Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Strateške igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Strateške igre Potezne i real-time strategije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 6.9.2013, 8:36   #1481
Leonida
Deo inventara foruma

Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.956
Zahvaljeno 2.021 puta na 1.042 poruka
Određen forumom Re: Rome Total War 2

Balans je za 10/10.

Evo vec sam nanizao 10 pobeda zaredom ( totalna sam nubara po pitanju za MP u TW ) sa jednom te istom armijom. 4 spartan royals + 15 spartan pikeman i niko vam nista ne moze. Vec mi je malo zao protivnika kada izadjem sa ovom armijom .
Leonida je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.9.2013, 9:27   #1482
<S2N><Mefisto>
Veteran

Član od: 24.5.2010.
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 193 puta na 104 poruka

Citat:
Wittmann kaže: Pregled poruke
sta ce nam to dovoljno skupi sve jedinice i blob napad,ili ako se branis stanes ispred zastavice i kraj.nikakva strategija ti ne treba
Heheeh ,Slusajte pazljivo Savete od pArablente...on je ludak koji je dosao do cetvrtfinala jednog od najacih turnira i onda je izgubio od jednog od top 5 igraca u STW 2 samo jednu bitku(igra se na dve dobijene) i iznervirao se sa buildom koji je ovaj lik imao i napustio turnir...no to bese vreme Loansword spama i najace konkurencije u STW 2 ...a Parablenta mrzi lOanswords vise nego ista....Pera vam je ozbiljan pro igrac decaci....znam samo jednog Srbina iz Bosne koji moze da mu parira...osim mene kad sam strejt....no videcete uskoro ...ako vidite kako vam se armija rastura na sve strane za dva minuta ....samo bez nerviranja molim....
<S2N><Mefisto> je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.9.2013, 9:39   #1483
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.096
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

Citat:
<S2N><Mefisto> kaže: Pregled poruke
Heheeh ,Slusajte pazljivo Savete od pArablente...on je ludak koji je dosao do cetvrtfinala jednog od najacih turnira i onda je izgubio od jednog od top 5 igraca u STW 2 samo jednu bitku(igra se na dve dobijene) i iznervirao se sa buildom koji je ovaj lik imao i napustio turnir...no to bese vreme Loansword spama i najace konkurencije u STW 2 ...a Parablenta mrzi lOanswords vise nego ista....Pera vam je ozbiljan pro igrac decaci....znam samo jednog Srbina iz Bosne koji moze da mu parira...osim mene kad sam strejt....no videcete uskoro ...ako vidite kako vam se armija rastura na sve strane za dva minuta ....samo bez nerviranja molim....
Napustao sam ja vise turnira.

Prvi sam napustio kad su samo koristili nob boxes i finale tog turnira je izgledalo kao sudar dva automobila. Sve pesadija i koplja a unutrasnjost strelci.
Sledeci sam napustio jer su ljudi samo slali koplja napred i kroz ledja tih jedinica sa mechlocima pucali u neprijateljske jedinice koje su dobijale morale penaulty dok njiovim kopljima sto im pucaju u ledja nije bilo nista.
Treci sam napustio zbog loan Sword spama podrzanog od strane DLC pay to win retainera.
Sve u svemu shameful display. I ja to ne trpim.

Sto se tice da sam ja toliki pro da sam najbolji... pro jesam najbolji nisam.

Trenutno spartan spear phalanx spam u Rome 2 je neunistiva armija:
http://www.youtube.com/watch?v=HgGrUnFUmPY

Sto se mene tice ko god misli da je nesto postigao pobedivsi sa explojtima i OP jedinicama samo sebe laze i zavarava dok ostali gledaju i smeju se budali.
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.9.2013, 10:03   #1484
Leonida
Deo inventara foruma

Citat:
perablenta kaže: Pregled poruke

Prvi sam napustio kad su samo koristili nob boxes i finale tog turnira je izgledalo kao sudar dva automobila. Sve pesadija i koplja a unutrasnjost strelci.
Sledeci sam napustio jer su ljudi samo slali koplja napred i kroz ledja tih jedinica sa mechlocima pucali u neprijateljske jedinice koje su dobijale morale penaulty dok njiovim kopljima sto im pucaju u ledja nije bilo nista.
Treci sam napustio zbog loan Sword spama podrzanog od strane DLC pay to win retainera.

