![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 18.8.2018.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozdrav svima.
Prilikom opterećenja GPUa javljaju se vertikalne linije na ekranu i računar se restartuje. Uglavnom se javlja tokom igranja igrica, radio sam stres test programom FurMark gde se problem javi vrlo brzo već posle jednog minuta pa čak i manje. Očistio sam i CPU i GPU i stavio novu termalnu pastu, reinstalirao sam drajvere i probao stariju verziju istih. FurMark pokazuje temperaturu od oko 60 stepeni u trenutku kada fragmenti počnu da se javljaju na ekranu tako da ne bi trebalo da je do temperature. Ovako to izgleda: https://i.imgur.com/l61MlLK.jpg https://i.imgur.com/hXINfSH.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
ako nije do pregrevanja mislim da je vreme za novu...
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci: | ||
ManicPsycho (19.8.2018) |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 25.12.2013.
Zahvalnice: 367
Zahvaljeno 366 puta na 321 poruka
|
![]()
Prsla grafika sto posto isti problem sam imao sa mojom amd nekom ranije, nit se pregrevala nit je uvek u isto vreme se to desavalo nekad i na laganim gledanju filmova nekad satima radi u igrama pod opterecenjem nekad u prvi min... Mozes proveriti napajanje i ocistiti sve ali mislim da je do grafike...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Pregrevanje GPU ili RAM-a na grafičkoj. Mada je moguće i da se pregreva sam ram na matičnoj ploči, tj da je jedan od modula (ako su dva ili više njih na matičnoj pred crkavanjem. Da bi se utvrdilo šta je, prvo se izvadi jedan od memorijskih modula, i pokrene se sistem, tako za oba modula. Ako se prilikom pokretanja i korišćenja sistema ponove isti simptomi, sumnja prelazi na grafičku, gde rešenje problema može da bude nova pasta i čišćenje i podmazivanje kulera, ali samo ako neki elementi na grafičkoj nisu pregoreli ili su pred crkavanjem.
Moj savet je da se prvo proba sa čišćenjem kulera, ventilatora, menjanjem paste, možda čak i zamenom ventilatora. Jeftinije je od nove grafičke. Ali, ako se i posle toga ponove isti simptomi, onda definitivno nova grafička. Nisi nam napisao koja je grafička u pitanju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 4.4.2012.
Zahvalnice: 1.413
Zahvaljeno 341 puta na 185 poruka
|
![]()
Isto to se i meni dešava na Asusu 270x. Zanimljivo što se dešava samo prilikom puštanja videa ili Youtube-a, nikad prilikom igranja, i ne uvek. Nikad nisam otkrio šta je (već 2 godine) mislio sam da je do drajvera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 25.12.2013.
Zahvalnice: 367
Zahvaljeno 366 puta na 321 poruka
|
![]()
Evo moje stare teme ovde na forumu pa prelistaj mozda ti nesto pomogne...
https://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=101281 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
Član od: 16.6.2010.
Zahvalnice: 95
Zahvaljeno 83 puta na 73 poruka
|
![]()
KAd sam ja imao vertikalne linije zadnji put, to je bilo zbog labavog konektora za napajanje na grafici, koji je varnicio i nagoreo plocu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
Član od: 6.1.2007.
Zahvalnice: 308
Zahvaljeno 365 puta na 267 poruka
|
![]()
Grafika 95% (i to tipujem na memoriju na grafici, ali nije ni bitno)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 29.3.2017.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 14 puta na 13 poruka
|
![]()
Rentaj od nekog napajanje,pa provjeri,mozda ti je ono pred crkavanje.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku припjat na korisnoj poruci: | ||
DArthShone (23.8.2018) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Veliki problem sa računarom. | Anv. | Kvarovi | 3 | 10.12.2016 20:08 |
Problem sa USB-om od telefona | MrMarin | Nosači podataka | 3 | 26.2.2012 23:11 |
Kako da rešim problem sa računarom? | dikinson | Ostale komponente | 6 | 23.10.2011 14:19 |