Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Strateške igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Strateške igre Potezne i real-time strategije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 7.9.2014, 15:09   #2241
jaomile
Veteran

Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 184 puta na 116 poruka
Određen forumom Re: Rome Total War 2

General je ja mislim u sredini prvog reda i ima drugaciji oklop.
jaomile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.9.2014, 16:20   #2242
danijelki
Član

Član od: 10.3.2010.
Zahvalnice: 61
Zahvaljeno 158 puta na 51 poruka

Imperator Augustus: Faction Map Reveal

danijelki je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.9.2014, 16:34   #2243
JAZO
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka

Evo i opisa
Citat:
September 16th, the Release Date of the Total War: ROME II Emperor Edition is drawing closer and to ease the burden of waiting, today we are happy to reveal the Campaign Map of the Imperator Augustus Campaign Pack which will be included in the Emperor Edition and free to all existing owners of ROME II.
Imperator Augustus will be our biggest Campaign Pack to date, spanning across the entire Map of the Grand Campaign. The start positions and territories for the 10 (!) playable and 65 minor factions reflect the geopolitical situation of Europe in Spring 42 BC, the height of the second Triumvirate. Which sides will you chose?
Check out our wiki page for a larger version of the map and more details on the campaign pack and stay tuned for more information in the next few days.
JAZO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.9.2014, 16:38   #2244
Leonida
Deo inventara foruma

Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.956
Zahvaljeno 2.021 puta na 1.042 poruka

Citat:
JAZO kaže: Pregled poruke
Meni je Divide bas zahtjevan graficki i za moj ukus previse traju bitke
Ma da, bitke znaju da traju i pola sata. Opkolis neke peasent spearmen sa svih strana ( sa 2x jacim jedinicama ) i treba im pola godine da se predaju/bace kasiku.

Bitke u vanili su sada odlicne po pitanju duzine ( patch 15 ). Jos dve stvari mi smetaju u igri i pored silnih patcheva:

- Agenti su i dalje overpowered gods of destruction.
- User Interface koji zauzima 90% ekrana.

Kada bi jos sredili te dve stvari...

Poslednja ispravka: Leonida (8.9.2014 u 17:34)
Leonida je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.9.2014, 17:30   #2245
JAZO
Deo inventara foruma

Agenti Gala mi stopiraju vojsku ne mogu mrdnuti dok se oni lagano setkaju i pale naselja
Stara 8.9.2014, 21:37   #2246
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.096
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

Znaci kad nisam umro od smeha! Jos me bole bubrezi!

Evo kakvi geniji brane kvalitet ove igre:

Ja: "Draw distance reduced by 75% to "optimize" the game. Not optimized, ruined to run better"

Genije: "Draw distance? You mean how far ranged units draw?"

Da ne bude posle edit pa da nije bilo:
http://i.imgur.com/4F8TtPW.jpg

Poslednja ispravka: perablenta (8.9.2014 u 21:47)
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.9.2014, 23:52   #2247
nicpid
Član

Član od: 29.4.2009.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 148 puta na 97 poruka

U je. Totalno sam zaboravio na ovo igru od onog debakla posle laucha. Jel ista bolja po pitanju performansi, tipa koliko treba za krug da se ceka itd...?
nicpid je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.9.2014, 0:13   #2248
jaomile
Veteran

To cekanje je skoro odmah reseno, performanse su bolje ali na stetu izgleda tj kao sto perablenta kaze, smanjen je draw distance. Igre je u dosta boljem stanju ali neke osnovne zamjerke su i dalje tu. Nema family tree, i dalje postoje flaming torches koje spale vrata brze nego sto ih ijedan ram razvali. Sa druge strane AI je sada bolji (ne genijalan ali nikada i nije bio nesto pametan), dodali su sezone tj godisnja doba. U glavno dosta bolja ali i dalje nije ono sto smo ocekivali i mogli dobiti. Uskoro ce i nova kampanja izaci sa novim patch-om izaci pa tada probaj da li ti se svidja.
Stara 9.9.2014, 0:29   #2249
JAZO
Deo inventara foruma

