![]() |
![]() |
|
Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu |
Pregled rezultata glasanja: Koji vas omiljeni (po vama najbolji) Star Wars film? | |||
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace |
![]() ![]() ![]() ![]() |
32 | 11,85% |
Star Wars: Episode II - Attack Of The Clones |
39 | 14,44% |
Star Wars: Episode III - Revenge Of The Sith |
92 | 34,07% |
Star Wars: Episode IV - A New Hope |
61 | 22,59% |
Star Wars: Episode V - Empire Strikes Back |
124 | 45,93% |
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi |
59 | 21,85% |
Glasanje sa više mogućnosti izbora. Glasova: 270. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#261 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.383
Zahvaljeno 3.326 puta na 2.300 poruka
|
![]()
Realno, ona sablja je besmislena jer otežava rukovanje a pritom ne pomaže u odbrani jer je hilt na uglovima direktno izložen drugoj sablji.
Trejler me nešto nije oduševio, deluje mi maalo neozbiljno. Nije da je SW preozbiljna franšiza ali opet, sad ima prostora da ovo bude razvodnjeno iskustvo... A čekao sam trejler k'o leba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Član
Član od: 3.10.2014.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
|
![]()
Zbog trejlera za sedmu epizodu odlučih da odgledam sve stare dijelove (1 - 6) ponovo (gledao sam ih nekad davno) i malo vidim oko čega se vrti sva ta frka da prequeli nisu dobri kao originalna trilogija.
Spoiler za Prequeli:
Dve stvari koje mi nisu jasne: Spoiler za Epizode 1 i 2:
Spoiler za Epizoda 2:
Spoiler za Čitav serijal:
Generalno, od svih filmova, najdraža mi je epizoda 5 (u opadajućem redosledu: V > VI > IV > I > III > II), a od likova Han Solo (lik koji je ubjedljivo najviše karakterizovan i najbolje odglumljen). |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Papayaman na korisnoj poruci: | ||
player1 (8.12.2014), Skenderevo (8.12.2014) |
![]() |
#263 |
Kekule Mekule
|
![]()
Na premijeri Hobita u Delta City-u su pustili trejler za novi Star Wars u 3D-u. Ono je nerealno koliko je dobro, poprilicno je naprednija tehnologija, u scenama sa pustinjom i sneznom sumom sam imao utisak da se to zaista nalazi tu a ne na platnu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Član
Član od: 13.11.2006.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 20 puta na 13 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Član
|
![]()
Sto sta mu fali? Koliko vidim po komentarima na netu on je ljudima omiljena stvar u traileru posle Falcona.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
Napravljen je isključivo u komercijalne svrhe, eto zašto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Član
|
![]()
Kakve to sad veze ima? Ne vidim da ste se bunili '80 i '83 kada George Lucas nije hteo da ubije Hana u ESB zi ROTJ iz istih razloga.
Inace, taj droid je stvoren na bazi prvobitnog koncepta Ralfa Mekuorija za R2D2. Pola stvari u novom filmu su zapravo originalni Mekuorijevi koncepti za originalni Star Wars iz 77. Stvarno ne vidim sta je tu lose. |
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Veteran
Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 184 puta na 116 poruka
|
![]()
Jer moraju imati bar jednu stvar da hejtuju. Cuj napravljen iskljucivo u komercijalne svrhe. A film prave ne da zarade nego za mir u svijetu? Droid meni izgleda prakticniji od R2D2 i C3PO i nista iritantniji od istih.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku jaomile na korisnoj poruci: | ||
simke85 (15.12.2014) |
![]() |
#270 |
détente
|
![]()
Naravno da je film pravljen radi zarade, ali su producenti mnogo više zainteresovani za prodaju igračaka, koja može da se otegne u bescenje, nego na zaradu od prikazivanja u bioskopima, što je one-time-event.
Zbog toga mrzim kada u filmove ubace karaktere iz čiste želje za zaradom, ne zbog priče ili bilo čega smislenog. U knjigama toga nema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#271 | |
Član
|
![]() Citat:
Pa naravno. To su osnove ekonomije. Cilj svake kompanije je da maksimizuje profit. Nece valjda cilj da im bude da ostanu na nuli ili da bankrotiraju. Licno smatram da ce ovaj droid biti R2D2 nove grupe likova. Kao sto rekoh, slican koncept postoji vec 40 godina. Verovatno se niko ne bi bunio da se u ovoj formi pojavio u originalnoj trilogiji, ali me zanima da li bi se bunili da se sada po prvi put pojavio droid u formi R2D2-a koga svi znamo. Ja mislim da bi jer je vama vise nego bilo sta tesko da prihvatite sveze stvari u SW univerzumu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
détente
|
![]()
Nemam apsolutno ništa protiv novih karaktera, ali govorimo o karakterima. Ovo je neko malo čudo koje skakuće po fudbalskoj lopti, i ne vidim apsolutno nikakav razlog da bude ubačen u radnju filma, osim kao comedy factor.
