![]() |
![]() |
|
Aparati i oprema Mobilni telefoni i dodaci |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 5 puta na 4 poruka
|
![]()
Molim vas da mi pomognete u vezi s izborom poklona mužu za rođendan. Želela sam da mu kupim spravicu koja bi mu pre svega služila za internet preko Wi-Fi uređaja i čitanje knjiga, a poželjno je da ima izdržljivu bateriju. S druge strane, mobilni mu je na izdisaju pa i to razmatram kao mogućnost.
Da li je bolje kupiti mobilni koji može sve što i tablet a ima i sopstvene korisne funkcije, ili je bolje uzeti neki običan, osnovni model telefona samo za poruke i pozive, a uz njega tablet za čitanje i surfovanje - ovo drugo mi se čini finansijski povoljnije. Budžet mi je 20.000. Imate li neke predloge? Unapred hvala svima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 19.1.2008.
Zahvalnice: 162
Zahvaljeno 222 puta na 117 poruka
|
![]()
Telefon od 5,5" po mom mišljenju nije preglomazan za telefon a omogućava dosta funkcija tableta.
Dakle, to je po meni kvalitetno i dosta jeftino all in one rešenje. Problem je što za 20.000 može da se kupi kvalitetan novi uredjaj samo ako se naruči iz kine ili eventualno kupi kod nas preko oglasa uz manju doplatu. Minus je jako teško ostvarivanje garancije i potreba da vlasnik telefona poseduje odredjeno znanje kako bi takav telefon prilagodio sebi. Ako se odlučiš za tablet + telefon. Osudjena si na low end tablete najverovatnije očajne rezolucije i jedva prihvatljivih ostalih karakteristika. Ista sudbina te čeka ako odlučiš da kupiš samo telefon u našim regularnim radnjama. Uzevši sve u obzir, ukoliko suprug voli i prati tehniku, predložio bih naručivanje telefona iz Kine od pouzdanog prodavca i to Jiayu s3 Advanced za 189$ + carina i pdv ili Lenovo K3 Note za 150$ + carina i pdv. Ako nije toliki zaljubljenik u telefone, rutovanje i flešovanje onda bih predložio Nokia Lumia 640 ili 640xl kupljenu preko oglasa, operatera ili u radnji (u zavisnosti od raspolozivog budzeta). |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Crytek na korisnoj poruci: | ||
Dacko (24.7.2015) |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
svako ima svoj ukus, ja na primer volim da čitam dok čekam nešto na primer u nekom redu, pa mi više odgovara mobilni, mada za kod kuće je bolje tablet ali će da se smara kad nije kod kuće ko će da nosa tablet okolo.. i tako
Btw ti veliki telefoni od 5,5 inča nisu baš zgodni za nošenje u džepu, a slova mogu da se povećaju na manjem telefonu Ja uzeh huwei y550 za 1000 din pretplate u telenoru ima internet, sms i pozivi po malo, prezadovoljan sam quad core,1g ram, nije ni mnogo glomazan telefon može da se stavi u džep, a i slova se lepo vide |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci: | ||
Dacko (24.7.2015) |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 5.8.2013.
Zahvalnice: 330
Zahvaljeno 385 puta na 289 poruka
|
![]()
Moj predlog je nokia lumia 1320, displej 6inch, baterija 3400mah... Odlican telefon za surf na netu, po koju igricu... Odlican pola tablet-pola mobilni. Cena mu je 180e po danasnjem kursu 21600 dinara.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku tref na korisnoj poruci: | ||
Dacko (24.7.2015) |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 55
Zahvaljeno 40 puta na 34 poruka
|
![]()
bio sam u istoj dilemi do pre neki dan, izbor je bio izmedju tableta toshiba encore wt8 +lumia 640 ili samo lumia 60xl. izbor je pao na prvu varijantu jer mi je 640xl jednostavno bila prevelika. s sruge strane, budzet mi je bio veci (250€), pa sam uzeo 2dobra uredjaja. licno da sambio u situaciji do 20.000 isao bih na samo jedan uredjaj, jer se za te pare mogu uzeti samo skromni tablet i tel, a s druge strane veoma dobar phablet (evo preporuka za MS Lumia 640XL).
|
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku JohnnyB na korisnoj poruci: | ||
Dacko (24.7.2015), slavkostorm (25.7.2015) |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Hvala mnogo na predlozima.