Sa patch 15 je igra kakva je trebala da bude posle mjesec dana igranja a ne godinu
Stara 9.9.2014, 8:42   #2250
MarilynManson
Član

Član od: 8.5.2014.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 9 puta na 8 poruka

Dakle ipak ce na kraju biti ovo dobra igra?
pa jos sta planiraju da urede i poboljsaju? i sta ce jos novo da ubace?
MarilynManson je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.9.2014, 13:44   #2251
perablenta
Deo inventara foruma

Nece nikada biti dobra igra. To je kao kada bi rekao da ce zgrada izgradjena na plazi biti dobra samo da joj srede fasadu. A ti sto nema temelje... nema veze.

Rome 2 je napravljen na losem enginu koji ocignedno ni likovi iz CA ne umeju da koriste.

A sto se tice stvari koje nikada ni nece biti popravljene:
1) Odnos performansi / izgled. Ako hoces FPS igra izgleda uzasno(cim podignes zoom). Ako hoces izgled nemas FPS ni da igras normalno.
2) Replay sistem ni ne znaju kako da poprave, niti ih zanima
3) MP je tezak krs koji nema jednu jedinu dobra stranu a ima jedno 20 losih, koje necu da pisem jer ce previse mesta da zauzme
4) Igra nema, a ocigledno nece nikada ni imati: Family Tree, unit, agent itd. movies
5) UI je strasno los i po izgledu i po velicini
6) Vecina jedinica ima magicne sposobnosti
7) Diplomatija je postavljena na osnovu dice rolla, sto znaci ako te neko mrzi dovoljno je da ga pitas dovoljno puta i potpisace mir iako si mu pobio celu porodicu, porobio narod i porusio gradove
8) Igra jos uvek ne poseduje anti aliasing opciju
9) Jos uvek poseduje totalno nebulozni HDR ljubicasti filter koji samo upotrebom moda mozes da uklonis
10) Jedinice imaju totalno convoluted armor, HP, dmg sistem koji niko ziv niti razume niti ume da napravi da funkcionise
11) ima li potrebe jos da pisem?
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku perablenta na korisnoj poruci:
Dijenek (2.11.2014)
Stara 9.9.2014, 13:56   #2252
MarilynManson
Član

Au au au ...a ja se ponadao da je skinem opet :/
jedino da cekam da izadje za jedno 10 godina neki novi serial na bazi RTW
Stara 9.9.2014, 14:10   #2253
Leonida
Deo inventara foruma

Citat:
perablenta kaže: Pregled poruke
Nece nikada biti dobra igra. To je kao kada bi rekao da ce zgrada izgradjena na plazi biti dobra samo da joj srede fasadu. A ti sto nema temelje... nema veze.

Rome 2 je napravljen na losem enginu koji ocignedno ni likovi iz CA ne umeju da koriste.

A sto se tice stvari koje nikada ni nece biti popravljene:
1) Odnos performansi / izgled. Ako hoces FPS igra izgleda uzasno(cim podignes zoom). Ako hoces izgled nemas FPS ni da igras normalno.
2) Replay sistem ni ne znaju kako da poprave, niti ih zanima
3) MP je tezak krs koji nema jednu jedinu dobra stranu a ima jedno 20 losih, koje necu da pisem jer ce previse mesta da zauzme
4) Igra nema, a ocigledno nece nikada ni imati: Family Tree, unit, agent itd. movies
5) UI je strasno los i po izgledu i po velicini
6) Vecina jedinica ima magicne sposobnosti
7) Diplomatija je postavljena na osnovu dice rolla, sto znaci ako te neko mrzi dovoljno je da ga pitas dovoljno puta i potpisace mir iako si mu pobio celu porodicu, porobio narod i porusio gradove
8) Igra jos uvek ne poseduje anti aliasing opciju
9) Jos uvek poseduje totalno nebulozni HDR ljubicasti filter koji samo upotrebom moda mozes da uklonis
10) Jedinice imaju totalno convoluted armor, HP, dmg sistem koji niko ziv niti razume niti ume da napravi da funkcionise
11) ima li potrebe jos da pisem?
1) Igra je ubedljivo najlepsa strategija na trzistu. Ne vidim zasto si se toliko uhvatio za grafiku. Jeste da je LOD pretrpeo downgrejd ali i pored toga igra izgleda fantasticno.

