![]() |
![]() |
|
O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#521 | |
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
![]() Citat:
Meni se svidja manje zato sto sam tu pricu vec ispratio vise puta pre igranja igre. Naime, samo procitas Srce tame, odgledas Apokalipsu danas, i u Spec Ops-u nema ama bas nista da te odusevi, iznenadi. Sve je vec vidjeno, neoriginalno, jer ta tematika nema mesta za preveliku improvizaciju. Inace, igra je skroz dobra, vredi da se odigra.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Starosedelac
Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 1.365
Zahvaljeno 2.322 puta na 924 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Starosedelac
Član od: 30.5.2007.
Zahvalnice: 3.539
Zahvaljeno 1.826 puta na 890 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Hehe, vidi ga sta ovaj pamti.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Starosedelac
Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 28 puta na 20 poruka
|
![]()
Thief The Dark Project
Max Payne 2: Fall of Max Payne Warcraft (malo su ga ****li na kraju) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Član
Član od: 27.3.2013.
Zahvalnice: 1.149
Zahvaljeno 502 puta na 188 poruka
|
![]()
Najbolje priče su nekad skrivene tamo gde se najmanje nadaš...
...Chrono Trigger. Kada sam nekada davno ubacio disk u PSX, nisam očekivao bog zna šta - mislio sam da ću iskusiti standardni JRPG gde će mi sistem borbe i levelovanje biti ono što me drži... na kraju sam hvatao sebe kako satima bez treptanja gutam dogodovštine Chrono-a i njegove družine. Sjajna igra. Odlična priča sa dubokim uvidom u svakog od karaktera, puna neobaveznih side quest bisera koji upotpunjuju priču. ...Silent Hill 2. Odlična, mračna, morbidna i na momente psihodelična priča o protagonisti koji se, dok traži voljenu osobu, suočava sa svojim strahovima, skrivenim i mračnim tajnama ljudske psihe. James Sunderland - to ste vi u igri. A ko je zaista on... da li je dobar ili zao... to se može saznati kroz rollercoaster dešavanja i neočekivanih momenata u igri. Po mom mišljenju jedna od najsvetlijih tačaka u istoriji Survival Horror žanra. Survival Horror = Silent Hill. SH i SH su sinonimi u svakom smislu, definitivno. ...To the Moon. Sjajna igra u retro stilu sa odličnom pričom. Ubacivanje veštačkih sećanja u svest ljudi koji su na samrti. Veštačka sećanja koja su njihova poslednja želja. Sjajna, emotivna priča koja će dotaći svakog. ...The Last of Us. Mišljenje o ovoj igri sam detaljno objasnio na temi o njoj i toplo je preporučujem svakome. Teška priča, realistična priča, puna emocija i ljudske tragedije uz svakako neočekivan kraj. ...Heavy Rain. Nesvakidašnji gameplay koji na isto tako nesvakidašnji način ističe razmišljanja, emocije i unutrašnje dijaloge karaktera u prvi plan. Odlično, atmosferično, nesvakidašnje. Razrešenje misterije o origami ubici je mene svakako zateklo. Ima još dosta igara sa dobrom pričom, ali ovo su one koje su na mene ostavile najsnažniji utisak... Remek dela, svaka igra na svoj način. |
![]() |
![]() |
![]() |
#528 | |||||||||
Starosedelac
|
![]() Citat:
Citat:
Jedan od najboljih soundtrackova ikada:
BTW, skoro sam presao indie naslov Lone Survivor, kako je igra dobra, najbolji moguci omaz dvojci, koji je cak prevazilazi u survival elementima. Isto tako dobra prica... Citat:
Citat:
Spoiler za Nista mi teze nije bilo nego:
Citat:
Planescape: Torment - Ovo je najozbiljnije napisano literarno delo za neku video igru, a koje je toliko dobro izvedeno u igri da prevazilazi zanr RPG-a i izvrce sve konvencije naglavacke. Filozofska studija covekove prirode i posledica izbora pripovedana kroz najfantasticniji setting ikada osmisljen u epskoj fantastici. Igre mozda nikada nece biti na nivou dela klasicne knjizevnosti, ali ovom igrom su najblize prisli tom ostvarenju. Bioshock: Retko kad je takva situacija, ali ovde se slazem sa svim sto je rekao: http://www.sk.rs/2007/09/siop01.html Stoji ![]() Jos jedna fantasticna postmoderna prica ispricana u jos jednom fantasticnom okruzenju. Citat:
Vec sam pisao u MGS temama, sumnjao sam u kvalitet tih igara jer su mi na prvu delovale neozbiljno i kicasto, kako sam se samo za'ebao ![]() Dvojka direktno provocira igraca da ukljuci mozak i donosi jedan od najludjih, meta-zavrsetaka ikada, a trojka je jedna tragicna prica, o besmislu rata ispricana u nekom western-samurai-pulp stilu toliko dobro da pokazuje i da kemp moze da ima tragicnu i ozbiljnu pricu, kakvu nigde nisam video, knedla u grlu nakon kraja igre. Remek dela... Poslednja ispravka: Asmodeus (7.8.2014 u 11:07) |
|||||||||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Asmodeus na korisnoj poruci: | ||
Yonai (27.1.2015) |
![]() |
#529 |
Starosedelac
|
![]()
Nije ti Yonai spoilovao To the Moon, to je premisa igre, i to je bukvalno prvo sto saznas kada krenes sa igrom.