Sto se mene tice ko god misli da je nesto postigao pobedivsi sa explojtima i OP jedinicama samo sebe laze i zavarava dok ostali gledaju i smeju se budali.
Sad sam ja budala ? A sa cim da igram kada svako igra full preatorian build ili full spike spam? Sad treba da glumim dobricu i igram sa balansiranom armijom samo da bi dobio po tamburi, ma koliko god bio bolji od protivnika.
Stara 6.9.2013, 11:22   #1485
Cofi
Starosedelac

Član od: 24.8.2009.
Zahvalnice: 768
Zahvaljeno 796 puta na 513 poruka

Citat:

Nije neuništiva, ali je jako teško boriti se sa njom. Ja sam jedva uspeo pobediti jednom i to sam motao protivnika pola sata sa strelcima dok nisam potrošio svu municiju i onda sam mu podelio vojsku i napao jedinice sa bokova. Uspeo sam jedva da pobedim, jedna jedinica mi je Pretorijanaca mi je ostala živa na kraju.
Cofi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.9.2013, 11:42   #1486
perablenta
Deo inventara foruma

Citat:
Leonida kaže: Pregled poruke
Sad sam ja budala ? A sa cim da igram kada svako igra full preatorian build ili full spike spam? Sad treba da glumim dobricu i igram sa balansiranom armijom samo da bi dobio po tamburi, ma koliko god bio bolji od protivnika.
Pricao sam o turinirima. Nisam pominjao obican MP.
Ovaj spear spam video sam postavio kao dokaz da ni u Rome 2 nema nista od balansa. Da se odrzava neki turnir sutra svi bi koristili tu armiju.
Stara 6.9.2013, 12:12   #1487
Vladimirus86
Starosedelac

Član od: 1.9.2012.
Zahvalnice: 797
Zahvaljeno 681 puta na 431 poruka

Da li se pojavio najavljeni patch (a da nije beta )?
Vladimirus86 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.9.2013, 12:40   #1488
Leonida
Deo inventara foruma

Jos nije. Nesto ga ne ocekujem pre ponoci...
Stara 6.9.2013, 12:46   #1489
M1L0SH
Veteran

Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka

Ja sam probao igru nesto malo. Ali moj kompjuter je ipak slab.
Pokrenuo sam sve low i igra je ruzna do zla boga. Vojnici imaju nesto nedefinisano sivo umesto oklopa. trupe u daljini se pikselizuju kao u minecraftu itd. Secka mi kad ima vise dima itd.
A probao sam da stavim medium unit details, teksture. I sad mi nije jasno sve sto je ispod Ultra details izgleda mutno sivo i bedno. Nema razlike izmedju low, medium. Tek na ultra izgleda normalno.
Sa detaljnijim jedinicama nema problema ide tecno ali kad pocne vece krljanje onda je frame rate beda. Dok na otvorenom i ajde ali opsade bi definitivno bile problem. Ipak po sys req koji su dali igra bi trebala da radi ali to nije slucaj. A i kako izgleda na low i ne mora da radi. Tek bajke igra ce da radi i na vremesnim masinama.

Nebitno. Interfejs zauzima previse mesta, nepraktican je i nepregledan.
Ikonice oni simboli unit is tired, bla bla su glupi. Moram da cekam tooltip. Isto tako kad se saceka dobijaju se brojevi. Ko ih je terao da prave one glupe health barove.

