Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica > Opšta kultura
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV...

Pregled rezultata glasanja: idem redovno u bioskop
da 25 18,80%
ne 108 81,20%
Glasova: 133. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 24.2.2007, 13:05   #21
Neuro
Član

Član od: 2.3.2006.
Zahvalnice: 53
Zahvaljeno 143 puta na 67 poruka
Određen forumom Re: Bioskopi - proslost ili buducnost!?

No, za famozni "Central" je vezana jedna veoma interesantna anegdota. Naime, u ovom bioskopu je Čaplinov film "Veliki diktator" doživeo svoju evropsku premijeru u sred drugog svetskog rata! To je bilo maslo pokreta otpora, koji je uspeo da pribavi kopiju filma, i da je pusti pred punom salom Nemaca koji su na pojavljivanje Čaplina koji ismeva Hitlera poskakali, počeli da urlaju i pucaju u filmsko platno...

Heh, mladost - ludost...
Neuro je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.2.2007, 13:55   #22
hacker_aca
amurof aratnevni oeD

Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.055
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka

Ljudi, setio sam se kad sam išao sa bratom i nekim njegovim društvom da gledamo Godzilu. Tolika je bila gužva da su morali film po 3 puta na dan da puštaju. A ja zaspao u sred filma...

Voleo bih kad bi imao bioskop u BD, išao bih bar 2 puta nedeljno. Ipak je drugačije kada gledaš u bioskopu nego kod kuće.
hacker_aca je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.2.2007, 14:00   #23
SFRJ-Forever [CG]
Veteran

Član od: 25.12.2005.
Zahvalnice: 295
Zahvaljeno 95 puta na 55 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku SFRJ-Forever [CG]

Zadni film koji sam gledao u bioskopu je bio Gospodar prstenova: Povratak kralja
A to je bilo daaaaavvvvvnnnnoooooooooo...................
SFRJ-Forever [CG] je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.2.2007, 15:05   #24
Marko_L
Mythbuster

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 368 puta na 146 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Marko_L Slanje poruke preko MSN-a korisniku Marko_L Slanje poruke preko Yahooa korisniku Marko_L Slanje poruke preko Skypea korisniku Marko_L

Pa nema tu mnogo da se mozga. Bioskopi nisu posećeni zato što i ne pružaju ništa spektakularno. Čak ni bioskopi koji su na glasu kao već pomenuti "Tuckwood" nemaju opremu da bi mogli da se nazovu modernim bioskopom. A sa druge strane postoji alternativa... piratski DVD, DVD Player i 5.1 zvučnici i eto... bolji ugođaj nego u bilo kojem našem bioskopu, a imaš već pomenute mogućnosti kao što je premotavanje filma, piš pauze, udobna foteljica... Kada piraterija ne bi bila toliko rasprostranjena i kada bi bioskopi ispunjavali određene standarde, siguran sam da bi ponovo bili puni. Takođe, u našim bioskopima fali i obezbeđenje koje će one koji se neprikladno ponašaju (bacaju ljuske od semenki svuda unaokolo, gađaju se tetrapacima, prde, drndaju mob...) odstraniti iz sale. U tom slučaju ugođaj bi bio nezamenjiv, tj. za sličan ugođaj u kući bi bilo potrebno nekoliko desetina hiljada evrića, a ne bi mogli da ga zamene komp i par jeftinih plastičnih zvučnika.
Marko_L je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.2.2007, 15:32   #25
Mrka Kapa
Starosedelac

Član od: 28.11.2006.
Zahvalnice: 375
Zahvaljeno 973 puta na 387 poruka

Jedan od poslednjih filmova koji sam odgledala u bioskopu je "TT sindrom", u biokopu "Vilin grad" u Nišu - u to vreme je bio poprilično ruiniran i skroz mi se uklopio u atmosferu filma, i svaki sledeći film koji sam gledala mi je nosio deo atmosfere iz "TT sindroma".... jezivo.
U Nišu je u poslednje vreme katastrofalna situacija što se bioskopa tiče, radi jedino Dom vojske, mada mislim da se "Vilin grad" renovira, tako da ostaje tek da se vidi da li će se stvari na polju bioskopskih projekcija popraviti. Jedno vreme je u Nišu postojala mala sala za projekcije niskobudžetnih i jako starih filmova, gde ste mogli videti mnoge klasike i najbolje filmove evropskih produkcijskih kuća. To je bio pravi užitak za prave, okorele ljubitelje ove umetnosti.
Čini mi se da će bioskopi postati neka vrsta romantične senke uspomena naših roditelja, poput starih poslastičara u samom centru Niša, gde se i dan danas prave šampite po starim receptima i gde vreme ume da stane kao nigde drugde.
Mrka Kapa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.2.2007, 15:54   #26
jonathan
Deo inventara foruma

Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 947
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka

zadnji put sam bio kad se pustao film "Drakula 2000" (jesl se tako zvao ..nebitno) a to je bilo 2000-dite pa tako...
...mislim da to vise nije interesantno a da nesto posebno prikazuju ... ne bi se slozio

tu dve stvari koce, prvo, to vise nije IN a drugo nema vise filmova za pogledat

jedino otic sa devojkom pa ..nemoras gledat film, nego samo otic radi.. pa tu i tamo.. tako
jonathan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.2.2007, 18:12   #27
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.622
Zahvaljeno 2.665 puta na 1.598 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos

Na zalost kod nas polako nestaju osim par sala u celoj Srbiji.Ne moze da se meri gledanje u bioskopu kao kod kuce.U bioskopu i najgori film je gledljiv.A da ne pricamo o efektu,mislim na zvuk...
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.2.2007, 22:30   #28
Belfegor
Starosedelac

Član od: 3.12.2006.
Zahvalnice: 370
Zahvaljeno 240 puta na 131 poruka

ljudi pa ovo je SRBIJA, u njoj nista nije normarlo i sa tim se moramo pomiriti. niko nece ni ulagati u bisokope kad vidi kolika je posecenost, nezaiteresovanost ljudi je ubila bioskope, zato svi trk u bioskope, neka vide da je to unosan biznis pa ce biti bolje. VALJDA!!!!
Belfegor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.2.2007, 22:58   #29
SirDuck
Deo inventara foruma

Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka

Ja volim da odem u bioskop, mnogo je lepsi dozivljaj kada odes sa drustvom da gledas neki dobar film nego da smrdis sam u kuci ispred malecnog ekrana.

Samo sto sada nema ljudskih filmova...
SirDuck je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.2.2007, 23:18   #30
nighthawk
.

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka

Poslednji film koji sam gledao u bioskopu je bio Taxi 2.

Tacno je da je kvalitet slike i zvuka bolji u bioskopu (mada koliko se secam bila je jedna napuklina na zidu, tj. platnu koja se videla iz prvih redova), ali nikako ne podnosim kada ispred mene pocne da se izvija dim necije cigarete. Nervira me i kasalj, i mnogo drugih stvari koje se desavaju u punoj sali.
Najvise volim da gledam filmove na TV-u.
nighthawk je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.2.2007, 23:41   #31
M1los
Starosedelac

Član od: 13.5.2006.
Zahvalnice: 781
Zahvaljeno 105 puta na 83 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku M1los

Ja mislim da je za propast bioskopa, pored slabo održavanih kino-dvorana, glavni razlog upravo ono što je Marko_L spomenuo: loše ponašanje gledaoca. Bio sam par puta u bioskopu, ali uvijek me više stvari živciralo.

Kao prvo, oni koje ne zanima film, na sav glas pričaju na mobilni ili međusobno. Kad ih čovjek lijepo opomene, samo odbruse sa "Daj ne se*i, majke ti", i nastave sa diskusijom. Blago njima što nemam oružje...

Kao drugo, kod nas u Prijedoru je bioskop očajan... Kao platno služi neka
poderana tkanina, projektor je Bože sačuvaj, a sjedala smrde nenormalno, kao i kompletna dvorana. Kad bih se vratio iz te rupe, tri puta bih se istuširao...

Kao treće, šta ima zanimljivo u tome da nekoga gađaš sjemenkama? Majku im balavu, ako ikad više budem išao u bioskop, nosim kišobran! I neki dobar revolver...
M1los je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.2.2007, 22:30   #32
giga
Član

Član od: 17.2.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci

Bioskopi su za mene super.Ja imam mali problem sto zivim u veoma malom mestu(Varvarinu)pa se noviji filmovi prikazuju sa izvesnim zakasnjenjem(oko 2 do 3 pa i vise meseca)tako da nemam bas puno prilika da ga posetim.Inace volim sa drustvom da idem u bioskop i obicno idemo kad kod nas dodje neki novi film.
giga je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.2.2007, 22:47   #33
next
Veteran

Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 915
Zahvaljeno 212 puta na 114 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku next Slanje poruke preko MSN-a korisniku next

Citat:
giga kaže: Pregled poruke
Bioskopi su za mene super.Ja imam mali problem sto zivim u veoma malom mestu(Varvarinu)pa se noviji filmovi prikazuju sa izvesnim zakasnjenjem(oko 2 do 3 pa i vise meseca)tako da nemam bas puno prilika da ga posetim.Inace volim sa drustvom da idem u bioskop i obicno idemo kad kod nas dodje neki novi film.
Pa da kasnili su po 2-3 meseca-u srecna vremena...Poslednj film koji je dolazio je bio "Sejtanov ratnik",a to je bilo pre skoro godinu dana(mozda nesto manje)...Natavno i ja zalim sto je tao,ali sta ces...Jedino ako dobijem neke ogromne pare na kladionici,pa kupim bioskop i ozivim ga...
next je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.2.2007, 23:32   #34
Sarmatian
Starosedelac