Vidim da je lumia favorit, ali ne znam treba li mu uopšte toliko jak telefon, pošto on stvarno nije neki zaljubljenik u tehniku, mada ko zna, možda i postane ako dobije stvarno kvalitetan model. ![]() Nisam našla na sajtovima prodavnica lumiju 1320 za 180, već samo 199 ili više. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Dacko (24.7.2015) |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Hvala!
A ako uzmemo u obzir da kamera nije presudna, da li bih pogrešila ako mu kupim lumiju 630? Može li se na njoj uopšte relativno udobno čitati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Starosedelac
Član od: 27.2.2010.
Zahvalnice: 397
Zahvaljeno 192 puta na 138 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sumnjam da bi iko htio davati nešto POLOVNO kao rođendanski poklon
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
Pa dobro, nekom ko se bolje razume u sve to stvarno bi moglo biti važnije da dobije neki super telefon iako je polovan, ali ja bih volela da mu poklonim nekorišćen.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
Član od: 27.2.2010.
Zahvalnice: 397
Zahvaljeno 192 puta na 138 poruka
|
![]()
Ima logike, ali da pitam. Ja sam za opciju oboje. Ne moze jedno drugo da zameni u potpunosti tako da sa oboje ne moze da pogresi
![]() Uzme teslu l7- recimo jer mi to prvo pada na pamet i neku lumiu za stotinak evra i svi srecni ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Kojic_M na korisnoj poruci: | ||
Dacko (25.7.2015) |
![]() |
#13 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Telefon je jednostavno perfektan, ali mene odbija os koji prosto ne mogu da svarim. Sve radi ko podmazano s tim da početna podešavanja ubijaju logiku moždanih vijuga (bar mojih), a posle toga uzivanje moze da počne. Jedini faktor koji bi mogao uticati na to da ga neko preskoči je veličina. Stvarno je ogroman, i nezgrapan, a sa futrolom je bas kao tablet. Ako se odlučite za jedan uredjaj, onda je ova nokia Nö1. PS Komšija ga je kupio sa KP takodje, i danas posle 1g. šljako odlično. Platio ga je oko 170€. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zajchik na korisnoj poruci: | ||
Dacko (25.7.2015) |
![]() |
#14 | |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.070 puta na 2.440 poruka
|
![]() Citat:
Samo bih umesto Lumie 630 svakako pre uzeo 635 jer ima duplo više RAM memorije što je uvek dobro, a cena nije drastično različita. Takav telefon će gotovo sigurno isputniti 99% potreba vašeg muža za 50% planiranog budžeta. Sem toga, ja čoveku koji nije nešto vičan tehnici i trenutno očigledno ima običan telefon starog tipa nikako ne bih uzimao ove gigantske 6" telefon/tablete popularno nazvane phableti kao što je Lumia 1320. To uopšte nije zanemarljiva i lako svariva veličina i postoje ogromne šanse da čovek to neće želeti da vuče sa sobom i da će završiti kod kuće kao omanji skupoceni tablet. Poslednja ispravka: Aibo (26.7.2015 u 9:36) |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
Dacko (26.7.2015) |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
baš tako, ja sam moj 3,5 zamenio za 4,5 više zbog memorije i quad core, prethodni je imao single core i 512 ram ali za čitanje je bio sasvim dobar, ali ono istekao mi ugovor pa je bio red da se obnovim, još mi sad manja pretplata nego pre manje od 1000 din
![]() Da skratim važno je čime se čovek bavi, iako reče da voli da čita kod kuće za nosanje telefona od 6 inča treba neki gospodski posao da ima. Ako nešto majstoriše i slično obični telefon će bolje da vrši funkciju, možeš s jednom rukom da se javljaš, pozivaš i slično, dok za smart phone moraš uglavnom sa 2 ruke da radiš. Ono za čitanje od pola sata je moj telefon dobar ipak ume ponekad da zamori oči, tako da ono ako će na primer samo kod kuće da čita knjige a na poslu da majstoriše onda bolje neki tablet sa kvalitetnim ekranom za kući a običan telefon za posao koji dugo drži bateriju i lako se javlja i telefonira, to sam najbolje video zimi kad nosim rukavice |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci: | ||
Dacko (26.7.2015) |
![]() |
#16 |
Veteran
|
![]()
Da, ali zena se dvoumila izmedju telefona i tableta, lumia 1320 je kompromisno resenje i jedno i drugo u jednom. Mozes uzeti za 100e asus fonepad 7 tablet i nokiu lumiu 520 70e. Asus ima sim slot, ali prevelik je za telefoniranje itd...