Pa ni jedinice nisu nesto raznovrsne. Sta mislite o tome ?
Varvari imaju jedva dve, tri varijacija melee, ranged. Dok recimo rimljani imaju 15. A i sve su slicne legion cohort, 1st legion cohort. Jeste da je Rome total war ali je opet ... Onda gladijatori koliko ja znam gladijator je cirkuzant, zabavljac a ne vojnik. Cista fantazija. Pa i pretorijanci su valjda telohranitelji a ne jedinica za prve linije.

Onda recimo moj javelins cekaju njegove legionare. I sad javelins baguju sta li je i ne rade nista. Jos nisu zauzeli formaciju. Rimljani zato u trku bacaju pilum sa 2 metra razbijaju ih i ovi beze i pre kontakta. Stvarno izgleda glupo.

Unit abilities previse mikromenadzmenta. I realno neznam kad stignem da koristim sve ono.

Pa kaze germanic tribes. Naglasak na "S" znaci mnozina a ovamo samo suebi jedno. Znaci dlc-ovi.

Sad jeste to je total war dobro i ima nekih mana, kao i dosad. Recimo zanimljivi detalji su borba izbliza animacije, udarci u stit kill animacije itd. Falange izgledaju odlicno. Mislim da bi bila zabavna igra kad bi mogo da je igram.

A sto se tice multiplayer-a neznam ali mi se cini da ovo nije ozbiljan e-sport niti ce da bude. Preporucujem da predjete na dotu, starcraft ili tako nesto. Jer od ovog nema nista.
M1L0SH je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.9.2013, 13:08   #1490
jaomile
Veteran

Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 184 puta na 116 poruka

Citat:

Ovo sto su oni uradili se moglo pobjediti. Pretorijanci i slingers. Posaljes pretorijance na same bokove a centar gadjas slingers-ima i protorijanci mogu uzeti spartance ako su brojcano nadmocniji i napadaju ovako razvucenu liniju. Ako posalje jedinice iz centra da ih podrze slingers prave jos vecu stetu jer ih gadjaju odzada. Samo sto treba znati da ce neko ovako nesto uraditi pa se spremiti dok inace je jako tesko.

U mojoj prvoj MP bitci sam igrao protiv Spartanaca (i izgubio) ali je malo falilo. Konjica im je dosta jaca nego sto sam ocekivao.
jaomile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.9.2013, 13:33   #1491
<S2N><Mefisto>
Veteran

Citat:
jaomile kaže: Pregled poruke
Ovo sto su oni uradili se moglo pobjediti. Pretorijanci i slingers. Posaljes pretorijance na same bokove a centar gadjas slingers-ima i protorijanci mogu uzeti spartance ako su brojcano nadmocniji i napadaju ovako razvucenu liniju. Ako posalje jedinice iz centra da ih podrze slingers prave jos vecu stetu jer ih gadjaju odzada. Samo sto treba znati da ce neko ovako nesto uraditi pa se spremiti dok inace je jako tesko.

U mojoj prvoj MP bitci sam igrao protiv Spartanaca (i izgubio) ali je malo falilo. Konjica im je dosta jaca nego sto sam ocekivao.
Ovo cim vidis ides u cosak....nema tu mnogo sta da se razmislja....
Stara 6.9.2013, 13:36   #1492
Leonida
Deo inventara foruma

Citat:
<S2N><Mefisto> kaže: Pregled poruke
Ovo cim vidis ides u cosak....nema tu mnogo sta da se razmislja....
Bas suprotno, kada naletis na spear spear spam ne smes da se zabunkerises u cosku. Spear spam jedino mozes dobiti na otvorenom gde imas dosta prostora za manevar.
Stara 6.9.2013, 13:38   #1493
<S2N><Mefisto>
Veteran

