rimejk? Uradio je 1991. neki Francuz, a skoro izašla osavremenjena verzija. I ima (bar) dva (doduše slična) naslova?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2086 |
Član
Član od: 4.1.2006.
Zahvalnice: 95
Zahvaljeno 65 puta na 25 poruka
|
![]()
Jesu je radili Francuzi, ali za rimejk ne znam, što ne znači naravno da ne postoji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2087 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mislio sam na "Out of This World"/"Another World", ali nije. Ipak, siguran sam da sam još odavno video slike ove avanture iz pitanja. Nek' još neko proba, pa ako niko ne reši...
Kad neće niko: "Future Wars" ("Les Voyages du Temps"). Poslednja ispravka: zoran845 (22.2.2008 u 14:57) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2088 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Auh, cetiri tablice... a bas nemam vremena ovih dana. Ali napisacu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2089 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2090 | |
Banned
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2091 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2092 |
V.I.P.
Član od: 25.9.2006.
Zahvalnice: 1.187
Zahvaljeno 1.475 puta na 940 poruka
|
![]()
I... opet kasnim.
![]() ![]() Ime: Escape from Delirium Razvojni tim/izdavač: Virtual X-Perience / Magicom Multimedia Corporation Godina: 1995 Pogled/Izvođenje: 2D, treće lice, Point & Click Tema: Detektivska priča sa arheologom u glavnoj ulozi, začinjena sa dosta (crnog) humora a sve to kao vrlo direktan omaž LucasArtsovim avanturama sa početka devedesetih. Grafika: Cartoon-like, VGA Oficijelni sajt: nema Opis: http://www.abandonia.com/en/games/36...+Delirium.html Walkthrough: http://www.balmoralsoftware.com/delirium.htm UHS link: nema ![]() Za: Dužina, zaplet, muzika Protiv: Grafika pokušava da bude ali nije na nivou Monkey Island igara, igra nije baš toliko smešna koliko se predstavlja a i težina humora nije po svačijem ukusu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2093 |
Starosedelac
|
![]()
Ime: Future Wars
Razvojni tim/Izdavač: Delphine Software Godina: 1989 Pogled/Izvođenje: treće lice Tema: avanturistička, sf Radnja: Glavni junak je perač prozora (vidi sliku 2) kome život drastično dobija na intezitetu kada u kancelariji svog šefa otkriva čudni mehanizam... Tip grafike: crtani realizam Oficijalni sajt: Opis: http://amigareviews.classicgaming.ga...m#futurewarsac UHS link: Za: Šmek koji samo Delphine Software ume da podari svojim igrama (Operation Stealth, Cruise for a Corpse, Another World, Flashback) Protiv: Prostor za igru (i uopšte, prikazivanje radnje) ponekad ne zauzima celi ekran, pa sve ume da bude sitnije nego što treba. Baš gadan lov na piksele. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2094 |
Starosedelac
|
![]()
Ime: What Makes You Tick?
Razvojni tim/Izdavač: Matt Kempke Godina: 2007 Pogled/Izvođenje: treće lice Tema: avanturistička, misterija Radnja: Golobradog Nathana Univerzitet šalje da pronađe i upozori Doktora Coppeliusa na opasnost koja mu navodno preti. Misteriozni doktor je nestao još pre godinu dana, a kako se ispostavlja, Nathan nije jedina osoba koja ga traži. Tip grafike: crtani film Oficijalni sajt: http://wmyt.deaddog.de/?page_id=3 Opis: http://www.mobygames.com/game/macint...makes-you-tick UHS link: Za: Jako lepa grafika. Odličan izbor muzike (Louis Armstrong, između ostalih). Misteriozna, melanholična, setna i romantična atmosfera: pun mesec, usamljena kuća, devojka na raskršću... Klasičan interfejs. Delo jednog jedinog čoveka, uz malu pomoć prijatelja. Potpuno besplatna. Protiv: Apsolutno ništa. Poslednja ispravka: Shumsko_drvece (23.2.2008 u 15:32) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2095 |
Starosedelac
|
![]()
Ime: Murder Makes Strange Deadfellows
Razvojni tim/Izdavač: Tiger Media Godina: 1991 Pogled/Izvođenje: prvo i treće lice Tema: triler, horor komedija Radnja: Pokojni čukun ujka je negde u nekom od mračnih kutaka svoje rezidencije ostavio testament, a vi ste tu da ga pronađete, rešite misteriju ubistva i usput se izborite sa sijasetom duhova od kojih kuća prosto vrvi – kako se već valja u takvoj situaciji. Tip grafike: strip Oficijalni sajt: Opis: http://www.a-for-adventure.com/gamereview.php?id=325 UHS link: Za: Nelinearni gameplay, za one koji to vole. Protiv: Usled nedostatka klasičnog avanturističkog inventarskog sistema igra ponekad više podseća na interaktivnu slikovnicu nego na igru. Vremenski ograničen gameplay. Dodatak: jedna od prvih avanturističkih igara na CD-u. Flopi kao medij polako odlazi da hvata prašinu po policama... (ko je rekao blu-ray?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2096 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ponekad imam utisak da sam jedini koji ovde zalazi. Ako je neko slučajno video moje pitanje (eno ga ispred gomile naknadno dodatih tablica) i hteo bi da pogodi,
a još ne zna šta je, evo još par slika: Nobody knows the trouble I've seeeeeen, nobody knows my sorroooow... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2097 |
Banned
|
![]()
Zalazim i ja, ali dzaba
![]() Tema mi stoji u pretplacenim, pa... Jos i ti da prestanes da dolazis pa moze i katanac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2098 |
Starosedelac
|
![]()
Pa sad se redjaju mahom nepoznate avanture, ne mozes ni ocekivati neki veliki odziv. Mislim, ja ni za jednu od ovih avantura koje ste zadavali u poslednje vreme nisam cuo.
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dio37 na korisnoj poruci: | ||
Iilija64 (25.2.2008) |
![]() |
#2099 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Jasno je meni da ljudi (većina) nisu čuli za ove igre što se (naročito sad, a još više će to biti ubuduće) postavljaju, ali mi baš ne ide u glavu da od ljubitelja avantura (a ima ih bar deset samo ovde) mali broj (tako ispada) gleda po Internetu šta ima od igara, kako izgledaju, o čemu se tu radi. Ja sam, recimo, još mnogo pre dolaska na forum, obilazio razne sajtove kao što su Moby, HotU, JA+, Quandary, Mr Bill's Adventureland, AGHoF, Adventure Gamers,... (o silesiji abandonware sajtova i da ne počinjem) i sa radošću upijao informacije o igrama koje su mi tada bile nedostupne (
![]() ![]() Kako se uopšte ljudi odlučuju šta da igraju? Mora se malo kopati ako čovek hoće da nađe dijamante ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zoran845 na korisnoj poruci: | ||
Nergal (24.2.2008) |
![]() |
#2100 | |
Banned
|
![]() Citat:
Ja uopste ne gledam po netu, pogotovo sto ne igram samo avanture, jos kada bih tako jurio, mnogo bi mi bilo. A i kada sam par puta ranije otisao na Adventure Games, je.bote pa tamo svaka igra ima ocenu preko 8, bas realno. Sve informacije saznajem ovde u avanturistickom delu foruma. Jednostavno, pustim tebe,a pogotovo shlaymaricu sa lanca ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adventure, avanture, kviz, lista avantura, pogodi avanturu, spisak avantura |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Ideja priče za avanturu | strucnomisljenje | Avanturističke igre | 14 | 2.1.2008 23:27 |