![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
Veteran
Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 184 puta na 116 poruka
|
![]()
Jeste tacna ali je pucala strijele (velicine rasvjetnog stuba ali opet strijele).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#882 | |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka
|
![]()
Iskustva
Citat:
Poslednja ispravka: JAZO (13.6.2013 u 14:16) |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku JAZO na korisnoj poruci: | ||
<S2N><Mefisto> (13.6.2013) |
![]() |
#883 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sta znam... nemam ni dovoljno informacija da vise raspravljam. Doci ce demo pa cemo videti na cemu smo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Evo o balisti http://elitechoice.org/2008/10/02/mo...iant-ballista/
"Built with Expedition Engineering for BBC TV and The Discovery Channel, the ballista was a faithful replica of a Roman catapult, described in ancient texts from around 25BC. When built, the ballista was able to fire a 26-kilogram limestone ball around 100 yards. A highly powerful machine, it had a spring tension of up to 200 tonnes per spring – and was capable of quickly laying waste to enemy fortresses" |
![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 888 puta na 555 poruka
|
![]()
Nekako sam ocekivao vise resorsa na mapi a ovde uglavnom vidim krzno i drva tu i tamo zlato i celik, grncarija i to je to a na moru nisam nigde video trej postove, isto tako za mene licno unit cards su totalni promasaj tu bi im bilo najbolje resenje da su uradili da na startu biras hoces li retro look ili moderan pa ko sta voli.
Total War: Rome II Booth @ E3 2013 Poslednja ispravka: Nestor (13.6.2013 u 14:26) |
![]() |
![]() |
![]() |
#886 |
Član
Član od: 3.3.2013.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
|
![]()
dali cu moci da pokrenem rome 2 total war makar na low settings-u ???
Nvidia Geforce 8500 GT 512 MB 4 GB RAM Intel Pentium Dual Core 3.2 GHz napoleon i empire total war sam igrao na mid-high settings-u na rezoluciji 1680x1050 dok sam shogun 2 total war igrao na low settings-u na istoj rezoluciji |
![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mislim da oces,mada mozda te grafa zafrkne.Rekli su da ciljaju da bude minimum od shogun 2 isti za r2
|
![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Veteran
Član od: 24.5.2010.
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 193 puta na 104 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#890 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
^Misli se na bitku ne kampanju
Odlicno uradjena mapa na ovom sajtu http://rome2map.net63.net/ Citat:
Poslednja ispravka: JAZO (13.6.2013 u 14:50) |
|
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku JAZO na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#891 | |||
Veteran
Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka
|
![]() Citat:
Mislim da sam spomeuo multyplayer uopsteno iskustvo nisam igrao Shogun u multyplayer-u i nemam pojma o kojim klanovima pricas. Shoguna sam mozda obrnuo dva puta solo jer mi je Japan bio odbojan a realm divide dosadan. Fall of Samurai nisam ni hteo da igram. I ovo za holivudske filmove i odrastanje neznam kog si djavola i pominjao. Samo prozivanje i vredjanje preko interneta ovako napamet ti mene i ne znas. Niti to ima kakve veze sa temom. E sad ovo o igri. Da doticni katapult jeste autentican ![]() Ali moja poenta je da poljska (kako li se zove field artilery) ne postoji. Ovo cudo se teglji u delovima i sklapa samo za opsade. A izbacuje kamene kugle od oko 25 kile. ne eksplozivne kugle ili sta smo vec videli na snimku. I vecina orudja u to vreme razlicitih dimenzija, strele ili kamene kugle je koriscena u opsadama a ne kao haubice na otvorenom polju. Neki manji scorpion i ajde ali ovako nesto veliko i komplikovano nije bilo prakticno sklapati i gadjati pojedinacne male i pokretne mete. Za desetak sekundi ljudi mogu da pretrce tih stotinak metara i pobiju se izbliza a cemu onda ova skalamerija. Citat:
Po meni je trebalo da opsadne sprave ostave samo za gradove, ali kad su vec odlucili za staro resenje, onda treba da nerfuju "artiljeriju". Citat:
"-Some battle details: The scythed chariots killed 70 out of 160 of the men in the unit it frontal charged, while taking zero casualties. The ballistae inflicted 30 casualties of a same sized unit during that first salvo. And the bales inflicted about fifteen." Ma ovo ima jos da se doradjuje, ovo nema smisla. 70 od 160 0 casualty. Gore nego shogun napravis chariots and catapults only armije ... Poslednja ispravka: M1L0SH (13.6.2013 u 15:06) |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Veteran
Član od: 9.10.2010.
Zahvalnice: 67
Zahvaljeno 108 puta na 78 poruka
|
![]()
Čekaj limestone je neki kamen od 26 kg ? Kako su uspeli da ga zapale onako ?