|
![]() |
![]() |
Dacko (26.7.2015) |
![]() |
#17 |
Član
|
![]()
Pa... koristiće ga zaista pre svega kod kuće jer trenutno i nema posao, već ga traži i stalni pristup netu bi trebalo da mu pomogne u tome, a desktop nam je non-stop zauzet pošto na njemu ja radim, a u pauzama se klinac igra. A pošto je po zanimanju dipl. ekonomista, kojih u našem gradu ima ko žutih mrava, imam utisak da će to traganje potrajati...
![]() Osim toga, poslužio bi mu za čitanje dok čeka da se klincu završe treninzi i takmičenja, ili u redovima u pošti, distribuciji i tako tim mestima. Zato i jesam sklona opciji s tabletom koji se koristi kod kuće i telefonom za napolje, svesna da to znači da će i jedan i drugi imati slabije performanse nego jedinstven a skuplji uređaj. Najveći je problem to što ima toliko modela i toliko podataka da nikako ne mogu da se odlučim, tako da mi vaši konkretni komentari mnogo pomažu, hvala. ![]() Imam još dva dana fore, i dobrodošli su svi predlozi jer će na kraju sve zavisiti i od mogućnosti da se preporučeni uređaji nađu što povoljnije i da ih uopšte ima po radnjama ili kod pouzdanih prodavaca. Vidim da sam se nejasno izrazila u prvom postu, nisam se dvoumila između tableta i telefona, već razmišljala postoji li šansa da mu za 20.000 kupim oba a da nisu neki škart, tako da na tabletu čita i surfuje a mobilni da mu služi za osnovnu namenu tj. poruke i pozive, ili je bolje da se koncentrišem na samo jedan uređaj koji bi radio sve i svašta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Veteran
Član od: 27.7.2014.
Zahvalnice: 354
Zahvaljeno 153 puta na 134 poruka
|
![]()
ASUS tablet Memopad 7 (me176cx). Ja ga imam i zadovoljan sam. Samo neka ne radi update na Android 5 Lollipop jer bolje radi na Androidu koji stize uz uredjaj (KiKat 4.4.2). U slucaju da dobije ovaj uredjaj, naravno.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aleksandar Djurovic na korisnoj poruci: | ||
Dacko (27.7.2015) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pesma/e koja vas najviše dirne? | Wolverine | Opšta kultura | 1131 | 5.9.2019 15:13 |
Tablet ima wifi konekciju ali ne može na internet | star-duster | Prenosni računari | 0 | 24.12.2013 23:17 |
Tablet MID 7 nema zvuk | zoki358 | Tableti i e-readeri | 0 | 16.1.2013 20:52 |
tablet kupovina | acakobac | ŠDK - Tableti i e-readeri | 8 | 18.7.2012 23:48 |
Moze li mobilni uticati na rad kompjutera? | Obtainer | Ostale komponente | 3 | 11.10.2010 22:33 |