![]() |
![]() |
![]() |
#1701 |
Veteran
Član od: 25.8.2010.
Zahvalnice: 276
Zahvaljeno 81 puta na 67 poruka
|
![]()
tačno će me naterati da se vratim na windows 7.
jučer uklonim onaj defaultni drajver za nvidia karticu (353.54) i stavim drugi za koji znam da su mi starije igrice rade bez problema (353.62) umesto ovog najnovijeg 358.91 i šta se dešava? dešava se da se windows update sad setio (nakon što sam uklonio drajver koji je sam windows instalirao) da nemam najnoviji drajver za grafičku i nudi mi da ga instaliram sam ili će ga windows sam od sebe instalirati. i pritom naravno nemam opciju da preskočim ovo ažuriranje, niti onu "hide" opciju kao na windows 7 i windows 8.1, niti mogu da proveravam ima li drugih ažuriranja za windows, jer samo stoji da moram instalirati najnoviji drajver za nvidiu. ovo ovako nije bilo ni na prošlom 10240 buildu, strašno šta rade... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1702 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.760
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]()
Ima onaj jedan tool kojim mozes da blokiras specifican driver update.
Nije bas user friendly, ali daj sta das. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1703 |
Starosedelac
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 945 puta na 701 poruka
|
![]()
Meni ste stvarno fascinantni što stavljate neki operativi sistem koji ima kontrolu nad vama, umesto da vi imate kontrolu nad operativnim sistemom.
Windows 7, eventualno 8.1 i uživajte dok traje. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bachi na korisnoj poruci: | ||
rick_fox (21.11.2015) |
![]() |
#1704 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sedmica i osmica će da traju bar još 10 godina sa supportom, a kad ih pregazi vrijeme vidjećemo šta dalje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1705 |
Banned
|
![]()
Misem sam do juce mogao da kliknem i drzim (na traku gde se otvaraju tabovi) , i tako da maksimizujem...vucem...smanjujem prozor. Sad ne, samo dvoklikom mogu da idem u ful skrin, i na isti nacin da izadjem.. (nadam se da me razumete
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1706 |
Veteran
Član od: 15.8.2006.
Zahvalnice: 289
Zahvaljeno 144 puta na 88 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ljubo-exyu na korisnoj poruci: | ||
Game fever (1.12.2015) |
![]() |
#1707 |
Starosedelac
|
![]()
Nema ja šta da overavam u sudu. U Windows 7 i 8.1 mogu da isključim update u potpunosti, mogu da namestim da proverava i obavesti, da proverava, skine i obavesti ili da sve uradi sam. Takođe mogu da biram šta hoću da instaliram i da sakrijem ono što ne želim.
Takođe mogu da stavim da li da skida samo bitne updateove ili i preporučene. U Windowsu 7 mogu da menjam izgled desktopa kako ja hoću, fontove, veličinu ikonica, razmak, to već u Windows 8.1 ne mogu, a u Windows 10 ne mogu ni belu pozadinu na title baru da menjam. Dakle, nakon W7, iz verzije u verziju se ide na to da korisnik ima što manje mogućnosti na raspolaganju, a desetka je šampion u teletabis okruženju. Dok se oko ukusa ne vredi raspravljati, nemogućnost isključivanja Windows update-ova ili biranja šta da se instalira pre instalacije updateova (Windows 10 ima neki eksterni alat koji omogućava da se update sakrije i ne instalira, ali to se radi nakon instalacije update-a, a ne pre, a tada može biti kasno. Dalje, otežana je kontrola nad isključivanjem Windows defendera, smart screena, a o spyware komponentama ne želim ni da pričam, to sam shvatio da je uzaludno za većinu. P.S. Imam kod kuće Win 8.1 i dalje ne postoji mogućnost da iz metro screena klikem na desni klik i pošaljem prečicu na desktop. Naravno, startisback je tu, ali samo kažem na konto teletabis okruženja. |
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku bachi na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#1708 |
Starosedelac
Član od: 2.6.2008.
Zahvalnice: 93
Zahvaljeno 311 puta na 294 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1709 | |
Veteran
|
![]() Citat:
i btw, ja nisam spominjao ništa oko windows defendera. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1710 |
Starosedelac
|
![]()
@bachi je spominjao Defender.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1711 | |
Banned
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1712 |
Starosedelac
Član od: 28.9.2011.
Zahvalnice: 434
Zahvaljeno 654 puta na 444 poruka
|
![]()
Da li nekom u poslednje vreme iznenada RAM bude zapucan na 99%?
