![]() |
![]() |
|
Internet usluge Provajderi, načini povezivanja... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 8.9.2020.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ćao svima!
Uskoro se selim u svoj stan i razgledam kakve sve internet planove i brzine mogu uzeti za sebe. U stanu bih živeo samo ja, a internet uglavnom koristim za "casual" browsing, poput slušanja muzike, gledanja video klipova i surfovanja webom. Nisam nikada strimovao filmove ili nešto tako, niti radim bilo šta što intenzivno koristi bandwidth (npr. online gejming, Folding@Home, 4k strimovanje, itd.), ali sa vremena na vreme, ponekad skinem neke fajlove srednje veličine (~5 GB), kada skinem neki film ili programe, pa bi to mogao biti jedini izuzetak. Koristim samo dva uređaja, svoj računar i svoj telefon. Većinu vremena sam na računaru, dok telefon retko kad koristim, i stvari koje radim na njemu su uglavnom slušanje muzike na YouTube i igranje malih igrica da mi prodje vreme. Ne posedujem nikakve Smart uređaje poput Amazon Echo, Alexa, Google itd. Veoma sam konzervativan u načinu na koje koristim aplikacije povezane na net (to jest, uvek isključim aplikacije čim završim sa njima, tako da u pozadini nema nepotrebne upotrebe interneta). Razmišljao sam da uzmem nešto brzine 20 ili 25 Mbps, ali nisam siguran da li je ovo prenisko. Rado bih čuo vaša mišljenja i predloge za kakvu brzinu mislite da je najbolje za jednu osobu. Hvala unapred. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka
|
![]()
Za takvu upotrebu uzmeš najpovoljniji paket koji nađeš i to je to.
Meni je i Vip NET od 10/2 Mbps savršeno radio za slične potrebe. Npr. YT i Netflix su išli u 1080p, surf radio normalno itd. Problem nastupi samo kada se dupliraju uređaji ili npr. gledaš video dok se nešto downloaduje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.400
Zahvaljeno 1.946 puta na 1.424 poruka
|
![]()
Ja u vikendici koristim 10mbps ADSL Net bez ikakvih problema; kući imam kablovski Net od 30mbps. Za moje potrebe, nema nikakve razlike (a da li se film skine za 30 ili 45min, meni je apsolutno svejedno).
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Internet brzina mobilnih telefona ? | Starface | Aparati i oprema | 9 | 17.7.2010 14:11 |
Kaspersky Internet Security & Anti-Virus 2010 9.0.0.459 Final | rogi23 | Zaštita | 116 | 18.12.2009 1:00 |
"Otvoreni" Internet u EU u opasnosti | donator99 | Internet usluge | 60 | 17.9.2009 18:17 |
SBB uvozi internet iz inostranstva? | Bryan Fury | Internet usluge | 32 | 2.12.2008 19:33 |
Kako da povežem 3 računara na jednu kablovsku Internet vezu? | Milan Gajic | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 4 | 29.10.2008 1:55 |