![]() |
![]() |
|
Aplikativni softver Svi programi i alati koji se ne uklapaju ni u jednu od ponuđenih kategorija |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]()
За све оне који мисле да је Опера кренула тотално погрешним путем након верзије 12.хх> један од оснивача Опере је одлучио да направи нови прегледач: Вивалди. Тренутно је то само tech preview (дакле, чека се на званичну верзију), али креатори су најавили да желе да врате опције које су постојале у Опери 12 (и мејл између осталог). Базиран је на хромијуму, то јест Блинку. И вест.
Испробао сам и видим да су вратили белешке (notes) и још их унапредили. Има ту још ствари које подсећају на стару Оперу, али и доста новина (флет дизајн интерфејса који се прилагођава бојама стране на којој смо тренутно). Ово је тек technical preview али и даље делује далеко боље од "нове" Опере. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.397
Zahvaljeno 1.942 puta na 1.421 poruka
|
![]()
Au, što izgleda gadno
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]()
Да, и мени је то иритантно, некако не прави разлику између интерфејса и садржаја (ваљда је то и циљ, али ми се не допада). Али има опцију да се то искључи:
![]() Морао сам да рестартујем Вивалди након што сам искључио ту опцију, и сада ради. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 714
Zahvaljeno 1.274 puta na 978 poruka
|
![]()
Ne znam, videcemo. Nadajmo se da ce nesto ispasti od ovoga. U medjuvremenu koristim K-Meleon 74.0 uz adfender i sasvim sam zadovoljan. Prosto leti u odnosu na "veliku cetvorku" (IE, FF, Chrome, Opera).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka
|
![]()
Probao sam malo danas Vivaldi i ne mogu da kazem da sam nesto preterano zadovoljan. Sam dizajn mi deluje prilicno konfuzno, ikone ponekad ne reaguju kada ih kliknem, u fullscreen modu na yt treperi onaj bar sa opcijama u dnu ekrana, koci, zamrzava se itd. Vidim da je ovo samo preview i ocekujem da ce mnogo tih malih bagova da oprave, ali ne znam kako ce se izboriti protiv FF i Chromea...videcemo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
Član od: 25.8.2010.
Zahvalnice: 276
Zahvaljeno 81 puta na 67 poruka
|
![]()
upravo kucam sa vivaldija, nije loše za TP...
nego mogu li se isključiti onaj donji i gornji horizontalni panel gde su opcije za trash i zumiranje i kako to da ne prikazuje flash, a piše pod "about" da ima flash player integrisan? p.s. nekad ne reaguje odma na "odgovori" dugme. Poslednja ispravka: kapetan_Miki (5.2.2015 u 11:00) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
Evo, još jedan tester Vivaldija.
Nakon napuštenog i davno zaboravljenog Netskejpa sam prešao na Operu, kada je Netskejp 'umro'... Čini mi se da je i Opera nekako na tom putu. To što su na verziji 78 kao i Hrom mi ništa ne znači kada joj i dalje fali preko 80% funkcija koje je nekada imala. Za sada - Vivaldi je OK. Čini se da zaista žele da implementiraju većinu stvari koje je nekada imala. Ne znam koliko vas koristi 'mouse gestures' - ali mi totalno zanimljiv moment u kome u Vivaldiju radi mouse gesture za isključenje aktivnog taba, ali ne i za pravljenje novog taba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
Član od: 20.10.2008.
Zahvalnice: 208
Zahvaljeno 97 puta na 79 poruka
|
![]()
Jel postoji neki dobar adblocker za Vivaldi? Inace, koristim ga vec neko vreme i mogu vam reci da je pravo osvezenje posle Firefox-a i Chromium-like pretrazivaca.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
13 tips and tricks to optimise your Vivaldi browser experience
http://www.digit.in/slideshows/13-ti...erience-1.html @ Marezz: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Isprobavao sam danas Vivaldija na 2 kompa (XP i 7).