Citat:
Pricao sam o turinirima. Nisam pominjao obican MP.
Ovaj spear spam video sam postavio kao dokaz da ni u Rome 2 nema nista od balansa. Da se odrzava neki turnir sutra svi bi koristili tu armiju.
Ne nema sanse...u Turnirima ( barem onima sa novcanom nagradom)nece vise biti spamova ..bukvalno sada su sve jedinice ogranicene.....jos ni jedan turnir nije poceo...neznam zasto CA nije ogranicila jedinice...kao da im je prvi put da prave igru..sta su misli da ce ljudi sami sebi da ogranicavaju jedinice...
Stara 6.9.2013, 13:43   #1494
jaomile
Veteran

Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 184 puta na 116 poruka

A ogranicili su Heroes of Sparta na 2 jedinice, sto bi bilo dobro da su jaci od Royal Spartans.Treba staviti maksimalno 3 Heroes of Sparta i maksimalno 6 Royal Hoplites. Pretorijance isto treba ograniciti na 4.
jaomile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.9.2013, 14:32   #1495
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.590
Zahvaljeno 3.923 puta na 2.443 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
Jel zezas ili stvarno poredis console port sa PC ekskluzivom?

Vec sam naveo cak 23 stavke koje NISU problem sa performansama.

Ono sto mi smeta/pravi probleme:
Spoiler za Stavke:

2) Unit cards, unit heath bars umesto brojeva (znaci bode mi oci NEOPISIVO). Izgled samih kartica i nadzidzane dodatne elemente na njima ne mogu vise ni da komentarisem.
3) Bandoglavi AI pun bagova. Ima 2 puta vise jedinica od mene i umesto da brani jedan jedini capture point pusti me da se usetam a juri mojih 2 jedinice sa njehovih 8. Ubaguju mu se pojedinacne jedinice i smao stoje nista ne rade do kraja bitke
4) Napada po mapi kampanje bez obzira da li ima sanse da pobedi
5) Posle 2 sata igre jedan lik je vec upropastio Leaderboards za MP tako sto je sebi nabacio maksimalan broj ELO poena 65,000+ dok prvi sledeci igrac je imao 30,000+
6) MP bitke nemaju capture points niti nesto slicno Dojos. moze da se uzima artiljerija u land 1vs1 bitkama
7) Multiplayer Kampanja pati od istih problema kao Shogun 2. Desync redovno.
8) Nema vise lose i close formacije. Range units su zakljucani u lose. Konjica i pesadija u close. Stim sto mogu vecina da se zbiju dodatno
9) Unit Abilities... uh gde poceti. Ima ih previse, imaju previse uticaja, prebrzo se obnavljaju, imaju prevelik znacaj. Neke jedinice imaju po 2 ili cak 3. A to je preko obicne formacije. Takodje ima unit abilities koje nemaju smisla i cista su magija.
10) Bitke se zavrsavaju pre nego sto su pocele. Nema se vremena za back attacks a za flanking slucajno ako se stigne sa konjicom. Jedinice prebrzo beze iz bitke, prebrzo gube moral i prebrzo ginu
11) Baneri su em slicni, em svaka informacija (tip jedinice, moral) je prestavljeno previse sitno i ne upadljivo.
12) Dok zato buffs, debufs i ostale magije bljeste po ekranu ko da je vatromet
13) Unit size je unazadjen. Jadno je da smo spali na max od 160 vojnika.
14) Jedinice nemaju charge mehaniku nego trce jedni ka drugima, sudare se, tacnije stanu jednu naspram drugih i pozdrave se, a onda odluce da pocnu da se ubijaju
15) Nemamo nikakve cinematike, nikakve intro filmove, nikakve unit filmove. Nista.
16) Samo 4 istorijske bitke.
17) Jos ovaj novi launcher smara, sta ima da mi se pali Total War launcher ako ja vec izaberem da hocu Rome 2 da igram
18) Line of sight sistem koji skoro da nema upotrebu, bukvalno mora da bude bitka unapred isplanirana da bi mogao da ima neke koristi
19) Range jedinice vise ne pokazuju svoj domet, nego mora da se koristi space ili da se stavlja mis preko njih da bi se video domet. Bespotrebno komplikovanje.
20) Font jos uvek mali, neke pod opcije jos manji, a neke pod pod opcije jos jos manji font
21) Ako se falangama koje spuste kopnja kaze da napreduju oni urade charge kao da su sword unit umesto da zadrze formaciju i da napreduju sa kopnjima polako
22) Unit multiplayer line izbacen iz preference fajla tako da igracni ne mogu da povecaju broj jedinica ovako jednostavnim modovanjem. KOJE je bilo receno da moze da se uradi tokom intervjua.
23) "We are doing something BIG for Multiplayer". WHAT. A. FACKING. JOKE.
Ovo sam zaboravio:
24) Replay sistem ne radi kako treba.
Nema apsolutno nikakve veze sto je to console port. Cinjenica je da igra nije bila igriva na pocetku a oni igri lupali desetke ko vrata (za PC verziju ne za konzole). Ja kazem da je optimizacija ocajna za PC ekskluzivu, i treba da se iskritikuje (ja sam cak i saglasan sa ocenama zbog tih i jos nekih problema problema) ali price o velikom razocarenju ne razumem. GTA recenzije nisu ni pominjale problem sa optimizacijom dok su za novi TW recenzije prepune tih problema
Ja ne kazem da igra nema mana uopste, ali neke sitnice nisu toliko presudne (kao recimo unit card), za 14 cu ti ja reci da nije istina jer sam par puta gledao kako vojnici skacu jedni na druge prilikom sudara, ali verovatno je bag u pitanju pa se zaustavljaju u par slucajeva. Ima mana ali nazivati igru velikim razocarenjem je po meni bezveze. Kao i svaka TW igra, i ova ce zasijati posle debelog peglanja (nazalost)
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.9.2013, 14:53   #1496
JAZO
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka

Ima filmova kad umre neko
JAZO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.9.2013, 15:27   #1497
<S2N><Mefisto>
Veteran

Citat:
Bas suprotno, kada naletis na spear spear spam ne smes da se zabunkerises u cosku. Spear spam jedino mozes dobiti na otvorenom gde imas dosta prostora za manevar.
Moj standardni Build gubi na otvorenom....u cosku jedino mozes da iskoristis maksimalno potencijal tvog builda i da bulkujes njegove jedinice,na otvorenom on posalje jedinicu na tvoje strelce i oni setaju i ne pucaju...vec si izgubio bitku o konjici da ne pricam....
Stara 6.9.2013, 16:48   #1498
Leonida
Deo inventara foruma

Usput, da li postoji neki dobar YouTube TW kanal na kom se cesto postavljaju online bitke uz ( korisne ) komentare? Subovan sam za Heir-a ( koji jos nije krenuo sa Rome 2 klipovima ), PoM i Volound.
Stara 6.9.2013, 16:51   #1499
JAZO
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka

Perafilozof
Izasao patch
JAZO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.9.2013, 17:05   #1500
perablenta
Deo inventara foruma

Citat:
Usput, da li postoji neki dobar YouTube TW kanal na kom se cesto postavljaju online bitke uz ( korisne ) komentare? Subovan sam za Heir-a ( koji jos nije krenuo sa Rome 2 klipovima ), PoM i Volound.
Imas na :
http://www.youtube.com/user/TotalWarNetwork
YouTube kanal na kome se sakuplja citava lista svih kanala koji rade videos o Total War-u.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
campaign, rome, screenshot, senat, total war, war

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Medieval II Total War DukeofSerbia Strateške igre 1963 19.4.2023 14:53
Rimska država u video igrama Red Wing O igrama uopšte 29 29.5.2021 15:24
Rome Total War Alexander _Maximus_ Strateške igre 33 22.6.2007 19:46
Upomoc imam problem (Rome total war) groefdracula O igrama uopšte 14 7.7.2006 0:49
Rome Total War problem NjegovaWisost Strateške igre 5 28.3.2006 22:35

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 6:09.