Ovo je danas pocelo da mi se desava, i u roku od 5 sati se desilo vec 3x. Prvi put kad se desilo, gledam seriju u BS Playeru i odjednom pocinje da koci, da secka. Pokusam da izadjem iz BS-a vec pizdeci na drajvere graficke, kad jedva uspeh i to da uradim. Uspem nekako da dodjem do Task Managera i vidim da mi je zauzece RAM-a 99% tj. da ima samo 20-30MB slobodno. U Task Manageru NIJEDAN proces nije zauzimao puno memorije, odnosno utorrent je zauzimao celih 8mb, sto znaci da mi on nije pokazao u cemu je problem. Samo je restart kompa pomogao, pa sam nakon restarta odradio sken sa MalwareBytesom i pocistio neki adware koji sam bio pokupio, odnosno PUP (potentially unwanted program, znaci ne virus). Isto sam odradio i s Windows defenderom mada on nije nasao nijedan virus. Mislio sam da je to to, ali nije... Veceras se ista situacija ponovila 2x i dok sam surfovao Chromeom. Samo odjednom racunar prestaje da reaguje na komande i treba mu 10 sekundi samo da minimizira prozor browsera. To me navelo do zakljucka da nije u pitanju bio problem kod BS Playera, kao sto sam prvobitno mislio. U racunaru mi je jos uvek 2x4GB Kingston. Da li je moguce da je ona pocela da brljavi ili nesto drugo nije u redu? Sutra cu je svakako zameniti novom, ali sam imao vec dogovorenu prodaju ove, a ne mogu da je prodam ako je neispravna. Ja licno mislim da se nesto skrsilo sa poslednjim updateom, ali ne mogu da budem siguran jer se ipak ovo pocelo desavati danas, a update sam odradio pre nekoliko dana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1713 |
Član
|
![]()
Nije to RAM memorija. Koliko ti uzima System proces resursa, on bi treba biti negde oko 30 kb. To je klasičan memory leak koji uveliko postoji kod desetke.
Ugasi Prefetch i Superfetch ako ti nije bitna brzina podizanja sistema, a nećeš imati takvih problema više. http://www.thewindowsclub.com/disabl...h-prefetch-ssd |
![]() |
![]() |
![]() |
#1714 | |
Starosedelac
Član od: 28.9.2011.
Zahvalnice: 434
Zahvaljeno 654 puta na 444 poruka
|
![]() Citat:
Da li ima smisla da skidam jos neki AV i skeniram i njim, ili sigurno nije u pitanju neka gamad? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1715 |
Veteran
|
![]()
@buraz
nije mi se to još dešavalo i nadam se da neće ![]() ja sam odma nabacio nod32, a kao torrent klijent koristim već dugo vremena tixati, koji je (meni lično) svetlosnim godinama bolji od utorrenta i sličnih. usput, ako sumnjaš na memoriju, imaš pod start/windows administrative tools dijagnostiku memorije, pa odradi i to. i da, čitam da je izašao novi kumulativni update. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku kapetan_Miki na korisnoj poruci: | ||
buraz (20.11.2015) |
![]() |
#1716 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.792 puta na 1.851 poruka
|
![]()
Metio sam i ja desetku na svoj desktop. Anyways, prvi problem na koji sam naleteo i jos nisam nasao resenje. Jos u sedmici su mi odredjeni realtek gbe family kontroler drajveri izazivali kratkotrajno zamrzavanje sistema uz neverovatno iritirajuci zvuk, uglavnom dok je utorrent radio. To sam resio koliko se secam sa nekim starijim drajverima. Koliko sam sad primetio, desetka ima sjajan sistem, obrises drajver, skeniras za hardverske promene i za sekund je drajver tu. No, koliko ovo bilo dobro, druga strana medalje je da ne mogu starije drajvere da stavim, posto se jelte problem ponovo javio sa ovim novijim realtekovim drajverima.
Jel ima jos neko slican problem i kako staviti starije drajvere? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
Član
Član od: 10.3.2011.
Zahvalnice: 96
Zahvaljeno 45 puta na 24 poruka
|
![]()
Upgradevao sam se na windows 10, ali primetio sam da je promenjeno bootovanje operativnog sistema. Na primer, instalirao sam Ubuntu da mi bude "alongside" win 10 da i njega malo isprobam ali kada god restartujem računar on mi udje u win 10 a nikada me ne pita koji OS hoću da koristim. Pokušao sam da udjem u napredna podešavanja, ali tu mi izlista samo win 10 ( pogledajte sliku ). Pitam se, kako da namestim da kada upalim komp, da mi napravi meni gde će da me pita da odaberem OS, sa tajmerom koji otkucava, siguran sam da znate na šta mislim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1718 |
Starosedelac
|
![]()
Probaj sa EasyBCD, skini odavde (idi na free, klikni na register i samo klikni na download, ne moraš ništa da popunjavaš).
Instaliraj, idi na new entry i dodaj Linux. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1719 |
Član
Član od: 10.3.2010.
Zahvalnice: 61
Zahvaljeno 158 puta na 51 poruka
|
![]()
Imam Windows 8.1 enterprise, sad procitao sam da sa tom verzijom ne mogu da nadogradim na 10, a onu ikonicu za update nisam ni dobio?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1720 |
Starosedelac
|
![]()
Tebalo bi da možeš. Samo nađi iso Win 10 Enterprise i nadogradi sistem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
spyware, update windows 10, win10 |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Windows Live Messenger? | mick | Aplikativni softver | 532 | 19.11.2012 20:36 |
Windows 7 (64) problem!!! Hitno!!! | Nastaaki98 | Operativni sistemi | 4 | 9.7.2012 14:05 |
Windows 7 BETA | Mr.Eco | Operativni sistemi | 2277 | 20.2.2010 8:58 |
Windows installer | nikolapfc89 | Operativni sistemi | 6 | 16.11.2009 0:13 |
Windows 8 | saleSK | Operativni sistemi | 37 | 19.8.2009 11:40 |