Utisak: radi prilično brzo u oba slučaja, ali je GUI jednostavno odvratan i na XPu i na 7. Uz to, sitan tekst izgleda prilično bolje na FFu nego u Vivaldiju: ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.655
Zahvaljeno 11.184 puta na 7.153 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
V.I.P. Video/TV softver
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 140
Zahvaljeno 462 puta na 359 poruka
|
![]()
Probao sam sa FF i Operom. Slova bolje izgledaju u FF-u. Situacija sa Operom je bolja kada isključim DirectWrite ali ipak nije kan na FF-u.
Možda je do Chromium/Blink engine-a. A nemam (i ne instalira mi se) Chrome da bih probao. Nekada mi je stara Opera bila primarni brauzer zbog integrisanog imejl klijenta i zato što nisam ništa morao da modifikujem/dodajem da bih prilagodio izgled svojim potrebama i ukusu. Vivaldi mi se ne sviđa kako izgleda (razne boje tabova, tema i slično) a shvatio sam da mi Opera Mail Portable više odgovara od integrisanog klijenta. Šta god da urade mislim da ću ostati na FF-u. Možda nije najbrži ali mi najbolje renderuje stranice i ima najbolje ekstenzije. Da su koristili FF kao osnovu (kao što je i Opera prvobitno planirala) mislim da bi bilo bolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Veteran
Član od: 8.1.2009.
Zahvalnice: 140
Zahvaljeno 107 puta na 87 poruka
|
![]()
Kоristi li nekо Vivaldi-ija?
Ja sam biо prinuđen da menjam Оperu na ОSX-u (sitan fоnt, mali adress bar, generalnо оčajan UI u оdnоsu na Win verziju) i isprobao sve značajne igrače. Generalnо najbоlji mi je Vivaldi, i vrlо je brz brauzer skоrо kaо Оpera, akо i bоlji u mnоgim situacijama. Fоnt je dоbar i UI je pregledan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Veteran
|
![]()
Meni i dalje stoji kao sekundarni brauzer.
Polako se prebacujem na njega jer Opera 12 postaje vremešna (troma i pola stvari više ne radi). Jedino mi se ne dopada što je i Vivaldi na Blik-u... No, dobro - svi su na njemu. Gugl je sve pojeo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Starosedelac
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka
|
![]()
Ja sam evo danas nakon dosta vremena probao Vivaldi i mnogi mi se sviđa. Tek sam malo vidio ali mi djeluje dosta dobro. Koliko sam čitao mogu se instalirati Chrome ekstenzije, našao sam neko uputstvo zainstaliranje AdBlocka i radi bez problema. Inače koristim Firefox ali probavaću još Vivaldi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
Član od: 16.8.2012.
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Ćao narode!
Ja sam imao problem sa chrome (zarazio se nekim dodacima Yahoo) pa sam prešao na Vivaldi. Zadovoljan sam. Ali jedno pitanje, kad nešto skidam preko Vivaldia (neki dokument u PDF), gde ga tražim?????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.655
Zahvaljeno 11.184 puta na 7.153 poruka
|
![]()
Odeš na Tools, Settings, pa Downloads i podesiš gde ti odgovara da se skidaju fajlovi (default je Downloads).
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci: | ||
rip kirbi (20.9.2017) |
![]() |
#19 |
Član
Član od: 16.8.2012.
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Starosedelac
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka
|
![]()
F4 pa ćeš u donjem lijevom uglu imati ikonicu za opcije.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Paladin na korisnoj poruci: | ||
rip kirbi (21.9.2017) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Preporučite mi igru! | stewazy | O igrama uopšte | 5628 | 10.2.2024 17:49 |
Browser test | JeSuis | Zanimljive Web lokacije | 2 | 21.7.2014 22:47 |
Browser bot auto logovanje... | zoki358 | otpaTci | 8 | 3.2.2013 20:27 |
avast Free Antivirus - Browser Protection? | Prief Lirator | Zaštita | 14 | 3.8.2012 22:42 |
Nova browser igra | nikola1belgrade | Pravljenje igara | 9 | 11.5.2011 14:34 |