![]() |
![]() |
|
Provajderi mobilne telefonije - Telenor, Vip, MTS Ponuda mobilnih telefona, tarifni paketi, usluge, kvalitet, podrška, servis... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
|
![]()
Posto mi je potreban root dolazim u situaciju da ga rutujem (kingoroot) kako bih obrisao 10393020 bloatware-a koji mi zdere preko 800mb od bednih 2GB slobodnog prostora (8GB internal). Dakle nikakav Custom rom nista, samo root, koji bih posle zavrsenog posla uklonio (preko "Unroot device" opcije u SuperUser aplikaciji). Hoce li skontati sta u slucaju servisa?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 945 puta na 701 poruka
|
![]()
I da i ne, zavisi od kvara. Ali generalno, rutovanjem telefona se gubi garancija. Ne znam kakva je situacija kada rutuješ, pobiješ gamad, pa unrutuješ.
![]() Obično sačekam mesec dana pre nego što rutujem telefon, pretpostavka je da ako ima nekih problema, ispoljiće se tokom tih mesec dana. Posle rutujem i pobrišem gamad, mada je za mene i google play services i google apps gamad pa i njih pobrišem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
Član od: 17.3.2009.
Zahvalnice: 47
Zahvaljeno 182 puta na 175 poruka
|
![]()
Gubiš, ali pre toga odradiš backup celog sistema, i kad zatreba (zlu ne trebalo) odradiš unroot.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 21.5.2012.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 165 puta na 145 poruka
|
![]()
Jes, gubis garanciju. To su valjda definisali "svaka neovlascena modifikacija softvera ponistava garanciju". Sad, sta ti modifikujes i da li, srecno sa dokazivanjem
![]() Elem na nekoj davnoj Motoroli ode meni desni deo toucha. Nije reagovao uopste. Ja uzmem lepo, da probam da ga unroot - hard brick, nema mu spasa. Rekose mi da mi je crkla maticna ploca, nema zamenske, i da dodjem da zamenim telefon. Tako da, eto... moguce je boriti se protiv nefer uslova nefer nacinima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka
|
![]() Citat:
Google apps su najveći bloat ikada. Kad god mi telefon ima neko usporenje ispostavi se da ga hoguje (apdejtuje se, sinkuje neki vrag... ) neka od 20ak Google aplikacija od kojih ja realno koristim 3, ali ne daj bože da mi se dozvoli da disable-ujem onih 17... Znači dobrovoljno ću vratiti kineski ROM na svoj telefon jer je njihov bloat 10x manji. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
A M G (5.6.2017) |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
ja sam ugasio update uvek kad treba da radim nešto on se seti da nešto updejtuje, plus te google aplikacije koje na silu guraju pod pretnjom gubljenja garancije
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.382
Zahvaljeno 3.325 puta na 2.299 poruka
|
![]()
Gubiš garanciju. I ne rootuj Kingo Rootom niti King Rootom jer uz oba izgleda dolazi neki tracking malware i neka čuda, čuo sam i da je bilo krađa IMEI-a.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
Član od: 21.5.2012.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 165 puta na 145 poruka
|
![]()
Interesantno da sami proizvodjaci, barem neki, ne smatraju root za neovlasceno butanje po softveru.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Doctor, nisam primetio nista slicno sa kingo root a dosta sam telefona rutovao, sta mi drugo preporucujes?
Ja sam sve te google-ove aplikacije Disableovao, ali NAKON iskljucivanja moras da decekiras ono show notification, inace ih google odmah updateuje i ozivi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.382
Zahvaljeno 3.325 puta na 2.299 poruka
|
![]()
Koristio sam i ja ranije te aplikacije ali od kako sam pročitao svašta o njima prestao sam. Nažalost, ne znam šta konkretno da ti preporučim. Jedino da guglaš pa da vidiš da li je neko uspeo da rutuje taj uređaj pre tebe i kako je to uradio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
Član od: 7.8.2011.
