Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Kompjuteri i film
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 10.4.2023, 23:19   #15861
Nestor
Deo inventara foruma

Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 888 puta na 555 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

65 (2023)

Prosto mi je neverovatno da tvorci Haunt (2019) koji mi je bio bas prijatno iznenadjenje stoje iza ovog filma, ne znam sta bi trebao da pretstablja ovaj film koji traje 1:30 a kao da traje 2:30- Disadan i jedno od vecih rzocarenja jos sve interesantno moglo se videti u trejleru pa cak i da nije na samom pocetku filma bilo bi jasno tako da i to malo sto ima da ponudi je spojlovano u startu.
Nestor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.4.2023, 0:40   #15862
Pipboy
Starosedelac

Član od: 19.8.2007.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 831 puta na 498 poruka

DUNGEONS & DRAGONS: HONOR AMONG THIEVES

https://www.imdb.com/title/tt2906216/

Nisam nikada igrao table-top DD-a, ali sam čitao dosta transkripata raznih sesija plus igrao sve žive video igre iz dotične mitologije, i rekao bih da su uboli atmosferu i ceo vajb kao prstom u pekmez. Film je krcat nenapadnim referencama na milion i jednu stvar iz DnD-a, a u isto vreme dovoljno zabavan i razumljiv i za nekoga ko nije upoznat sa dotičnim, plus što sve nekako fino funkcioniše na nivou uspelog subotnjeg avanturističkog matine filma. Neironični paladin pokidao, šteta što ga nema više u filmu.
Pipboy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Pipboy na korisnoj poruci:
player1 (13.4.2023)
Stara 15.4.2023, 23:16   #15863
Pipboy
Starosedelac

JOHN WICK 4

https://www.imdb.com/title/tt10366206/

Besmislen po pitanju priče i likova koliko i zabavan i bombastičan u akcionom odeljku, sa previše ponavljanja istih i sličnih poteza i koreografije sa jedne strane, i nekoliko uspelih i kreativnih momenata sa druge (scena sa Dragon patronama apsolutna pobeda i hajlajt filma).
Stara 16.4.2023, 1:00   #15864
m1aden
Starosedelac

Član od: 2.12.2012.
Zahvalnice: 197
Zahvaljeno 457 puta na 295 poruka

Meni je vrhunac filma bio Killa i celo parce filma sa njim. Bolji od bilo kog Bondovog negativca. Takodje i prangijanje iz pticije perspektive. Film je u svojoj besmislenosti zasenio mnoge danasnje smislene filmove. Odlicne akcione sekvence ali i odlicni dijalozi u pauzama. Svi odradili svoj posao vrhunski. Pa cak i taj mutavi Keanu koji je za ceo film rekao 300 i kusur reci a uzeo pare koje je uzeo. Mozda je izgovorio malo reci ali je zato resio te stepenice! Sad tek vidim koju ocenu ima i smatram je apsolutno zasluzenom. JW serijal je daleko ispred onog sto nude akcioni heroji danasnjice...
m1aden je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.4.2023, 13:11   #15865
tiho86
Veteran

Član od: 21.8.2007.
Zahvalnice: 360
Zahvaljeno 230 puta na 140 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku tiho86

Citat:
m1aden kaže: Pregled poruke
Meni je vrhunac filma bio Killa i celo parce filma sa njim. Bolji od bilo kog Bondovog negativca. Takodje i prangijanje iz pticije perspektive. Film je u svojoj besmislenosti zasenio mnoge danasnje smislene filmove. Odlicne akcione sekvence ali i odlicni dijalozi u pauzama. Svi odradili svoj posao vrhunski. Pa cak i taj mutavi Keanu koji je za ceo film rekao 300 i kusur reci a uzeo pare koje je uzeo. Mozda je izgovorio malo reci ali je zato resio te stepenice! Sad tek vidim koju ocenu ima i smatram je apsolutno zasluzenom. JW serijal je daleko ispred onog sto nude akcioni heroji danasnjice...
Ja sam odgledao samo prvi deo.Solidan film...ono sto sam zakljucio iz tog filma je da je to moderni akcioni film COD,FPS shooter generacije.Moze se reci da je Wick publici danas,ono sto su nama starijima bili Umri Muski,Alpinista,Poslednji Skaut...
tiho86 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku tiho86 na korisnoj poruci:
player1 (17.4.2023)
Stara 17.4.2023, 13:53   #15866
ZoNi
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.404
Zahvaljeno 1.946 puta na 1.424 poruka

Ja sam odgledao JW 1 - to mi je jedan od najgorih filmova ikada (a ja volim da gledam filmove sa IMDb ocenom cca. 2 )

Nisam zmao da postoje nastavci, a prosto ne mogu da poverujem da ih ukupno ima čak 4
ZoNi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.4.2023, 20:57   #15867
galebns
Starosedelac

Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.691
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka

Citat:
Pipboy kaže: Pregled poruke
JOHN WICK 4

Besmislen po pitanju priče i likova koliko i zabavan i bombastičan u akcionom odeljku, sa previše ponavljanja istih i sličnih poteza i koreografije sa jedne strane, i nekoliko uspelih i kreativnih momenata sa druge (scena sa Dragon patronama apsolutna pobeda i hajlajt filma).
Ni prvi deo nema neku dubokoumnu pricu, profi ubici ubili kera pa krenuo da se sveti. Mislim...