Jedini problem sa grafikom je previse isprano osvetljenje ali cini mi se da ce to biti sredjeno sa P15.

PS. Kako ti ta ista grafika nije problem u nekim drugim igrama? Npr. Wasteland 2 za koji vidim da si se najhapovao. Na ekranu nemas desetak jedinica, mape od desetak kvadratnih metara i igra izgleda kao da je izasla iz PS2 ere . ( da me neko ne shvati pogresno, nisam graphic whore i jedva cekam da izadje W2 )

2) Replay sistem je sredjen. Igrao sam dobar broj MP meceva i od patch 13-14 nemam vise pokvaren ( da vidim da se bitka odvija na deseti nacin ) replay.

3) MP jeste krs, balans ne postoji. Jedinica slonova moze da pobije 1000+ ljudi kao iz sale, a o kocijama pre patch 15 bolje da nista ne pisem inace ima da dobijem bananu .

4) Slazem se da nisu trebali da izbace family tree. Ali opet previse drame oko njega. Koja je poenta? Pogledas ga jednom svakih 100 turnova. Unit i agent movies i meni poprilicno nedostaju. Dosta su pomogli da se uzivis u ceo taj svet. Pogotovo mi nedostaju oni filmici iz MT2 koji su bili bas komicni.

5) UI je najgori koji sam ikada video u jednoj strategiji. Dajte vise mod tools za User Interface... Shogun 2 je imao savrsen user interfejs po meni.

6) Jedinice vec odavno imaju magicne moci u TW igrama, pocevsi od M2 pa do S2 koji ih je imao ubedljivo najvise. Brdo tih magicnih moci je izbaceno sa P15 cini mi se.

7) Diplomatija je ubedljivo najbolja ( ali to ne govori mnogo o kvalitetu ) u serijalu i to bez premca.

8) Ima AA opciju a to sto je ona sh!t je druga stvar. Preko NCP mozes upaliti AA za 5 sekundi. Doduse to ne opravdava njihovu lenjost i tvrodoglavost da konacno ubace MSAA.

9) HDR je cini mi se takodje izbacen nekim prethodin patchom pa nema potreba za modom. Nemam vise tih problema.

10) wat

11) Ne

Igra ima bas brdo problema ali posle tvojih postova covek pomisli da je ovo najgora igra u univerzumu. Po meni najveci problemi igre su:

- User Interfejs - treba da zauzima makar 50% manje ekrana
- Agenti su previse OP i treba ih zestoko nerfovati
- Politicki sistem... citam da je dosta stvari promenjeno ali necu o njemu da sudim dok ne izadje P15.

Kako svi spominju samo kritike. Meni je RTW2 ubedljivo najvece gaming razocarenje ikada, ali opet moram priznati da igra ima ubedljivo najbolji BAI/CAI pa od skoro i Siege AI ( koji je doduse do P13-P14 bio klinicki mrtav ), najvecu raznovrsnot po pitanju frakcija i jedinica itd.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Leonida na korisnoj poruci:
pentraksil (9.9.2014)
Stara 9.9.2014, 14:18   #2254
jaomile
Veteran

