![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 29.11.2013.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozdrav,
Imam problem koji do sada nisam vidjao. Prilikom podizanja sistema desava se ovo na slikama. Bune me crvene "linije" koje se pojavljuju. Da li je otisao hard ili je problem do Windowsa? Kako to da proverim ili neki savet kako ovo resiti, svaka pomoc je dobrodosla. Hvala unapred https://ibb.co/2t09P1B https://ibb.co/5j0wwJz https://ibb.co/T0hx6pb https://www.veed.io/view/f39c1...?sh...et=true&panel= (Morao sam ovako da upload-ujem slike i video, unapred se izvinjavam ako sam prekrsio neka pravila foruma.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 16.7.2010.
Zahvalnice: 100
Zahvaljeno 214 puta na 171 poruka
|
![]()
Artefakti koje obično pravi grafiička u fazi riknjavanja,bar meni tako izgleda.Stavi drugu grafičku pa vidi,proveri i kabl monitor-grafička..može da bude i do kabla..mrdni kabl ili izvuci pa uštekaj ponovo.Uglavnom problem je na liniji grafika-monitor,nema hard disk nikakve veze sa ovim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.877
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka
|
![]()
grafa 90%... jel radi normalno sve kada udje na sistem?
ne znam da li ovo ima smisla: mozda ima veze i sa napajanjem do grafe prilikom paljenja, dok se napon ne stabilizuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.091 puta na 3.803 poruka
|
![]()
grafička 90% i napajanje 10%
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Hvala na brzim odgovorima
Sistem se uopste ne podize. Izvadicu sa svog kompa kabl za monitor pa cu prvo to probati kao najlakse resenje. Ako nije imam neki stari komp odakle mogu da izvadim graficku karticu i isprobam je ali ne znam da li je kompatibilna sa ovim kompom. U sucaju da nije sta ce se desiti, nece uopste prikazivati sliku ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
pcie grafičke mislim da se prodaju već 20 godina, tako da jedino ako je stariji komp od 20 god ima AGP grafičku, drugačiji je slot...
Možda taj komp ima i integrisanu grafičku pa ne moraš da se cimaš sa vađenjem grafičke iz starog kompa |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Nisu toliko stariji ni jedan ni drugi. Mislim da nije integrisana graficka jer to bi znacilo nova maticna i sve komplet.
https://ibb.co/HnTNNLp Ovo je slika graficke i maticne jer sam sad krenuo da je raskacim, takodje sam i hard raskacio pa cu monitor direktno u slot na maticnoj povezati i upaliti komp i da vidimo sta ce izbaciti. Ako nema tih linija onda je graficka kapiram. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.653
Zahvaljeno 11.184 puta na 7.153 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Možda bi problem rešilo i da ga jednom očisti od prašine. Četkicu u ruke i polako...
Sad andegdota, kupim ja grafičku pre neki dan od majnera i stigne grafička ja otvorim i probam da zavrtim ventilatore, kad jedan nešto zakačinje neće da okreće, vidim udara u neku crnu plastiku, četkica već bila u ruci i probam da pomerim kad ono plastika mrda nogice, ahhh bubašvaba zaglavljena ispod ventilatora ![]() Nisam se žalio prodavcu samo bih se bezveze posvađao jer mi ne bi verovao verovatno, a i cena bila niska, važno da grafička radi... bubašvaba oslobođena ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Uspeo sam da je raskacim od maticne i ocistio sam sve od prasine. Napominjem nije moj komp i mene je iznenadila kolicina prasine u njemu.
Ne znam koji je procesor u njemu ne mogu da vidim. Povezao sam kabl od monitora do kompa u maticnu plocu i pokrenuo PC. Dobio sam ovu poruku. https://ibb.co/DfkpFWr Verovatno jer sam raskacio HDD. Bitno je da vise nema crvenih linija po ekranu sto mi potvrdjuje da je graficka pravila problem. Da li smem da sada prikacim i HDD i pokrenem sistem da vidim da li ce ga dici pre nego sto se bacim u potragu za novom grafickom? Takodje slikao sam i graficku koja je bila, deluje mi da je nalepnica kod hladnjaka malo nagorela sto se ne vidi lepo na slici od blica ali moguce je da je to to. https://ibb.co/chGBJHW |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
Član od: 25.12.2013.
Zahvalnice: 367
Zahvaljeno 366 puta na 321 poruka
|
![]()
Smes da prikacis hdd i da podignes sistem... A ta grafa je ionako krs za 1000 din ima gomila boljih od te...
Послато са SM-A315G помоћу Тапатока |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
Prikljucio sam sinoc HDD i digao je sistem sve normalno, posle sam opet prikljucio i graficku i izbacuje one linije i brljavi tako da je definitivno za bacanje.
Nisam se setio da bi valjalo da instaliram drajvere za tu integrisanu graficku i da je zato losija slika. Videcu danas ako stignem da izvucem specifikacije kompa i instaliram drajvere za tu integrisanu dok se ne kupi nova graficka, mada mislim da cu staviti moju R7 360 a sebi kupiti neku jacu. Svakako hvala na pomoci resio sam problem, tj nasao u cemu je kvar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
vidi i koji je procesor ima za tu matičnu jeftinih i5 procesora oko 1000 din, malo više memorije i dobra grafička i može to da bude fina gtaV mašina..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]()
Hocu, mada taj kompjuter koristi tetka i nije joj bitan za igrice koliko za posao, tako da novu graficku i SSD ce dobiti za pocetak. Jedino nisam siguran kako da povezem i SSD I HDD ali kapiram da ima na netu... pisem ako zaglavim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ssd isto kao i hdd
za bilo kakav konforan rad minimum je i3 a poželjno i5 verovatno je i sa memorijom tanka tipa 4gb Kad ubrza komp i posao će da ide brže.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Starosedelac
Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 405
Zahvaljeno 125 puta na 100 poruka
|
![]()
Kupljen neki apacer ssd nedavno zajednom sa jos nekim stvarima u paketu, no, stalno mi ispadale neke *****rije tipa blue screen error 0005f, pa reinstaliram sistem, pa onda an operating system wasn't found itd. ma sta god mu radio. Rekoh da proverim stanje ssd-a, kad on se ne moze ocitati uopste preko nicega. Znaci u slanje u servis?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Starosedelac
Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 405
Zahvaljeno 125 puta na 100 poruka
|
![]()
Da javim da mi apacer zamenjen, prvi je znak upozorenja da je ssd prsao kad sentinel ima problem da ocita disk.
|
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku xandar na korisnoj poruci: | ||
Aleksandar Djurovic (3.11.2023), marelli (7.11.2023) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa radom sistema | milancex | Kvarovi | 12 | 11.3.2015 16:10 |
Problem sa puštanjem HD filmova sa eksternog HDD-a | Pipboy | Foto i audio/video | 0 | 24.12.2010 21:09 |
Problem sa dizanjem sistema | krofnica84 | Kvarovi | 5 | 22.10.2009 12:00 |
Problem sa Windows Vista x64 - nemoguć start sistema | mOOwaTvrDOkRiLAc | Operativni sistemi | 4 | 27.11.2008 7:42 |
Problem sa podizanjem sistema | miloskuzmanovic | Kvarovi | 10 | 18.3.2008 23:53 |