![]() |
![]() |
|
O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#101 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Po kvalitetu same price, tesko da ce se naci neka igra koja ce biti bolja od Tormenta. Ja sam samo zbog nje i presao igru, i to vrlo temeljno. Kad bih danas seo da odigram neku noviju igru zbog njene price, ne bih izdrzao ni pola sata. I to je ono sto cini Torment neponovljivim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Član
Član od: 29.7.2006.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 44 puta na 27 poruka
|
![]()
Da, ali nije bitna samo sama prica, nego i nacin na koji je ona ispricana. Prica moze biti maestralno osmisljena ali ako je ona igracu predstacljena kao komadi kilometarskih dijaloga, bez jake interakcije igraca (sve vise prostranjen fenomen u novijim igrama, pa cak i filmovima - bar po mom misljenju), onda je ta prica mnogo manje interesantna. Isto tako prica ne mora biti delo za nobelovu nagradu ako je igra radjena vise "oko price" a ne "oko zanra". Negde sam vec pomenuo da po meni najbolju pricu ima Half-Life (kec) upravo iz ovog razloga. Prica se zapravo radi o nekoj vrsti alien invasion-a, ali atmosfera igre igraca prosto uvlaci u tu pricu. Iako se radi u First Person Shooter-u sustina igre nije samo Doom-oliko punjenje neprijatelja olovom (vecinu neprijatelja jednostavno mozete i zaobici), vec i u raznim zagonetkama i razlicitomnom pristupu igraca u zavisnosti od neprijatelja, i tokom svega toga igrac deo po deo sastavlja pricu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Starosedelac
|
![]()
Po meni Half-Life 2. Naprosto sam zaljubljenik u tu igru
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Novi član
Član od: 20.6.2007.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 13 puta na 3 poruka
|
![]()
Hmm...
1. The Longest Journey 2. Planetscape:Torment 3. Grim Fandango 4. KotOR 5. Legacy of Kain Da ne bude zabune, govorim o serijalima. Sa moje tacke gledista, stare igre su se prelazile zbog interesantne price, a ne adrenalina i fancy naoruzanja. Od novijih igara, BioShock ima fenomenalnu pricu. Prica u Max Payne-u je dobra, uz fenomenalne stripove (a lik koji je Maxu dao glas je Bog). HL te vuce kroz igru, ali nazalost ne daje mnogo naznaka price. Sledeci topic ce biti najgora prica u nekoj igri... Poslednja ispravka: Dusan3 (16.9.2007 u 11:20) |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Novi član
Član od: 16.2.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
resident evil 4......dreamfall.........
|
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Član
|
![]()
1.Brothers in arms earnd in blood
2.S.T.A.L.K.E.R. 3.F.E.A.R. 4.Resident evil |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Banned
|
![]()
Arcanum i The Witcher.
A nije loš ni GN3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Član
|
![]()
HALF-LIFE will never die.
Naravno prica je super(iako je sasvim ne razumem) ![]() Poslednja ispravka: DeCoy (27.2.2008 u 19:26) |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Deo inventara foruma
Član od: 1.12.2006.
Zahvalnice: 1.929
Zahvaljeno 1.916 puta na 819 poruka
|
![]()
Dobro zbori moj sugradjanin
![]() Cudim se da nisam pisao u ovoj temi ![]() Odlicne price imaju Half Life serijal, Prince of Persia, Warcraft, Starcraft, Devil May Cry... Bila mi je interesantna i prica u NFS Most Wanted... |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2007.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 129 puta na 109 poruka
|
![]()
Jak 3.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.175
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka
|
![]()
Od novijih, Witcher i Mask of the Betrayer.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Veteran
Član od: 10.1.2008.
Zahvalnice: 915
Zahvaljeno 79 puta na 69 poruka
|
![]()
Thief 2
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Veteran
|
![]()
mafia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Bioshock je mahina sto se price tice,i svega ostalnog
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]()
Jel ko igrao alone in the dark za plej stejšn jedan? Ostrvo morgan...
Zašto se takve igre kao resident evili prie bzv 4ke, alone in the dark i dino crysis više ne prave? A tek kada sam sa emulatorom psOne odigrao nemsisa na rezoluciji 1280x1024 nećete verovati kakvu soni kec ima ispeglanu grafiku, znači oduševio sam se grafom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Član
|
![]()
vestac i bioshock su igre koje te potpuno unesu u prichu,eventualno cod4, davno takvih igara nije bilo.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Novi član
Član od: 24.2.2008.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ovako, najbolju pricu ima Prince Of Persia (ceo serijal), zatim su tu jos i S.T.A.L.K.E.R. kao i Legacy Of Kain (ceo serijal), moze tu da spada i Planescape: Torment. Ali i dalje mislim da je POP zakon. Sva 3 dela sam presao za 2 dana.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Starosedelac
Član od: 23.2.2006.
Lokacija: Tamo gde su kuće od čokolade i prozori od marmelade....
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 301 puta na 171 poruka
|
![]()
Pa #1 je ubedljivo The Witcher...
Ostalo su nijanse ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
igre, prica |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Po kojoj biste igri voleli da se snimi film, i zasto? | Marko_L | Kompjuteri i film | 691 | 6.11.2015 15:17 |
Najbolja atmosfera u igri | tiberije | O igrama uopšte | 159 | 20.10.2013 21:44 |
Najbolja mini igra? | alex92 | Male igre | 56 | 21.2.2009 19:02 |
Najbolja LINUX šminka | JovanK | Slobodni softver | 10 | 18.5.2007 8:45 |