Ja se najvise sa Grafikom Slazem. Ne izgleda lose ali Shogun 2 daleko bolje izgleda. To je koliko se sjecam zbog toga sto je voda renerovana na svim mapa tj bitkama bez obzira na to da li se vidi. Znam da kada sam otkljucao kameru mogao vidjeti vodu ispod terena iako je bila samo kopnena bitka. Tj umjesto da ubacu vodu na mjestima gdje je potrebno oni su uradili suprotno pa su na vodenu povrsinu dodavali kopno gdje je potrebno.
Stara 9.9.2014, 14:23   #2255
MarilynManson
Član

Cekaj....
da li od patch-a 15 igra izgleda solidno dobra?
i da li ce jos nastaviti sa patch-evima tj. prepravkama na bolje...?
Stara 9.9.2014, 14:24   #2256
jaomile
Veteran

Evo ja sam je sada nastavio igrati poslije vise od pola godine i dosta je bolje. I rekli su da ce nastaviti sa patch-evima i dalje.
Stara 9.9.2014, 15:49   #2257
perablenta
Deo inventara foruma

Citat:
Leonida kaže: Pregled poruke
1) Igra je ubedljivo najlepsa strategija na trzistu. .....
Da ne citiram sve, dugacak je post.

Sto se tice grafike nepodnosljiva mi je iz razloga sto je false advertising i sto lazu kako su optimizovali. A kao sto rekoh, lepo izgleda, ali samo kad uradis maximum zoom.

Nije poenta sto ces pogledati jednom u 100 truna. Nego to sto ga nema bode oci. To ti je kao kad na vratima nema ono Ulaz/Izlaz. Kad ima neces ni pogledati. Kad nema

Pa umesto da trpaju jos magicnih moci trebalo je da izbacuju. Za Japan su ljudi i progutali i delom se uklapalo u Hero jedinice i sve to. Ali, u Rome nece da moze.

Sto je tice replay i HDR ljubistastog filtera, ne kapiram u cemu je fora. Kao da ne igramo istu verziju.

Sto se tice BAI i CAI dovoljna je jedna debilna situacija i da ide na zivce. Sta vredi expertni napad u jednoj bici a posle nabijanje 20 jedinica na isto mesto u drugoj.
Stara 9.9.2014, 17:35   #2258
Leonida
Deo inventara foruma

Najava novog TW-a za 2 nedelje:

EGX has just announced they will be revealing our next Total War Title at their show in London on the 25th-28th of September! This unannounced title joins our ongoing ROME II content development and the previously announced ARENA F2P project.
There are still currently limited tickets available for Thursday at EGX so be quick! For more information on EGX London and how to purchase your tickets click the link below.

www.egxlondon.net

Naucio sam sopstvenim greskama. Posle Empire i RTW2 ne kupujem TW igre vise dok ne prodje makar nekih godinu dana od izlaska.
Stara 9.9.2014, 18:04   #2259
JAZO
Deo inventara foruma

A bas razmisljam juce kad ce najaviti novi TW.Cijenim da nece biti neki veliki hype kao za Rome 2,ali ocekivao sam najavu tek nedje oko februara,ne ovako rano.Znaci krajem 2015 opet neki TW
Stara 9.9.2014, 18:08   #2260
Leonida
Deo inventara foruma

Mozda ce najaviti standalone ekspanziju za Rome II, nesto ne verujem da ce biti u pitanju potpuno nov naslov.

Ali ako ce najaviti nov deo... voleo bih da to bude Empire II.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
campaign, rome, screenshot, senat, total war, war

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Medieval II Total War DukeofSerbia Strateške igre 1963 19.4.2023 14:53
Rimska država u video igrama Red Wing O igrama uopšte 29 29.5.2021 15:24
Rome Total War Alexander _Maximus_ Strateške igre 33 22.6.2007 19:46
Upomoc imam problem (Rome total war) groefdracula O igrama uopšte 14 7.7.2006 0:49
Rome Total War problem NjegovaWisost Strateške igre 5 28.3.2006 22:35

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 18:20.