Inace, sto se mene tice - Syberia, definitivno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka
|
![]()
Chrono Trgger je moj omiljeni jRPG iz puno razloga ali nikada nisam posebno obratio pažnju na priču, iako je skroz ok rekao bih da je manje više jRPG klasika. Mada sam ga prelazio u dahu, možda nisam popamtio sve detalje.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
Super igra, ali meni se prica nije nesto svidela, iako mi se dopala atmosfera. Najvece mane su nerazradjen junak i predvidiv, klise preokret, na kojem se u sustini zasniva ceo zaplet.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#532 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nameless1 na korisnoj poruci: | ||
Jan Čmelik (7.8.2014) |
![]() |
#533 | |||||
Član
Član od: 27.3.2013.
Zahvalnice: 1.149
Zahvaljeno 502 puta na 188 poruka
|
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Inače, SIberia serijal već duže vreme imam na umu, pa čak i na hard disku, ali nikako da ga krenem... od kako uzeh PS3 nikako da se nateram da odigram nešto na PC-ju... Citat:
Citat:
![]() Citat:
Pa eto, mene je Heavy Rain fascinirao zato što je drugačiji i zato što je kraj bio takav kakav jeste ![]() ![]() Sada mi je u planu i jedan epski quest - da pređem sve MGS igre od prvog PSX naslova pa na ovamo. Kupih nedavno MGS Legacy Collection... ima da se razvalim od toga ![]() ![]() Kako je samo dobro kada tako godinama zaobilaziš jednu platformu i onda kad raspališ po tome, imaš sve u paketu i to u GOTY verzijama ![]() Generalno, igre su postale medij koji debelo parira, a povremeno i prevazilazi filmove, knjige i ostale tradicionalne oblike umetnosti. Igre su postale umetnost novog, digitalnog doba, a za onog ko upotrebi termin "igrica" imam samo jednu poruku - takve ubijam na mestu ![]() Šalim se naravno, ali što jeste jeste - u gaming svetu ima neverovatnih bisera. Popodne ću da prošvrljam po svojoj kolekciji, pa ću da preporučim još ponešto sa iznimno dobrom pričom. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#534 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Nije stvar samo u toj prici, koju treba iskustiti i tom putovanju, koje stvarno treba proci. Stvar je u transformaciji glavnog lika kakvu nisam sreo u igrama, promeni nacina razmisljanja i promeni cele licnosti. Kada ti se svi motivi i ono sto te vuce u zivotu preokrene, postane totalno nebitno i krenes totalno drugim putem od onog koji si planirao. Naravno, to je uradjeno tako polako, lepo i suptilno, da dok igras i ti dozivljavas tu promenu istim tempom kao i Kate Walker. Ne znam koliko imas strpljenja za point and click avanture, (ja nazalost nemam puno i nisam ih puno njih presao, mozda 10-ak), ali Syberia je definitivno vredna tvog vremena i ostace ti urezana u pamcenje - naravno pod uslovom da ispratis celu avanturu do samog kraja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#535 | ||
Starosedelac
|
![]() Citat:
Broken Sword (1,2,3), Still Life, Drakula na PSX, Beneath a Steel Sky, I have no mouth & I must scream, Myst: Masterpiece edition (uz Syberiu naravno), ne secam se da sam igrao jos nesto od P&C avantura. A da, Gemini Rue, odlicna sci-fi prica, fenomenalna amtosfera ostvarena kroz 8-bitni pixel art i odlican soundtrack. Ostao mi jos Longest Journey, koju hvale da ima najbolju pricu. Citat:
Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer, Mafia, Max Payne... ![]() BTW, ulazak u jRPG svet planiram sa FF VII, posto mi je do sada jedno 20 puta bio preporucen. ![]() P.S. Vidim da me Nameless prati kao Kalimero da ispravi nepravdu nanetu SS2. ![]() |
||
![]() |
![]() |
Yonai (7.8.2014) |
![]() |
#536 |
Starosedelac
|
![]()
Ja sam sinoc poceo Bioshock (OPET) da pokusam da predjem ovaj put
![]() A System shock 2 nisam odigrao jer mi je tada bila previse jeziva (ozbiljno)... Sad sam probao i jos mi je jezivija, i jos oni zombiji kockasti sa onim zvukovima koje ispustaju... Al moracu i to nekako. Sto se tice The Longest Journey, fanstasticna avantura, ultra zanimljiva, ali po samoj prici, meni je jaca Syberia. TLJ je dosta bajkovitija da kazem, mada je miks svega i svacega. Ali svakako je itekako vredi odigrati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#537 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Btw, TLJ planiram da odigram u svakom slucaju, a verovatno i nastavke. |
|
![]() |
![]() |
Skenderevo (7.8.2014) |
![]() |
#538 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Videcu, ako ni sad ne bude islo - onda necu ni da pokusavam vise. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#539 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() ![]() Sto se tice teme: Planescape Torment, Deus Ex (sta da radim kada sam zaljubljen u ovu igru), Grim Fandango, Gabriel Knight, Max Payne, System Shock 2/Bioshock (ko kako voli). Na ovim igrama su radili ljudi koji se ubrajaju medju najbolje pisce u industriji (Chris Avellone, Tim Schafer, Jane Jensen, Sam Lake, Ken Levine). ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
igre, prica |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Po kojoj biste igri voleli da se snimi film, i zasto? | Marko_L | Kompjuteri i film | 691 | 6.11.2015 15:17 |
Najbolja atmosfera u igri | tiberije | O igrama uopšte | 159 | 20.10.2013 21:44 |
Najbolja mini igra? | alex92 | Male igre | 56 | 21.2.2009 19:02 |
Najbolja LINUX šminka | JovanK | Slobodni softver | 10 | 18.5.2007 8:45 |