Zahvalnice: 59
Zahvaljeno 66 puta na 63 poruka
|
![]()
Gubi se garancija u to budi siguran. Ako i unrootujes fon i odradis novi firmware verovatno će opet naći negde da si cackao oko root-a, u ovo sam prilično siguran jer izgleda da proizvođači više ulažu u zaštitu od root-a i custom romova nego u razvoj softvera.
A svi ovi one click to root aplikacije su krš i treba ih koristiti jedino ako nema drugog izbora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
|
![]()
U principu telefon u servis bi otisao sam ako crkne ploca? U slucaju bilo kog ostecenja ili softverskog kvara mi nece uvaziti garanciju (msm zavisi sta softverski), tako da ako ga rutujem i pu pu pu ne daj boze crkne ploca, oni sa neispravne ploce ne mogu puno toga da saznaju?
U pitanju je Lenovo A6010, sa 5.0.2 Androidom koji ti dopusta 2 GB prostora od 8GB, gde ne mozes uraditi "Move to SD card" sto se aplikacija tice, sto je mnogo debilno i van pameti, kada bi barem ceo CACHE i DATA bili upisani na SD karticu sve bi bilo drugacije, ovako imam 4 osnovne aplikacije i op, imam jos 1GB prostora, pritom se konstantno puni sa Cache-om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa tako je napravljeno da bi kupio novi telefon kad počne da se koči, čak i da se pokvari fizički nije sigurno da će da ti ga poprave jednom dečku naplatili zamenu tač skrina u vip iako je bio u garanciji, zato ugasi update da ti ne puni telefon đubretom stalno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
|
![]()
Updateuje samo ono sto mu ja dozvolim, a primetio sam da cak i pri premestanju aplikacije (koju sam moram da skinem u "APK" formatu da bih mogao da je pomeram u SD) karticu se premesta samo jedan deo nje, u mom slucaju od 66mb premesti samo 30-ak.
Lollipop i 8GB nikako ne idu zajedno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
Član od: 3.5.2009.
Zahvalnice: 1.239
Zahvaljeno 438 puta na 374 poruka
|
![]()
Ne idu ako kupujes od carrier_a koji ga napuni smecem ako kupis krsten telefon u radnji onda nemas problema
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
|
![]()
smeće su desetine google aplikacija to postoji kod svih brand name telefona zbog ugovora sa google,a carrieri ubace možda par aplikacija
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
Član od: 7.8.2011.
Zahvalnice: 59
Zahvaljeno 66 puta na 63 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
|
![]()
Pa Google aplikacije po meni nisu smece jer je Google napravio taj operativni sistem jbg i svaka njihva aplikacija je i vise nego korisna ,provajderi znaju da ubace brdo evo ti npr alkatel pixi 4 zbog njihovog djubreta ima samo 500mb tj malo manje interne dok recimo moj prastari ZTE blade G isto 4gb interne al bez blotvera i pored svih Google aplikacija ima skoro 2gb free interne
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Deo inventara foruma
|
![]()
https://en.wikipedia.org/wiki/Android_(operating_system)
based on the Linux, Initially developed by Android Inc., which Google bought in 2005 U svakom slučaju tema govori o ograničenju korisnika da koristi koje aplikacije želi, meni smetaju google aplikacije, tebi alcatel.. ako ih obrišeš gubiš garanciju.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
|
![]()
Pa da ,stim sto kazem nisu alcatelove vec provajderove jbt da nema njih tacno bi telefon imao oko 1gb sto bi bilo taman za klasiku drustvene mreze\chat i te osnovne stvari al jbg zato kazem izbegavati provajdere u najsirem luku
Sent from my Lenovo TB3-710F using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pesma/e koja vas najviše dirne? | Wolverine | Opšta kultura | 1131 | 5.9.2019 15:13 |
Telefon od 6 inča | star-duster | Aparati i oprema | 21 | 23.1.2017 19:07 |
Jeftin telefon u VIP-u | dule.j | Aparati i oprema | 20 | 18.12.2016 17:15 |
Nov telefon 100€ | Djuro | Aparati i oprema | 26 | 12.10.2016 20:28 |
Telefon i ADSL? | crni_vatreni | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 0 | 11.11.2007 15:41 |