![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#61 |
Starosedelac
|
![]()
Na klasičnu gitaru se ne mogu stavljati metalne žice, jer ona nema šipku u vratu, pa bi se vrat brzo iskrivio. za te pare se može uzeti solidna gitara.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Starosedelac
Član od: 25.1.2007.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 300 puta na 236 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]()
Vjerovao ili ne, s početka mi je bilo teško bilo šta da zapamtim pa sam tako zapamtio
![]() Zante šta je još lako? Lipe cvatu od bijelog dugmeta... Ritam je stvarno lagan Em C Em Ljeto ide, kako si mi ti Em C G H Gdje si, s kim si, da mi je znati. Em G Ko li mi te ugrijao Am C Dok je zimus snijeg padao H G D C ko li mi te ljubio H D Em Grom ga ubio. (akordi se ponavljaju istim redosledom kao i u prvoj strofi) Bas me briga gdje si otisla Ravna ti je Jugoslavija Bas me briga, nisi dijete Sve u korist svoje stete H G D D C samo svoje a-li moje srce boluje Ref: G D C G Lipe cvatu H C sve je isto ko i lani G hej, C G C G C G Em C G samo srce moje i srce tvoje C G C G H D Em u ljubavi vise ne stoje Al uvod je vrh, izuzetno zvuči i najlošijoj gitari i lak je za odsvirati: UVOD: E---0-0-0-2-3-3-2-0-2-0-0-0-0-2-3-3-2-0-2 H------------------------------------------3- E ---0-0-0-2-3-3-2-0-2-0-5-5-3-2-0-0-5-0- H------------------------------------------3-- Najbolje je kada se osim najtanje žice ![]() ![]() ![]() ![]() Koji program za štim koristite? Daccord Easy tuner mi je najbolji, al nažalost, istekao mi.... A druge za krek nema i ne radi ovo što imam. Predložite mi nešta! Mogu žice od električne na akustičnu ![]() može da se sviira ali ložiji je malo zvuk i tvrde su u Pm |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Deo inventara foruma
Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka
|
![]()
Shta kazete na ovo cudo?
![]() 42-String Pikasso Guitar ![]() A evo i kako to zvuci uzivo (by Pat Metheny) Pat Metheny - Into the dream / Have you heard Pat Metheny - Into The Dream |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Jel ovo neka montaža? Gdje nađe ovo čudo... Ne sviđa mi se na izgled
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Deo inventara foruma
Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka
|
![]()
Nije montaza, to ponekad svira Pat Metheny (pogledaj linkove na Youtube
![]() ![]() Neshto o samoj gitari: Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Starosedelac
|
![]()
Treba da zvuči kao električna gitara, da se ne može uništiti ako je malo jače stisneš i da može da se svira Hard rock (mislim da ovo zadnje ima veze sa brojem magneta, čega li...)
![]() Petrof akustični klavir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Starosedelac
Član od: 25.1.2007.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 300 puta na 236 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Član
Član od: 9.2.2007.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 13 puta na 9 poruka
|
![]()
Moji uzori:
Muddy Waters Jimi Hendrix Tony Iommi Randy Rhoads Zakk Wylde Kirk Hammet Dimebag Darell Toliko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Jel iko može da mi nađe Snijeg pade na behar na voće Akorde, Tabulature, note (da i note) nilo šta? Znate, ona turska pjesma, indexi je prepjevali? Treba mi....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() To pod broj jedan. Pod broj dva,pjesma je sevdalinka a o sevdahu mozes da naucis,kao i da ga poslusas na www.bosnafolk.com/sehara/sevdah.php Trece,trazio si gitarske akorde. Evo ti ovo : http://www.bosanceros.com/details.ph...47&mode=search I ubuduce probaj da budes koliko-toliko "politicki korektan". ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.11.2005.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 902 puta na 621 poruka
|
![]()
He, he.... bas si pokvaren
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Član
|
![]()
Koje bi mi vi sajtove preporucili za pocetnicke pesme. Naravno mislim na tablature-akorde. neke lagane pesme poput Riblje Corbe etc. me zanimaju. Akusticna gitara je u pitanju. Unapred hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Član
|
![]()
Preporučujem za apsolutne početnike: Babe - Ko me tero. Lagano je za sviranje, ima samo 4 akorda.
Evo i akorda nekih domaćih pesama, tu su Babe, Balašević, Čorba, Bjelo Dugme, Galija, Orthodox Celts... ________________________ Chords.zip Riblja Corba.zip |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Član
Član od: 30.10.2005.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 95 puta na 75 poruka
|
![]()
http://www.2akordi.net/ je sasvim solidan sajt za domace stvari.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Veteran
|
![]()
Uff, prvi put mi puce zica na gitari koju imam vec dva meseca (ibanez grg170dX) koja ima floyd rose tremolo...Ja se ne razumem u sve to nesto posebno ,ali citao sam da kad pukne jedna zica ,sve ostale se rastimaju ,i to sam i sam video... Zanima me zna li neko gde mogu da nadjem neko dobro upustvo (po mogucstvu sa slikama) za menjanje svih zica ,i stimovanje svega toga posto je mnogo za*eban ovaj floyd rose za stimovanje. Znam da menjanje zica nije neka nauka ,ali ipak ne bih prvi put da sam istrazujem
Hvala i ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Starosedelac
Član od: 29.10.2005.
Zahvalnice: 5.228
Zahvaljeno 642 puta na 306 poruka
|
![]()
GordoNe, ne rastimavaju
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
information junkie
|
![]()
E ljudi, uzeo sam gitaru!
![]() ![]() Jedno pitanje, koliko dugo će me boleti prsti od ovog čuda? Ne osećam kažiprst leve ruke... ![]() Učim sa sajta www.justinguitar.com, nisu loše lekcije, pokrivene su video fajlovima a i lik je baš opušten. Znate li još neki sajt sa besplatnim lekcijama? Ono što mi i dalje nije jasno jesu tablature. Kako se bre ovo, dođavola, čita?! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Preporuka programa za ucenje gitare | Bokile | Audio softver | 5 | 8.4.2008 13:49 |
DNK računari 100.000 puta brži od klasičnih | Barni | Brbljaonica | 25 | 31.12.2007 3:53 |
Računari = Ljubav, naravno. Kako zaraditi od racunarskog znanja? | vickovic zlatko | Opšta kultura | 75 | 13.7.2007 23:21 |