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka

Citat:
Belfegor kaže: Pregled poruke
ljudi pa ovo je SRBIJA, u njoj nista nije normarlo i sa tim se moramo pomiriti. niko nece ni ulagati u bisokope kad vidi kolika je posecenost, nezaiteresovanost ljudi je ubila bioskope, zato svi trk u bioskope, neka vide da je to unosan biznis pa ce biti bolje. VALJDA!!!!
Jeste kad ucis ekonomiju za decu do 7 godina. Ne treba ljudi da idu u bioskop da bi neko ulagao, vec neko treba da ulaze da bi ljudi isli u bioskop.

Sto se tice pitanja - Bioskopi su pukli zbog piraterije, loseg kvaliteta i lose organizacije. Ne znam kako je u Beogradu, pretpostavljam da tamo i ima nekih kvalitetnih bioskopa ali Arena (navodno NAJ novosadski bioskop) mi pruza losiji ugodjaj nego jedan DVDRip, koji mozes naci na netu otprilike kad se filmovi pojave u nasim bioskopima. I slika i zvuk su prosecnog kvaliteta

Drugo, u tom istom bioskopu, stolice su neudobne. Kada sam gledao Povratak Kralja, tako sam nazuljao odredjeni deo tela da je to neverovatno.

Trece, poslednjih nekoliko puta su mi film upropastili klinci koje stalno pricaju, razgovaraju na mobilni, kuckaju poruke itd... Zasta sluze one redari, pitam se. Pa valjda mogu jos nesto da rade osim da naplacuju karte.
Sarmatian je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.2.2007, 0:12   #35
Shang Tsung
Veteran

Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 95 puta na 71 poruka

Meni je npr u toliko "izvikanom" Tuckwood-u strasno neudobno, bre co'ek nema di noge da stavi a kamoli da komforno gleda film...Ali u domu sindikata (u sali na spratu, sala 3 mislim da je bila), kad ti neko sedne ispred a cak je i nizi za glavu od tebe-nista ne mozes da vidis ... Same for Kozara... tuga.
Shang Tsung je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.2.2007, 4:15   #36
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.883
Zahvaljeno 999 puta na 620 poruka

bioskopi postaju proslost i ne znam kako ce da vrate publiku u njih... ne kazem da ce bioskopi nestati- vec nikada nece biti onoliko publike i onaj dozivljaj koji su nekada predstavljali (kada se ja jos, cini mi se, nisam ni rodio )
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.2.2007, 4:28   #37
glitch
Starosedelac

Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka

Slazem se beli medo, bioskop je nekada bio glavno muvaliste... Ma, mesto za svaku priliku! Poslednji put sam bio u James Dean sali u Takvudu ali generalno uzevsi, stanje u BG-u nije toliko strasno kao u unutrasnjosti. I nije samo piraterija u pitanju (mnogo nasi reditelji pricaju o tome ali mislim da je lova glavna prica) u kina treba ulagati!
glitch je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.2.2007, 22:13   #38
Sarmatian
Starosedelac

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka

Mora se ulagati u bioskope. Ako idem u bioskop, hocu da imam bolji ugodjaj nego sto imam kuci. Necu da idem da bih film video dve nedelje ranije u neudobnim stolicama i jos da se nerviram da li ce neko da prica ili da dobacuje.
Sarmatian je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.2.2007, 22:32   #39
Inuyasha
Starosedelac

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 176
Zahvaljeno 211 puta na 114 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Inuyasha

Bioskop je proslost...ah secam se nekad nije bilo gde da se sedno a sada...samo dodje njih dvoje-troje...nekad cisto odem u bioskop radi reda...malo druzenja...
Inuyasha je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.2.2007, 1:42   #40
taximetar
Član

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Slanje poruke preko MSN-a korisniku taximetar Slanje poruke preko Yahooa korisniku taximetar

Postoji puno stvari koje su vezane za entuzijazam, kao i u svakoj umetnosti, recimo u bioskopu u kojem sam ja odrastao nije smelo ni koleno da se digne na sedište ispred, jel bi te Šilton svojim mačijim vidom snimio u mraku. Vrhunac huliganstva je bio upaliti upaljač na dve sekunde na susednom kraju sale od njegove trenutne pozicije i kada sa svojim panterskim hodom priđe tom kraju, upaliti upaljač na drugoj strani i proderati se "Na drugu Šiltone". Šteta , kada je taj lik napustio ovaj svet ljudi su počeli da gase opuške u tapacirane fotelje.... i sve je otišlo dođavola
taximetar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
VR kacige i 3D naočare - prošlost ili budućnost?! Rocker Grafika 7 4.2.2006 18:11

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 2:41.