Praktično isto su pokušali i za Jar Jar Binks-a... pa se setimo šta se desilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Starosedelac
Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 1.365
Zahvaljeno 2.322 puta na 924 poruka
|
![]()
"Mesa tinks Iris mean. Why no liking Jar Jar?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Član
|
![]()
Jar Jar je svoj posao obavio tacno onako kako je trebalo. Privukao je malu decu (nove fanove), koja su odrastala uz prequel trilogiju. Izmedju toga su gledali i originalne filmove, postali fanovi i stare trilogije i zavoleli je vise od prequela zato sto je normalno bolja. Ali Jar Jar je bio ulazna karta. I posle smo lepo videli, kako je trilogija odmicala, tako je imao sve manje vremena na filmu, dok se fokus prebacivao na druge bitnije stvari.
Sto se droida tice i R2 je bio "komicni" lik originalne trilogije i niko se nije bunio tada. Dobro, bio je manja budala od Jar Jara, ali to je to. Moguce je da ce ovaj droid biti takva vrsta lika u ovoj trilogiji, ali verovatno na nivou R2 iz originalne. Zapravo mislim da bi verovatno interakcija izmedju R2 i ovog BB-8 mogla da bude najkomicnija. Ali sta tu ima lose. Takvih momenata je oduvek bilo u Star Warsu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Starosedelac
Član od: 19.11.2009.
Zahvalnice: 1.349
Zahvaljeno 415 puta na 211 poruka
|
![]()
A Iris zbog cega su u Star Wars-u iz 1977. ubaceni R2D2 i C3PO, i zasto su oni bili OK a sad ovaj robot nije (iako je samo logicnija nadogradnja R2D2, a mozda i bas on sa "nogama" koje su u mnogo vise u skladu sa tehnologijom Star Wars sveta)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
détente
|
![]()
Šta tp znači "ubačeni"? Nije ti to neprijateljska ofanziva, pa da budu "ubačeni"...
Nisam rekla da nije ok, ali je u trejleru njegova sekvenca bila potpuno nepotrebna. Da ne pričam o tome kako ga već sada reklamiraju... Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Član
|
![]()
Pa kod nas sigurno nije nikoga privukao posto su nas u vreme premijere dragi Amerikanci bombardovali.
Ali u svetu je kod dece svakako ostavio trag. Pazi, svoj toj istoj deci (pardon, sada su odrasli) je danas jasno da je Jar Jar idiotski lik. Nece da ga vole, ali nece ni da ga mrze zato sto znaju da im je on bio verovatno medju omiljenim stvarima u filmu pored onog pacenog Dzejka Lojda i njegovih pit droida. Poslednja ispravka: LDV20 (15.12.2014 u 21:52) |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
détente
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |||
Starosedelac
Član od: 19.11.2009.
Zahvalnice: 1.349
Zahvaljeno 415 puta na 211 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
I odluci se, jer ubacen samo kao comedy faktor (a takvih likova je mnogo bilo i u prvoj triologiji (R2D2, 3PO pa i Yoda iako to najokoreliji fanovi nekad nece priznati) ili zbog igracaka (sto su isto od uvek bili i R2D2, 3PO, Yoda, Stormtrooper-i, Dart Vader,...) Mogao bih da shvatim ovo tvoje pljuvanje za ovakve stvari ako imas nisko misljenje o najstarijoj triologiji, ali ako volis najstariu triologiju onda je ovo samo pljuvanje novih stvari jer su nove, bez ikakvog normalnog smisla (a na to smo navikli, bar ja citajuci LotR, Hobbit i Game of Thrones teme, mada za Hobbita si napokon ispala u pravu, losi su to filmovi). |
|||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku simke85 na korisnoj poruci: | ||
player1 (15.12.2014) |
![]() |
#280 | |
Član
|
![]() Citat:
Pa kome trebaju igracke koje nisu interaktivne ![]() Ali kao sto sam rekao pre nekoliko strana, droid ako bude na daljinac i ako bude radio kao na filmu bice top igracka za bozic 2015. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Star Wars fan filmovi | Ivan1981 | Kompjuteri i film | 16 | 2.5.2011 18:09 |
Star Wars Battlefront 2 | M@rsh@LL | Mrežne igre | 26 | 28.2.2007 21:04 |