Ajde da su gađali sa 26 kg baruta likove pa da popadaju onako...al ono ovo je BC pa je malo wtf.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Veteran
Član od: 25.11.2009.
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 257 puta na 139 poruka
|
![]()
Ma ok je ''laka'' artiljerija tipa baliste koja je stvarno korišćena na otvorenom polju, ali ''teška'' tipa katapulti, onageri itd. meni ide na živce u bitkama van gradova. Šta da se radi, to je ubačeno za rad spektakla ko eye-candy. ''Uuuuuuuu, kako lete zaplajivi projektili! Vuuuššššš! Vuuušššš!''
![]() Bolja solucija bi bila da se gradi ko i opsadne kule i ovnovi, što'no reče Miloš, ali dobro, vazda tako bilo. Ma igra deluje dobro samo tako, posle dužeg vremena nekako ima dušu, kao Rome i M2TW, nešto što je falilo Empireu i Napoleonu. Mnogo mi se sviđa ovo ''nema armije bez đenerala'', to trčkaranje malog miliona vojski po mapi je najgora stvar bila u TW-u do sada, dobro, u Šogunu je bilo podnošljivije, čini se. Ali je umelo da me smori da napustim batalim sejv više nego bilo šta drugo. Što se mape tiče, aj da ne brbljamo napamet, i kudimo konja kog nismo jahali, da parafraziram našeg priznatog estradnog umetnika i ljudcku gromadu. Sve u svemi lepo deluje, ima par sitnih gluposti, kao lorica segmentata u sred Teutburške šume ![]() Edit: Šta ti je lobi za proslavu Milanskog edikta. Ima ga i Naisus! Opaaaa! Šta znači kad ti se rodi imperator u gradu, pa posle ko svaki političar asfaltira tri ulice u rodnome mestu. Odma se dobije gradić u TW. |
![]() |
![]() |
![]() |
#894 |
Deo inventara foruma
|
![]()
IGN radi sa njima kao gamespot u 2:40 posle pola noci.Mada oni cesto promase tajming http://www.ign.com/events/e3
Objasnjen province screen Orange: The Province Yellow: Different settlements within the province Green: Building Overview/Panel (Where you construct buildings) Red: Province Overview (And with culture) Purple: Theese slots has the Parthian symbol on them, wich probably means these settlements belongs to Parthia. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku JAZO na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#895 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 888 puta na 555 poruka
|
![]()
Opa naisson je u igri, ma sve je to zbog Milanskog edikta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Deo inventara foruma
Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 668 puta na 346 poruka
|
![]()
Znaci po ovome u provinciji ce moci da vise frakcia ima uticaja na grad.
P.S. Kako se vidi na ovoj mapi dosta provincija imaju ikonicu resursa "drva". Dal to znaci da sad imamo i reruse??? ![]() Poslednja ispravka: Isko (13.6.2013 u 17:07) |
![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Deo inventara foruma
|
![]()
^
Procitaj moj post pri vrhu strane gdje pise da se vide u demo 8 resursa |
![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
Veteran
|
![]()
Jos jedna stvar sto se tice ovih balista (bar se nadam da je ovako): Ovo je istorijska bitka u kojoj su Egipcani decekali Rimljane tako da su imali sansu da naprave baliste a i nalazili su se na bradu tako da im je domet bio veci. Mene vise brinu chariots i koje jedinice osim falangi mogu da se protiv njih odbrane.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#899 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Veteran
|
![]()
"Some battle details: The scythed chariots killed 70 out of 160 of the men in the unit it frontal charged, while taking zero casualties. The ballistae inflicted 30 casualties of a same sized unit during that first salvo. And the bales inflicted about fifteen."
Mislio sam samo ako je ovo tacno da jedinica u sekundi napravi 70 dmg u jedinici od 160 ljudi a ne pretrpi nijedan stete. Baliste ako jednim udarce naprave 30 dmg onda 3 pogodka i gotovo vec pocinje routing, dok ovo za bales nije preterano. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
campaign, rome, screenshot, senat, total war, war |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Medieval II Total War | DukeofSerbia | Strateške igre | 1963 | 19.4.2023 14:53 |
Rimska država u video igrama | Red Wing | O igrama uopšte | 29 | 29.5.2021 15:24 |
Rome Total War Alexander | _Maximus_ | Strateške igre | 33 | 22.6.2007 19:46 |
Upomoc imam problem (Rome total war) | groefdracula | O igrama uopšte | 14 | 7.7.2006 0:49 |
Rome Total War problem | NjegovaWisost | Strateške igre | 5 | 28.3.2006 22:35 |