Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Avanturističke igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 27.5.2025, 22:10   #1481
Shumsko_drvece
Starosedelac

Član od: 25.10.2007.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 532 puta na 341 poruka
Određen forumom Re: Šta ima novo

Upravo bi trebalo da izađe Near-Mage, nova avantura rumunskog studija koji je izbacio Gibbous - a Cthulhu Adventure. Gibbous nisam igrao, jer se igralo puno toga drugog, ali su se o dotičnom naslovu samo lepe stvari mogli čuti, tako da prvom prilikom...

Radnja Near-Mage je smeštena u alternativnu verziju Transilvanije, gde su svakakva čuda moguća, pa se čak i vampiri mogu sresti. Glavna junakinja je neiskusna veštica koja će se suočiti sa nedaćama sviju vrsta. Autori su iz grada koji se zove Tirgu Mureš, baš u srcu Transilvanije, pa se nadamo da će iskustva iz detinjstva, kada su se kući sami vraćali iz škole, verno preneti u igru.

Mi možemo samo da im zavidimo, jer dok oni arče svoj bogati folklor, mi sedimo i štancujemo ili tražilice, ili fudbalske menadžerske "simulacije", uz časne izuzetke tipa Scorn. U nadi da će neko da napravi avanturu po folk-motivima pripovetke "Posle devedeset godina", igraćemo i rumunske vampire. Uz lepu mada pomalo anemičnu grafikicu, i mogućnost menjanja odeće glavne junakinje na kojoj bi i Stellar Blade sa PS5 mogla pozavideti, sigurni smo da će i ostali delovi ove pointendklikalice - biti skroz ok.

Shumsko_drvece je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.5.2025, 22:22   #1482
pike8
Član

Član od: 21.1.2007.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 20 puta na 15 poruka

Citat:
Shumsko_drvece kaže: Pregled poruke
Upravo bi trebalo da izađe Near-Mage, nova avantura rumunskog studija koji je izbacio Gibbous - a Cthulhu Adventure. Gibbous nisam igrao, jer se igralo puno toga drugog, ali su se o dotičnom naslovu samo lepe stvari mogli čuti, tako da prvom prilikom...

Radnja Near-Mage je smeštena u alternativnu verziju Transilvanije, gde su svakakva čuda moguća, pa se čak i vampiri mogu sresti. Glavna junakinja je neiskusna veštica koja će se suočiti sa nedaćama sviju vrsta. Autori su iz grada koji se zove Tirgu Mureš, baš u srcu Transilvanije, pa se nadamo da će iskustva iz detinjstva, kada su se kući sami vraćali iz škole, verno preneti u igru.

Mi možemo samo da im zavidimo, jer dok oni arče svoj bogati folklor, mi sedimo i štancujemo ili tražilice, ili fudbalske menadžerske "simulacije", uz časne izuzetke tipa Scorn. U nadi da će neko da napravi avanturu po folk-motivima pripovetke "Posle devedeset godina", igraćemo i rumunske vampire. Uz lepu mada pomalo anemičnu grafikicu, i mogućnost menjanja odeće glavne junakinje na kojoj bi i Stellar Blade sa PS5 mogla pozavideti, sigurni smo da će i ostali delovi ove pointendklikalice - biti skroz ok.

Pomislih nešto slično za grafiku ali mi nije pao na pamet taj potpuno precizan pridjev - anemična.

Baš anemično, naročito paleta boja.

Crtež je na nekim mjestima više nego dobar ali djeluje kao da je u po' frke naišao Žika Pavlović i rekao crtaču "samo ti odmori, resto ću ja da skarabudžim".
pike8 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.5.2025, 20:37   #1483
dijego_
Starosedelac

Član od: 2.3.2008.
Zahvalnice: 196
Zahvaljeno 762 puta na 416 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dijego_

Citat:
pike8 kaže: Pregled poruke
Pomislih nešto slično za grafiku ali mi nije pao na pamet taj potpuno precizan pridjev - anemična.

Baš anemično, naročito paleta boja.

Crtež je na nekim mjestima više nego dobar ali djeluje kao da je u po' frke naišao Žika Pavlović i rekao crtaču "samo ti odmori, resto ću ja da skarabudžim".
Mislis ovo:

Meni je grafika dobra, cak mi ni paleta ne smeta (izgleda mi na "svedeni" Vampyre Story), ali su likovi tanki, bas kao "zavrsnica" konja (ovo nije zazvucalo kako treba) sa ove slike, gde su pocetak crteza lokacije, a kraj izgled likova.
dijego_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.5.2025, 15:39   #1484
Shumsko_drvece
Starosedelac

Član od: 25.10.2007.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 532 puta na 341 poruka

Zato se environmental i prop artisti plaćaju manje nego Zbrush eksperti za organsko modelovanje. Dobre likove je teško napraviti, a još teže rigovati i animirati da liče na nešto. Eee, ja da sam Zbrush modeler, kud bi mi bio kraj.
Shumsko_drvece je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.6.2025, 19:46   #1485
dijego_
Starosedelac

Član od: 2.3.2008.
Zahvalnice: 196
Zahvaljeno 762 puta na 416 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dijego_

Iz edicije "Vesti iz nesvesti", ili "Verovali, ili ne", a bogami i "Zivot pise drame" - Adventure Gamers forum, koji je radio punih 20 godina cca., i bio (uz ovaj forum, naravno ) glavno steciste ludaka i zaljubljenika u avanturisticki zanr je naprasno nestao , bez ikakavog upozorenja i obavestenja. Pre koju godinu je otisao glavni urednik, pa je sajt osetio blagi pad u kvalitetu sto se tekstova na glavnom sajtu tice, a ove godine nije bio ni tradicionalni "Aggies" - izbor za najbolje avanture godine u mnogim kategorijama.

Ipak, nije se ocekivala takva nemarnost i da se "pusti niz vodu" jedna ekipa ljudi koja se svakodnevno okupljala i caskala na avanturisticke teme na njihovom sajtu, bar su mogli da daju neko obavestenje da se ljudi snadju i eventualno razmene kontakte, tu su bili clanovi koji su godinama virtuelno razmenjivali iskustva i razmisljanja. Nema ni reci o tome na njihovom sajtu, ali sekcija "Forum" je nestala, dok su linkovi gde je bio forum nedostupni i vode na glavni sajt.
dijego_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dijego_ na korisnoj poruci:
reb0rn (juče)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
adventure, avanture, datum izlaska, news, novosti, release date, sta ima novo, vesti

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Skoro Novo za Novo? real022 Šta da kupim? 7 8.1.2008 16:06
Novo napajanje za geforce 8800gts yahhoo ŠDK - Ostale komponente 15 11.12.2007 15:23
da li je bolje novo ili polovno? mcdado Šta da kupim? 26 10.3.2007 14:38
Staro za novo voodoo_ Tekstovi u SK 2 29.4.2006 16:20

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 3:14.