Ono sto je mene bar privuklo je odlicna akcija i taj "svet" koji, iz nekog razloga, lici kao da je potekao iz stripa. Prvi deo je najbolji, ostali nisu losi a poslednji jos nisam gledao.
galebns je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku galebns na korisnoj poruci:
player1 (18.4.2023)
Stara 18.4.2023, 8:13   #15868
Pipboy
Starosedelac

INSIDE

https://www.imdb.com/title/tt14781036/

Priča o visokoprofilnom provalniku koji zaglavi u luksuznom, automatizovanom apartmanu koja je trebala da ispadne introspektivna analiza glavnog lika sa parareligijskim motivima verovatno je i na papiru delovala tanko i bledo. Kada, međutim, imaš jednog Viljema Defoa na raspolaganju, onda možeš kako hoćeš, tako da sve zapravo iznenađujuće funkcioniše, bez obzira na monotonost radnje.
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Pipboy na korisnoj poruci:
dragisa ladjevac (18.4.2023), pera82zmaj (6.5.2023)
Stara 19.4.2023, 10:53   #15869
Pipboy
Starosedelac

JESUS REVOLUTION

https://www.imdb.com/title/tt10098448/

Zasluženi dobitnik nagrade za najprazniji i najbesmisleniji film ove godine (za sada). Sve vreme očekuješ neku dramu, neki obrt, neku tenziju, seks, duvke, rat, establišment, crkva-ovo, ono, nešto da se desi nakon što te film konstantno uljuljkava da je sve ok i bajno i sjajno.... I onda tako i ostane do kraja i sve se svede na činjenicu da je neki lik bio hipik u Los Anđelesu krajem šezdesetih, i to je to. Sjajan zapravo uzorak teze da neke teme jednostavno ne funkcionišu dobro kao film, i da trebaju da ostanu na nivou dokumentarca.
Stara 23.4.2023, 17:04   #15870
Nestor
Deo inventara foruma

Ghosted (2023)

Wow kako ovo smece ima 5.8 na IMDb evo meni stvarno nije jasno. Zabavan nije, duhovit nije, akcija je smece, C. Evans je ko riba na suvom u ovoj ulozi i nema nikakve hemije izmedju njega i Ane. Gomila cameo uloga i to skoro svi iz Cap. America kao da Chris zali sto je odustao od uloge ali ni to nije pomoglo. Film je za preskakanje.
Stara 25.4.2023, 16:31   #15871
Nestor
Deo inventara foruma

Bullet Train (2022)

Secam se da sam bio pun utisaka negativnih utisaka nakon gledanja ali nekako sam zaboravio ovde da ga pomenem tako da se ni ne secam sta mi se nije dopalo samo se secam da sam mu dao 3 na IMDb kao i da mi je bio naporan, dosadan, ni malo duhovit... Ocekivao sam vise i ne kazem da ne treba pogledati jer ovakvi filmovi ili legnu ili ne.
Stara 26.4.2023, 8:17   #15872
Pipboy
Starosedelac

SAKRA

https://www.imdb.com/title/tt22488024/

Odličan i bombastičan u svojoj prvoj polovini, sa intezitetom akcije i komedije koji nisu daleko od kultnog Kung Fu Hustlea, i totalno pogubljen, neefikasan i na nivou loše TV-sapunice u svom ostatku, kada deluje da je drugi, manje talentovan deo režiserskog dvojca preuzeo palicu.
Stara 26.4.2023, 23:37   #15873
Nestor
Deo inventara foruma

Contact (1997)

Gledao sam ga kad je izaso i mislim da sam imao 17 god i dopao mi se ali naravno da ga nisam potpuno skapirao. Sad resim da ga pogledam ponovo i bas mi se svidja tako da mogu da kazem da mi je ovo omiljeni film na temu "vanzemaljaca" a kako i ne bi bio kad je radjen po romanu velikog Carl Sagan-a i steta sto nije dozive da ga pogleda jer voleo bi da cujem sta bi on tu promenio oduzeo/dodao. Da je moglo bolje pa skoro uvek moze ali nemam nekih vecih zamerki sem mozda isforsirane "romanse" koje nema previse ali mi nesto nepije vodu no razumem zasto je potrebna a druga stvar je to sto bi radije gledao da se vecina filma dogadja u Puerto Rico tj zamenio bi pocetak i pustinju a radnju bi dalije premestio u Puerto Rico cisto jer je lepse za gledanje. Ko voli ET filmove obavezno da pogleda jer po meni ovo je nesto najrealnije sto je snimljeno u tom zanru.
Stara 27.4.2023, 8:21   #15874
galebns
Starosedelac

Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.691
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka

"Kontakt" sam gledao u bioskopu kada se pojavio. Takodje mi je jedan od omiljenijih po pitanju prvog kontakta. Secam se dobro razocarenja kada je onaj fanatik postavio eksplozivnu napravu i.... da ne detaljisem ako neko nije gledao
galebns je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku galebns na korisnoj poruci:
Nestor (27.4.2023), pentraksil (28.4.2023), player1 (28.4.2023), Skenderevo (2.5.2023)
Stara 27.4.2023, 15:34   #15875
Nestor
Deo inventara foruma

Scream VI (2023)

Ja ne razumem kako i zasto prave ove nastavke jer sem prvog nista ne valja. Prvi je bio dobar gde je ispucana fora i sad to je kao kad bi izveli neki trik pokazali kako fukcionise i posle opet vise pusta pokusali da ljudima prodate taj trik kao da ne znaju o cemu se radi. Stvarno ne znam kako prave novac jer racunam ova gen z nije ni upoznata sa originalom a mi matori odavno ne idemo u bioskop za ovakve stvari. Dosadan i predvidiv.
Stara 27.4.2023, 17:49   #15876
bachi
Starosedelac

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 945 puta na 701 poruka

Pa znaš kako...

Ako im film naposletku donese profit, a očigledno da donosi, oni će praviti nastavke sve dok na jednom ne dožive debakl.
bachi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.4.2023, 18:35   #15877
Rilex
Član

Član od: 10.3.2011.
Zahvalnice: 96
Zahvaljeno 45 puta na 24 poruka

Citat:
bachi kaže: Pregled poruke
Pa znaš kako...

Ako im film naposletku donese profit, a očigledno da donosi, oni će praviti nastavke sve dok na jednom ne dožive debakl.
Joj, znaju da preteraju sa nastavcima dok potpuno ne uniste fransizu
Pogledaj samo sta su uradili sa Hellraiserom , sramota
Rilex je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.4.2023, 2:56   #15878
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.593
Zahvaljeno 3.925 puta na 2.444 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
Rilex kaže: Pregled poruke
Joj, znaju da preteraju sa nastavcima dok potpuno ne uniste fransizu
Pogledaj samo sta su uradili sa Hellraiserom , sramota
Ne znam gde sam tacno citao ili cuo (ili ako sam dobro razumeo), ali razlog stancanja Hellraisera (pa i mnogih drugih fransiza) je zadrzavanje autorskih prava i licence, jer je profit od prvenca, likova, lutki, maski i cega sve ne veliki pa je jedan lenj nastavak od milionce ili nesto manje po filmu prihvatljiviji trosak nego ponovno obnavljanje licence ukoliko zastari ili ulaganje u neki ozbiljniji film koji je pitanje da li ce dobro proci na blagajnama (ma koliko dobar bio)

Naravno ima tu i iskrene gluposti gde stvarno misle da mogu da naprave nesto, ali jako puno nastavaka pravi se zbog ovoga.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.4.2023, 18:43   #15879
Rilex
Član

Član od: 10.3.2011.
Zahvalnice: 96
Zahvaljeno 45 puta na 24 poruka

Citat:
pentraksil kaže: Pregled poruke
Ne znam gde sam tacno citao ili cuo (ili ako sam dobro razumeo), ali razlog stancanja Hellraisera (pa i mnogih drugih fransiza) je zadrzavanje autorskih prava i licence, jer je profit od prvenca, likova, lutki, maski i cega sve ne veliki pa je jedan lenj nastavak od milionce ili nesto manje po filmu prihvatljiviji trosak nego ponovno obnavljanje licence ukoliko zastari ili ulaganje u neki ozbiljniji film koji je pitanje da li ce dobro proci na blagajnama (ma koliko dobar bio)

Naravno ima tu i iskrene gluposti gde stvarno misle da mogu da naprave nesto, ali jako puno nastavaka pravi se zbog ovoga.
Pa da, kao sto sam i pretpostavio, sve se vrti oko para. Steta, bolje bi bilo pustiti fransizu da umre nego je na silu forsirati. Tako nesto rade i sa Testerom. Bezveze, ovako ce fanovi zamrzeti nekad omiljene filmove.
Rilex je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.4.2023, 3:10   #15880
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.883
Zahvaljeno 1.003 puta na 622 poruka

kako da zamrzim nesto, samo zato sto je nesto DRUGO lose?
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku polarnimeda na korisnoj poruci:
Picard (29.4.2023)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
filmovi, preporuka, review

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Da li neko zna koji je ovo film? DJ_MY_SOUL Kompjuteri i film 2593 4.12.2024 0:05
Najbolji horror film ikad napravljen? FRIghTMaN Kompjuteri i film 734 6.11.2013 1:57
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno Dijenek Kvarovi 27 15.5.2010 13:19
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... polarnimeda Operativni sistemi 2 14.10.2008 13:12
Taj film... aerochivija Brbljaonica 15 20.7.2008 21:46

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 18:27.